Over Den Bosch

Kerngegevens

Aantal inwoners: 141.895
Oppervlak: 91
Website: www.s-hertogenbosch.nl

Algemeen

Het gezicht van de ontmoetingsstad
De gezelligheid en het eigen, intieme karakter zijn de trots van 's-Hertogenbosch. Gemoedelijkheid, ambitie, warmte en 's-Hertogenbosch mag je ook in één adem uitspreken. De stad staat bekend om haar indrukwekkende historische ambiance, haar Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en haar meer dan 500 rijks- en gemeentemonumenten. De hertogstad koestert ze, maar heeft ze allang verweven in haar moderne karakter. De binnenstad van 's-Hertogenbosch is rijkelijk voorzien van gezellige en sfeervolle winkels. Wandelt u eens over de bijzondere vormgeving van de openbare ruimte in de binnenstad of geniet van het winkelgebied Stoa/Arena

Cultuur

’s-Hertogenbosch heeft zich ontwikkeld tot dé cultuurstad van Zuid-Nederland. Het culturele profiel wordt versterkt doordat de stad blijft investeren in het eigentijdse en het historische. Met de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de vestingwerken en gerestaureerde monumenten, maar ook met een rijk aanbod aan uitgaansgelegenheden en culturele trekpleisters. Dat culturele niveau wordt door uiteenlopende organisaties, stichtingen, musea en verenigingen hooggehouden. Er is meer en meer ruimte voor experimentele cultuuruitingen en broedplaatsen voor veelbelovende jonge kunstenaars.

Musea

Spilfuncties zijn weggelegd voor het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, de vestiging van het Keramisch Werkcentrum, maar ook eigentijdse kunstcollecties, met name de verzameling tekeningen en schilderijen uit de 19e en 20e eeuw van Museum Slager. De stad koestert het kleurrijke uitgaansleven. Met het Theater aan de Parade, Artemis, het Muziekcentrum, het Koningstheater en de Verkadefabriek, de ontmoetingsplaats voor vernieuwende kunst- en muziekvormen ontluikt het culturele leven volop.

Evenementen

Enkele grote evenementen in 's-Hertogenbosch

febr-mrt : Carnaval
febr-mrt : Indoor Brabant
mei-juni : Jazz in Duketown
mei-juni : Bossche Beiaardweken
aug-sept : Theaterfestival Boulevard
aug-sept : Bourgondisch 's-Hertogenbosch
aug-sept : Maritiem Den Bosch

Sport

's-Hertogenbosch is een echte Sportstad.
Als inwoner van onze gemeente kunt u beschikken over (sport)accommodaties, sportvelden en recreatiegebieden. Kortom een aanbod van goede en betaalbare sportvoorzieningen.