Specialisten

Geef ontwerper Marieke carte blanche en ze zorgt voor een stijlvolle metamorfose 

Ze heeft een talent om woonwensen van de klant op een juiste manier om te zetten tot een prachtig en persoonlijk interieur. Of het nu gaat om een woning, een bedrijfspand of een evenement. Ze is 24 jaar en weet heel goed wat ze wil. In gesprek met interieur adviseur en stylist Marieke de Groot. 

Hotel chique is de stijl die ze zelf heel mooi vindt. “Interieurs met een luxe uitstraling, met velours stoffen, een groot keukeneiland waar je lekker kan koken, grote objecten die een statement maken bijvoorbeeld. Daar voel ik me heel goed bij.” Dat neemt niet weg dat Marieke de Groot als professioneel interieur ontwerper direct duidelijk maakt dat het daar niet om gaat. “Het gaat bij een opdracht niet om wat ik mooi vind, maar wat de klant mooi vindt.” 

Na een vierjarige opleiding tot kleur- en interieuradviseur werkte Marieke een aantal jaren als interieur adviseur en styliste op de designafdeling van een grote woon-winkelketen. “Ik werk daar nu nog twee dagen per week. De rest van de week heb ik mijn eigen onderneming, Studio Aditi.”

Studio Aditi staat voor onbegrensde mogelijkheden

Aditi is een Indiase meisjesnaam en staat voor ‘vrij en onbegrensd’. Het geeft direct weer wat Marieke voor ogen heeft bij het inrichten van een ruimte. “Je kunt alle kanten op, als het maar past bij wat de klant wenst. Een ruimte zo inrichten dat de opdrachtgever daar heel gelukkig van wordt”. 

Op haar website zie je daar prachtige voorbeelden van. Met bijgeleverde tekst. ‘Een jong stel dat er niet uitkwam met de inrichting van hun appartement’. Marieke gaf advies. ‘Een overkapping inrichten en afstylen voor een gezin’. De foto’s laten niets te wensen over. Ook niet als het gaat om ‘de styling van een personeelsevenement’ of de inrichting van een bijzondere woning. Het ziet er allemaal even stijlvol en doordacht uit.   

Marieke is 24 jaar en zet al strak haar koers uit als ondernemer. ‘Ik ben iemand die weet wat ze wil. Ik heb altijd interieur ontwerper willen worden. Ik wist ook dat ik een keer voor mezelf wilde beginnen. Ik houd van het contact met klanten en zelf kunnen bepalen welke opdrachten ik uitvoer. Nu is het zover en geen dag is hetzelfde. Dat vind ik heerlijk.”

De inrichting moet tot in de details kloppen

Ze streeft er iedere keer weer naar om een ruimte zo functioneel mogelijk in te richten, maar altijd stijlvol en esthetisch verantwoord. “Het moet tot in de details kloppen. De basis moet goed zijn, maar ook de decoratie is van belang. Een mooi karpet, gordijnen, de juiste belichting, een kunstobject... Het speelt allemaal een belangrijke rol.”

Vanuit haar studio aan huis ontwierp Marieke al verschillende projecten in de zorg en de horeca en toverde een klooster om tot een hotel. Veel van haar ontwerpen vind je op Instagram. “Ik vind het leuk om via social media te laten zien wat ik creëer. Ik krijg daar goede reacties op en het zorgt voor naamsbekendheid.”

De reacties van klanten tref je ook op haar site, zoals die van Monique over haar door Marieke ingerichte praktijkruimte: ’’Elke dag zit ik even in de praktijk en het voelt alsof ik mijn eigen hart instap. Thuiskomen! Van onschatbare waarde.”

Ik zou wel een totale metamorfose willen doen

Haar droom is eigenlijk al werkelijkheid geworden. Haar doelen voor de komende tijd is ze nog aan het uitstippelen, voor nu is het zaak om haar bedrijf goed lopend te houden en steeds mooiere opdrachten te mogen doen. “Ik zou het geweldig vinden om vaker carte blanche te krijgen van een opdrachtgever. Dat ik alles van A tot Z mag uitvoeren. Een budget krijgen en helemaal los kunnen gaan. Een totale metamorfose teweeg brengen. Dat is geweldig!”

Studio Aditi

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.