Lokaal nieuws maandag 11 juni 2018

In 4 stappen op weg naar je ideale huis

Veel mensen zitten met hetzelfde probleem. Hun huis is niet helemaal naar hun zin. Maar ze weten niet wat ze moeten veranderen. Ben je al geholpen met een nieuw behang, of moet er meer gebeuren nu je toch over het huis aan het nadenken bent. Misschien breekt er een nieuwe fase aan, bijvoorbeeld omdat je een nieuw huis hebt gekocht, of vanwege je opgroeiende kinderen.

Je ideale huis

Ook jij kunt een huis krijgen wat helemaal naar je zin is. Ga er eens goed voor zitten om uit te zoeken wat je wil. Misschien heb je het nu erg druk en komt het niet uit. Maar bedenk: dit loont de moeite. Want ondertussen breng je zoveel uren door in een huis wat je misschien helemaal niet meer zo prettig vindt.

Het is tijd om inzicht te krijgen

In 4 stappen word je duidelijk wat je met je huis wil:

  1. Beschrijf al je (woon-)wensen. Noteer alles wat je belangrijk vindt. Wat zou je graag willen? Hoe moet het eruit zien, welke sfeer heeft het, wat kun je er allemaal doen?
  2. Heb je kinderen, vraag hun dan ook wat ze fijn vinden. Of graag zouden willen. Nu is het moment om overal aan te denken
  3. Denk ook aan de toekomst, als de kinderen groter worden. Of als ze over een tijdje het huis uit gaan. Maak de plannen voor de inrichting meteen geschikt voor de komende jaren
  4. Stel jezelf de vraag: kan dit (nu of op een later moment) worden gerealiseerd in dit huis? En hoe dan? Of kun je beter op zoek naar een ander huis?

Weet jij wat je wil?

Ook, of beter gezegd, juĂ­st als je nog niet precies weet wat je wilt, kun je een interieur ontwerper inschakelen die met je meedenkt. Door de vragen die hij of zij stelt wordt jullie vanzelf duidelijk wat je wil en wat je het beste kunt doen. Ga je het groots aanpakken? Of is het voldoende om wat kleine aanpassingen te doen met een paar goed gekozen nieuwe items?

Kom je er zelf niet uit, vraag dan het gratis telefonische Prachtige Plek gesprek aan. Het zal heel verhelderend zijn. www.gewooncaat.nl

Of kom naar het gratis inloopspreekuur. Hierin kom je te weten wat ik voor je kan betekenen op het gebied van interieur advies. Elke 3e dinsdagavond van de maand van 19.30-21.00 uur in klooster Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77 in Berkel-Enschot, ingang bibliotheek. Een afspraak maken is mogelijk. LET OP: er is geen spreekuur in juli.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden