Lokaal nieuws woensdag 08 mei 2019

Nieuwe binnendeuren kopen: Waar moet je rekening mee houden?

De binnendeuren worden vaak vergeten bij de verbouwing van het huis. Terwijl het toch veel gebruikt wordt. Daarnaast valt een mooie binnendeur ook positief op. Een goede reden om eens te kijken naar nieuwe binnendeuren. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur? Daar geven we je hieronder graag antwoord op.

Opdek- of stompe binnendeuren?

Als eerste is het belangrijk om te kijken wat voor type deuren je nodig hebt. Je hebt namelijk stompe binnendeuren en opdek binnendeuren. Het verschil tussen deze twee deuren zit hem in de manier waarop ze in het kozijn vallen:

 • Een stompe deur valt volledig in het kozijn en zijn alle kanten van de deur plat
 • Een opdek deur valt gedeeltelijk in het kozijn en steken een beetje uit

Een ander groot verschil tussen deze twee deuren zijn de scharnieren waaraan deze deuren worden afgehangen. Waar een stompe deur aan een normale scharnier wordt afgehangen, hangt een opdek deur aan speciale paumelle scharnieren.

De maten van de binnendeuren

Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste maten van de deur op te meten. In Nederland hebben we in principe standaard afmetingen voor het deurkozijn. Je kunt dus vaak de standaard maten kiezen voor je deur.

De standaard maten voor de hoogte zijn als volgt :

 • 201,5cm
 • 211,5cm
 • 231,5cm

De standaard maten voor de breedte zijn als volgt:

 • 68cm
 • 73cm
 • 78cm
 • 83cm
 • 88cm
 • 93cm

De beschikbare standaard maten zijn afhankelijk van het deurmodel wat je kiest. Het kan dus voor komen dat je gewenste model niet beschikbaar is in jouw maat.

Het kan ook zo zijn dat je een maatwerk deur nodig hebt omdat je een deurkozijn hebt dat niet in de standaard maten valt. Je kunt de maten hiervan als volgt opmeten:

 • Een opdekdeur meet je als volgt op. De hoogte meet je op door de buitenzijde van de oude deur op te meten mét opdekrand. De breedte meet je op door de binnenzijde van de oude deur op te meten zonder opdekrand.
 • Een stompe deur meet je als volgt op. Meet hiervoor gewoon de hoogte en de breedte maat van uw oude deur op.

De draairichting van de deuren

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste draairichting van de deur te kiezen. Dit kan je eenvoudig als volgt doen:

 1. Ga aan de kant staan waar de deur naartoe opendraait
 2. Kijk aan welke kant de scharnieren zijn gemonteerd
 3. Zitten ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. Zitten ze aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend

Binnendeur online kopen

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur. Je kunt een binnendeur eenvoudig online bestellen bij Deurengigant. Je kunt de deuren daar zelf samenstellen met een configurator of je kunt gebruik maken van de inmeetservice. Je krijgt dan advies op maat bij jou thuis!

https://www.deurengigant.nl/App_Themes/Deurengigant.nl/Images/feature2.jpg

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden