Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Invullen van loze ruimtes

Loze ruimtes, onhandige hoekjes en een ongelijke vloer. Scheve ogen krijg je ervan. Op de onregelmatige vloer had je wellicht bij plaatsing nog wat invloed kunnen uitoefenen, maar de onbenutte plekken in je woning kreeg je er gratis en voor niets bij. Wat doe je ermee?

Wat moet je er toch mee? Er is werkelijk geen vloer en geen muur recht. Bij het lopen voel je het minimaal, maar om de kasten op hun plek te houden ben je wel continue bezig met wigjes. Het is geen doen, maar het went. Zonde! Want, waarom zou je genoegen nemen met meubels die ondersteund moeten worden. Wigjes zijn niet charmant, ze zijn storend. Wijs ze de deur en lees onderstaande tips om loze of scheve ruimtes optimaal te benutten:

  • Mooie fauteuil. Wanneer je je slaapkamer hebt ingericht, blijven er in een ruime kamer vaak wat rare hoekjes over. Te klein voor een meubel, maar perfect voor een mooie grote stoel.
  • Op maat gemaakte kast. Maak gebruik van alle beschikbare ruimte en ontwerp een kast die de ruimte perfect opvult. Ideaal voor een zolder met schuin dak. Een bruikbare opbergruimte is zo gemaakt wanneer u de configurator gebruikt van Kastengigant. Of laat gewoon een vakman langskomen om te zorgen dat  je meer ruimte creëert voor jouw spullen.
  • Speelhoek voor de kinderen. Een hoekbank, kast, een kleed en een salon- en eettafel. Dat is zo ongeveer de inrichting van de meeste woonkamers. Maak voor de lege ruimte aan de achterkant van de woonkamer een speciale hoek waar je kinderen zich kunnen vermaken. Plaats een speciaal kinderkeukentje of winkeltje voor fantasierijke rollenspellen of zet een kinderbureau waar je kind uren kan knutselen.
  • Kamerplant. Uit Japans onderzoek blijkt dat een flinke boswandeling de hartslag naar beneden brengt en het groen het stressniveau aanzienlijk laat zakken. Haal het groen in huis en zorg thuis ook voor een rustige natuurlijke plek en vergroot je gevoel van welzijn.
  • Hoekplanken. Te weinig ruimte aan de keukenkastjes? Dat is niet gek wanneer je bedenkt dat je je potten met pasta, je pannen en servies ergens kwijt moet. Je kookboeken komen dan op de laatste plaats. Met een hoekplank heb je de ruimte om je keukenbijbels uit te stallen.
  • Keukenkar. Wanneer je aanrecht volstaat en er geen ruimte is om je groenten te snijden, creëer je gewoon een extra werkblad. Plaats een keukenkar in de loze hoek en zet je keukengerei er bij. 
  • Spiegels. Reflectie voegt diepte toe. In een kleine ruimte is een spiegel een aanwijst. Je vangt er licht mee op en de ruimte wordt optisch groter. Ook perfect om op te hangen in een nis of smalle gang voor meer ruimtelijkheid en afleiding van de scheve muur.  
  • Schuifdeuren. Ogen de planken aan de muur te rommelig? Met een schuifdeur sluit je de bende buiten en zorg je ook nog eens voor een rechte wand.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden