energie vergelijken

Gasthuiskwartier blok F

Den Bosch - Den Bosch
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
64 - 198m2
Aantal slaapkamer(s)
2 - 3

Over dit project

De charmante binnenstad van Den Bosch is het resultaat van een eeuwenlange geschiedenis, die teruggaat tot tenminste de twaalfde eeuw.

Dat is te zien aan het middeleeuwse stratenpatroon dat nog grotendeels is behouden. Maar natuurlijk ook aan de pakhuizen en koopmanswoningen uit de verschillende perioden van de Bossche geschiedenis. Én aan de vele monumenten, zoal de rijk versierde Sint-Janskathedraal, het versterkte fort De Citadel, het Zwanenbroedershuis en het oudste bakstenen huis van Nederland gelegen aan de markt van Den Bosch.

Het Gasthuiskwartier ligt op een plek die door de eeuwen heen nauw verbonden is geweest met de levens van menig Bosschenaar. De nieuwe stadswijk wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het Groot Ziekengasthuis, een van de oudste ziekenhuizen van Nederland.
In het Gasthuiskwartier voel je je steeds verbonden met de geschiedenis van het terrein en van de stad. Het stratenplan is namelijk zo ontworpen dat er mooie zichtlijnen ontstaan op de Sint-Jan en op de monumentale panden van het gasthuiscomplex, zoals het Stergebouw, het Mariapaviljoen en de Gasthuispoort. Het geliefde centrum van Den Bosch is in de loop der eeuwen organisch gegroeid. Zo is het kenmerkende patroon van straatjes, steegjes en pleintjes ontstaan met een grote diversiteit van bouwstijlen uit verschillende perioden.

In het Gasthuiskwartier ziet u straks de typische Bossche kromme straatjes terug. De statige panden, intieme stadstuinen en de fraaie gevels met ambachtelijke detaillering. Zo ontmoet eigentijds wonen de vormentaal van de oude binnenstad. In een buurt waar ook de echte Bosschenaar zich helemaal thuis voelt.

Gasthuiskwartier volop in ontwikkeling

De eerste bewoners zijn helemaal op hun plek! Hier wonen combineert het beste van alle werelden: lekker centraal in de stad, in de buurt van water en groen en een omgeving met sfeervolle monumenten en een rijke architectuur. En in een prachtig nieuw comfortabele woning!

In vervolg op de derde fase blok D en E is de vierde fase blok F volop in voorbereiding. Dit blok bestaat uit 42 royale koopappartementen, 36 vrije sector huurappartementen en commerciële ruimten, verdeeld over 9 complexen. Door de verschillen in architectuur en materiaalgebruik, krijgt elk gebouw zijn eigen, uniek uitstraling. De ontwerpen zijn van de hand van Hilberinkbosch architecten en Mulleners + Mulleners.

De appartementen liggen verdeeld over de 5 verdiepingen van de complexen, die samen een geheel vormen. De galerijen met voordeuren grenzen aan een fraaie binnentuin.

Indicatie start verkoop: Q4 2022

Meer informatie

Kenmerken

Project
Gasthuiskwartier blok F
Start verkoop
2022 (4e kwartaal)
Koopwoningen
42
Type woningen
Appartement, Penthouse

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden