energie vergelijken
Lokaal nieuws donderdag 25 november 2021

Een make over voor je tuin met direct resultaat? Zo doe je dat!

De zomer ligt op de loer en dat betekent dat we allemaal weer lekker in de tuin of op het balkon gaan zitten. Heerlijk wakker worden met een kopje koffie in de tuin of juist een lekkere lunchbreak in de buitenlucht! Maar wat nou als jouw tuin nog helemaal niet klaar is voor al dit gezelschap en het er nog wat grijs en droog uitziet? Er zijn meerdere manieren om je tuin een make over te geven met direct resultaat. We geven je alvast wat voorbeelden!

Kunstgras

Als je gemakkelijk wat meer groen in je tuin wilt is een grasmat een goed idee. Dit heeft een rustgevende uitstraling en voegt direct een flinke dosis summerfeeling toe aan je balkon of tuin. Het enige probleem met een grasmat of een gazon aanleggen is dat het veel tijd en moeite kost om deze te zaaien. Daarnaast moet je ook geduld hebben, want deze zal niet binnen aanzienlijke tijd vol groeien. Om die reden is kunstgras een fantastisch alternatief! Je hoeft deze enkel af te meten en uit te rollen. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van een echte grasmat en kun je kiezen uit heel veel soorten. Daarom kun je met kunstgras snel genieten van je tuin zonder de extra inspanningen.

Koop zomerbloeiers

Wanneer je meer groen in je tuin wilt kun je diverse soorten planten kopen. Maar veel planten hebben toch wat tijd nodig om mooi op hun plek te groeien en hier moet je dus wat geduld voor hebben. Klimplanten hebben bijvoorbeeld echt wel een aantal jaar nodig om zich mooi te settelen in jouw tuin en geven je dus geen direct resultaat. Je kunt wel kijken naar zomerbloeiers. Deze kosten vaak niet zo veel – mede doordat ze vaak maar één jaar meegaan – en staan vaak al in bloei wanneer je ze koopt. Je hoeft ze enkel te planten en wat water te geven en dan heb je direct een kleurrijke tuin. Ideaal!

Regel wat sfeerverlichting

Een donkere tuin in de zomerse avonduren is niet echt uitnodigend en vrijwel sfeerloos. Met verlichting in je tuin kun je een enorm verschil maken wat betreft de ambiance en hier hoef je niet de hele tuin voor om te gooien. Kijk bijvoorbeeld naar leuke elektrische fakkels op zonne-energie of richt een spot op een mooi kunstwerk in je tuin. Zo kun je er in het donker ook van genieten en dit biedt direct resultaat!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden