Specialisten

Geef ontwerper Marieke carte blanche en ze zorgt voor een stijlvolle metamorfose

Ze heeft een talent om woonwensen van de klant op een juiste manier om te zetten tot een prachtig en persoonlijk interieur. Of het nu gaat om een woning, een bedrijfspand of een restaurant. Als jonge onderneemster weet ze heel goed wat ze wil. In gesprek met interieur adviseur en stylist Marieke de Groot.

Hotel chique is de stijl die ze zelf heel mooi vindt. “Interieurs met een luxe uitstraling, met velours stoffen, een groot keukeneiland waar je lekker kan koken of grote objecten die een statement maken bijvoorbeeld. Daar voel ik me heel goed bij.” Dat neemt niet weg dat Marieke de Groot als professioneel interieur ontwerper direct duidelijk maakt dat het daar niet om gaat. “Het gaat bij een opdracht niet om wat ik mooi vind, maar wat de klant mooi vindt.”

Na een vierjarige opleiding tot kleur- en interieuradviseur werkte Marieke een aantal jaren als interieur adviseur en styliste op de designafdeling van een grote woon-winkelketen. ‘‘Hier heb ik het vak geleerd’’.Marieke zet al strak haar koers uit als ondernemer. ‘Ik ben iemand die weet wat ik wil. Ik heb altijd interieur ontwerper willen worden. Ik wist ook dat ik een keer voor mezelf wilde beginnen. Ik houd van het contact met klanten en zelf kunnen bepalen welke opdrachten ik uitvoer. Nu is het zover en geen dag is hetzelfde. Dat vind ik heerlijk.”

Studio Aditi staat voor onbegrensde mogelijkheden

Aditi is een Indiase meisjesnaam en staat voor ‘vrij en onbegrensd’. Het geeft direct weer wat Marieke voor ogen heeft bij het inrichten van een ruimte. “Je kunt alle kanten op, als het maar past bij wat de klant wenst. Dat is nou net wat ik zo leuk vind aan mijn werk, iedere klant en opdracht is totaal anders. Een ruimte zo inrichten dat de opdrachtgever daar heel gelukkig van wordt, maakt mij ook blij."

Op haar website zie je daar prachtige voorbeelden van. Met bijgeleverde tekst. ‘Een jong stel dat er niet uitkwam met de inrichting van hun nieuwbouw woning’. Marieke gaf advies. ‘Een overkapping inrichten en afstylen voor een gezin’. De foto’s laten niets te wensen over.

De inrichting moet tot in de details kloppen

Ze streeft er iedere keer weer naar om een ruimte zo functioneel mogelijk in te richten, maar altijd stijlvol en esthetisch verantwoord. “Het moet tot in de details kloppen. De basis moet goed zijn, maar ook de decoratie is van belang. Een mooi karpet, gordijnen, de juiste belich- ting, een kunstobject... Het speelt allemaal een belangrijke rol.”

De reacties van klanten tref je ook op haar site, zoals die van Monique over haar door Marieke ingerichte praktijkruimte: ’’Elke dag zit ik even in de praktijk en het voelt alsof ik mijn eigen hart instap. Thuiskomen! Van onschatbare waarde.”

Ik zou wel een totale metamorfose willen doen

Haar droom is eigenlijk al werkelijkheid geworden. Haar doelen voor de komende tijd is ze nog aan het uitstippelen, voor nu is het zaak om haar bedrijf goed lopend te houden en steeds mooiere opdrachten te mogen doen. “Ik zou het geweldig vinden om vaker carte blan- che te krijgen van een opdrachtgever. Dat ik alles van A tot Z mag uitvoeren. Een budget krijgen en helemaal los kunnen gaan. Een totale metamorfose teweeg brengen. Dat is geweldig!”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.