Gasthuiskwartier blok F

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Den Bosch - Den Bosch
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
64 - 197m2
Aantal slaapkamer(s)
2 - 3

Over dit project

De bouw van de laatste plandeel in het project Gasthuiskwartier is inmiddels gestart en alle appartementen zijn verkocht!

De charmante binnenstad van Den Bosch is het resultaat van een eeuwenlange geschiedenis, die teruggaat tot tenminste de twaalfde eeuw.

Dat is te zien aan het middeleeuwse stratenpatroon dat nog grotendeels is behouden. Maar natuurlijk ook aan de pakhuizen en koopmanswoningen uit de verschillende perioden van de Bossche geschiedenis. Én aan de vele monumenten, zoal de rijk versierde Sint-Janskathedraal, het versterkte fort De Citadel, het Zwanenbroedershuis en het oudste bakstenen huis van Nederland gelegen aan de markt van Den Bosch.

Het Gasthuiskwartier ligt op een plek die door de eeuwen heen nauw verbonden is geweest met de levens van menig Bosschenaar. De nieuwe stadswijk wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het Groot Ziekengasthuis, een van de oudste ziekenhuizen van Nederland.
In het Gasthuiskwartier voel je je steeds verbonden met de geschiedenis van het terrein en van de stad. Het stratenplan is namelijk zo ontworpen dat er mooie zichtlijnen ontstaan op de Sint-Jan en op de monumentale panden van het gasthuiscomplex, zoals het Stergebouw, het Mariapaviljoen en de Gasthuispoort. Het geliefde centrum van Den Bosch is in de loop der eeuwen organisch gegroeid. Zo is het kenmerkende patroon van straatjes, steegjes en pleintjes ontstaan met een grote diversiteit van bouwstijlen uit verschillende perioden.

In het Gasthuiskwartier ziet u straks de typische Bossche kromme straatjes terug. De statige panden, intieme stadstuinen en de fraaie gevels met ambachtelijke detaillering. Zo ontmoet eigentijds wonen de vormentaal van de oude binnenstad. In een buurt waar ook de echte Bosschenaar zich helemaal thuis voelt.

Blok F vormt het slotstuk van het Gasthuiskwartier, de finale, zo u wilt. In deze laatste fase worden naast 36 huur- ook 42 koopappartementen gerealiseerd, gelegen aan de Tolbrugstraat en Chirurgijnstraat. De in totaal 78 appartementen zijn verdeeld over 9 uniek vormgeven gebouwen, die samen één complex vormen. De ontwerpen zijn van de hand van de gerenommeerde architectenbureaus HILBERINKBOSCH en Mulleners + Mulleners.

De 9 gebouwen zijn stuk voor stuk apart ontworpen, met elk een eigen ontwerpstijl, ander type en kleur baksteen en verschillende geveldetails. Zo uniek als de gebouwen zijn, zo bijzonder zijn ook de appartementen, waarin we 4 types onderscheiden: 19 middelgrote (M), 10 grote (L) en 8 extra grote (XL) appartementen, met daarbovenop 5 penthouses (P). Allemaal met een opvallend hoog plafond van circa 2,75 m – 15 cm hoger dan de standaard voor nieuwbouw.

Aan de straatzijde heeft elk appartement een balkon, loggia of (dak)terras, terwijl de galerijen uitkijken op een fraaie binnentuin. Een oase van rust in het toch al kalme, verkeersluwe Gasthuiskwartier, dat hoofdzakelijk het domein is van wandelaars en fietsers. Voor uw auto is een plek gereserveerd in de private parkeergarage en uw (elektrische) fiets laat u veilig achter in de gezamenlijke fietsenstalling.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Gasthuiskwartier blok F
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
0 van 42 beschikbaar
Type woningen
Appartement, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Garage, Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden