Lokaal nieuws woensdag 28 november 2018

4 tips voor het mooi wegwerken van kabels

Eindelijk is het dan zo ver! Je hebt die ideale nieuwbouwwoning in Den Haag na een lange zoektocht gevonden. De papieren zijn getekend, en je bent klaar om over te huizen. Een nieuwe keuken, nieuwe bank en natuurlijk een nieuwe tv: die grote woonkamer kan gerust een breed scherm gebruiken. Je sluit je internet en tv bij Telfort af, en stuit dan ineens op het volgende probleem: de kabels. Internet en tv hebben nu eenmaal kabels nodig om te kunnen functioneren. De moderne technieken zijn nog niet zo ver gevorderd dat het allemaal draadloos kan, dus ga je op zoek naar manieren welke die vervelende kabels wegwerken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de vier handigste tips voor je op een rijtje gezet. Heb jij binnen een paar uurtjes een kabelvrije woning!

1. Een extra muurtje

Ken je het spanplafond? Het spanplafond is een strak doek dat over het originele plafond wordt gespannen. Ideaal om scheuren en vlekken te verbergen, maar nog idealer om mooie lampjes achter weg te werken. Je kunt hetzelfde doen met de kabels van televisie of computer. Door een extra muurtje toe te voegen onder televisie of bureau, zorg je ervoor dat de kabels direct onzichtbaar zijn, en alles er strak en overzichtelijk uitziet.

2. Maak er een design item van

Het wegwerken van kabels kan een flinke klus zijn. Maar waarom zou je ze verstoppen als je ze ook juist als een USP van je woning kunt gebruiken? Laat de kabels bijvoorbeeld in unieke vormen over de muur lopen totdat ze het aansluitpunt bereiken. Of gebruik specifieke decoratie (gemaakt voor kabels) om de kabels wat op te leuken.

3. Kabeldozen en andere oplossingen

Naast kabeldozen zijn er tientallen design oplossingen op de markt die ervoor zorgen dat jij jouw kabels op een overzichtelijke manier op kunt bergen. Monteer bijvoorbeeld een systeem aan je muur of onder het bureau waar je vervolgens alle kabels in door kunt laten lopen. Geen mens die het ziet, en al je kabels zijn netjes (en overzichtelijk) weggewerkt.

4. Door de hele ruimte

Je kent ze vast wel, die kleine haakjes die je in de plinten van de vloeren kunt steken. Deze haakjes zijn natuurlijk bedoeld om kabels doorheen te laten lopen. Zo bovenop die nieuwe vloerisolatie! Op deze manier kun je de kabels in de woning heel gemakkelijk van punt A, helemaal naar punt B aan de andere kant van de kamer laten lopen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden