Lokaal nieuws woensdag 26 februari 2020

Besparen op uw energierekening is eenvoudigHet is best eenvoudig om zelf te besparen op uw energierekening. Ik zal proberen een paar zaken op een rijtje te zetten zodat u nu al kunt beginnen met sparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen de tijd niet nemen om te onderzoeken welke besparingen eenvoudig te realiseren zijn, en ook wat overstappen naar een andere leverancier kan opleveren. Het is tenslotte zonde om uw geld te besteden waar dat niet nodig is.

Verlichting

Vervang uw lampen zonder verlies van comfort en stijl met nieuwe, energiezuinige LED lampen. Deze gaan maar liefst 50 keer zo lang mee als traditionele gloeilampen, en gebruiken al gauw zo’n 75% minder stroom. Dat is dus dubbelop besparen, zowel op de lange termijn als op korte termijn. Denk verder ook aan alle “stand-by” apparatuur overal in huis, zoals laptops, monitors, printers enzovoort. Die kunnen allemaal uitgeschakeld worden als u ze niet gebruikt. Tip: Doe alle stekkers in dezelfde stopcontactenstrip (met schakelaar), zodat u met één druk op de knop alle apparatuur uitschakelt voor u naar bed gaat. Maar let ook op wat u betaalt! Energie vergelijken helpt ook goed om geld te besparen.

Verwarming

Niemand wil graag de verwarming lager zetten en we willen allemaal comfortabel leven. En toch zijn er op het gebied van centrale verwarming slimme manieren om uw huis te verwarmen. Zelfs als het buiten koud is, kunt u binnen zorgen voor minder hoge stookkosten. Dat zit namelijk zo. Gelukkig hebben we in Nederland grote ramen in onze huizen. Als de zon schijnt en het is buiten koud, zorg dan dat de zon volop naar binnen kan schijnen. Dus doe de gordijnen open! Dat scheelt echt op uw stookkosten, zelfs als u dubbele beglazing heeft. Voel maar eens aan de binnenkant van uw raam als de zon erop schijnt. Dat scheelt alweer!

Energieleverancier met de laagste tarieven

Het grootste bedrag van uw energierekening wordt veroorzaakt door uw verbruik. Het slim kiezen van een energieleverancier is een snelle en eenvoudige manier om te besparen. Het is een naadloze overstap die u meteen geld oplevert. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden