Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Tips voor een ‘zen’ interieur

Thuiskomen is van onschatbare waarde. Maar thuiskomen doe je het liefste in een huis dat voelt als een huis. Een huis waarin geleefd mag worden, maar ook een huis die rust uitstraalt en waar je jezelf even ‘uit’ kunt zetten. Lekker met een glas wijn op de bank nadat de kinderen in bed liggen. Aan ontspanning kun je je alleen overgeven wanneer er kalmte heerst in je huis. Maar hoe maak je van je huis nu die ontspannen plek waar jij zo naar verlangt?

Zorg voor een rustig canvas

Het begint allemaal bij de basis. En meestal is deze basis wit. Wit geeft een ruimtelijk en puur effect, maar zorgt tegelijkertijd voor een uitstraling die steriel en clean oogt.  Wil je de basis toch wit houden? Zorg dan voor wit met een tintje voor meer warmte in je huis. Met warme kleurige tinten en door verschillende materialen te combineren kun je vervolgens je interieur wat gezelliger maken. Kleur geeft een kamer een hele hoop sfeer, maar zorg dat je niet overdrijft. Kies voor een kleurenpalet in de woonkamer dat elkaar ophaalt en laat deze accentkleuren terugkomen in kaarsen, kussens, kleden en beelden.

De geur van uw woning

Elke woning heeft zijn eigen specifieke geur. Wil je je meer ontspannen in jouw eigen woonkamer? Zorg er dan voor dat er een aroma hangt waar jij je relaxt bij voelt. Geurstokjes kunnen wonderen doen, maar regelmatig de bos bloemen op de eettafel vervangen ook. En extra leuk: die bos bloemen zorgen ook nog eens voor dat extra beetje kleur.

Passende raamdecoratie

Raamdecoratie is voor veel mensen een lastig element in een woonkamer. Het is een dure uitgave en het is vrij bepalend voor de uitstraling van de woonkamer. Je wilt geen te opvallende gordijnen – mits je de kleuren in je interieur rustig houd -, maar ziet meer heil in een neutraal gordijn. Met neutrale gordijnen heb je de mogelijkheid van interieur te veranderen wanneer je dat wilt.

Vergeet ook vooral geen hor van Horrengigant aan te schaffen. Waar gordijnen de warmte van de zon tegen kunnen houden in de zomer, kunnen horren fijnstof én vliegen tegenhouden. Door de plaatsing van een hor zorg jij en indirect voor dat je langer kunt genieten van jouw gordijnen. Ze worden immers niet vervuild door vliegen en fijnstof.

Licht in de living

Enkel felle spotjes aan het plafond werken niet sfeer verhogend. Lampen in verschillende sterktestanden doen dit wel. Zet bij je bank eens een lamp neer op hoge poten en zorg voor een mooie bureaulamp voor de eetkamertafel en hang hierboven wat extra sfeerlicht. In een woonkamer met een goed doordacht lichtplan, zul je je eerder ontspannen.

Een rustig ogend huis

Aan overbodige spullen hebben we niets. Volgens de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, houd je spullen die je gelukkig maken en doe je spullen weg die je niets meer doen. Een opruimronde zal wonderen verrichten, maar in werkelijkheid is het pas echt wonderlijk wanneer jij de zorgvuldig opgeruimde ruimte daadwerkelijk opgeruimd kan blijven houden. Zorg voor een goed opbergsysteem. In het bezit van een kelderkast, schuur of garage. Zorg dan voor een stelling waar je opbergdozen kunt plaatsen voor spullen die het daglicht niet per se hoeven te zien.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden