Actueel

Nieuws

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening? Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening?

De energieprijzen stijgen gestaag. Met name omdat we met z'n allen bij moeten dragen aan de energietransitie om klimaatverandering te beperken. Dat voelt iedere Nederlander in de portemonnee. Nu je woning net is opgeleverd en uiteraard volledig is gebouwd naar de hedendaagse duurzaamheidseisen, is het tijd om te kijken naar het interieur. Hoe kun je je woning zo duurzaam mogelijk inrichten en indelen?

De indeling van de woning

Natuurlijk heb je de ligging van je woning niet helemaal in de hand en ook liggen sommige woonfuncties (zoals keuken en badkamer) al vast, maar het loont om te kijken hoe je je woning in gaat delen. Kies voor de vertrekken waar je veel tijd spendeert, zoals de woonkamer, voor de zonnige kant van de woning. Kies voor een ontbijttafel aan de oostzijde van de woning. Zo kan in de winter de verwarming een graad lager. Kies voor slaapkamers zoveel mogelijk de noord of westkant van de woning. Deze zijde heeft de minste zonuren, waardoor de slaapkamer zo koel mogelijk blijft.

Zonwering

Natuurlijk wil je in de zomer ook binnen kunnen zitten en daarom is zonwering belangrijk in een woonkamer die op het zuiden ligt. Zo heb je geen airconditioning nodig in hete zomers. Houd in de zomer deuren en ramen gesloten en trek de gordijnen dicht, zodat het licht van de zon én de warme lucht buiten blijven.

Stoffering en vloerkeuze

Bij het kiezen van een vloer kun je rekening houden met het verbruik van energie . Heb je vloerverwarming, laat je dan goed informeren over de te gebruiken ondervloer om het effect van de vloerverwarming niet te beperken. De ene vloer geleidt warmte, terwijl de andere de warmte van de vloerverwarming zal isoleren. Heb je radiatoren of infraroodverwarming, kies dan voor een vloer die warm aanvoelt, zoals hout of natuurlijk tapijt. Vermijd synthetische materialen, zoals laminaat, omdat deze koud zullen aanvoelen.

Stoffering maakt een woning gezellig en geeft het interieur een warme sfeer. Stoffering maakt de woning ook letterlijk warmer. Door een vloerkleed te leggen in de zithoek en eventueel de eethoek heb je meer gevoel van behaaglijkheid en lekker warme voeten op een winterse dag. Het gevoel van behaaglijkheid zal ervoor zorgen dat de verwarming minder snel aan gaat in het najaar en de winter.

Kies voor gordijnen in plaats van jaloezieën voor een betere akoestiek en een warmere sfeer. Gebruik deze gordijnen ook als isolatielaag bij hitte of kou.

Plaatsing van apparatuur

Een koelkast en een diepvries werken hard om de temperatuur binnenin laag te houden. Het is daarom niet verstandig om deze apparaten op een zonnige plaats te zetten, omdat ze zo vaker moeten aanslaan.

Verander je gedrag

Tot slot is het altijd goed om naar je eigen gedrag te kijken bij het besparen van energie. Houd binnendeuren zoveel mogelijk gesloten. Trek een warme trui, sokken of sloffen aan voordat je de verwarming een graad hoger zet.

Nieuwbouwwoning in Den Bosch: verplichte verzekeringen Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Nieuwbouwwoning in Den Bosch: verplichte verzekeringen

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! De voorpret kan beginnen: verhuizen, inrichten en verbouwen. Tussen alle bezigheden door, mag je ook de verzekeringen niet vergeten. Er zijn een aantal verplichte verzekeringen en een aantal aanbevolen verzekeringen. We zetten de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje.

Opstal- en inboedelverzekering

Allereerst is de opstalverzekering erg belangrijk. Deze verzekering is ook verplicht voor alle woningeigenaren. Deze verzekering dekt schade aan jouw woning door bijvoorbeeld water, inbraak en brand. Het gaat dan om zaken die aard- en nagelvast aan het huis zitten, zoals het dak of de keuken. Als je ook wil dat jouw meubels verzekerd zijn, dan zou je ook nog een inboedelverzekering kunnen afsluiten. Het is handig om de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Dit is niet alleen makkelijk, maar vaak ook goedkoper.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn jij en je gezin verzekerd tegen schade die jullie onbedoeld veroorzaken bij anderen. Bijvoorbeeld wanneer je iemand per ongeluk verwond of wanneer je per ongeluk iemand zijn spullen beschadigt. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. De kosten kunnen anders erg hoog oplopen

Overlijdensrisicoverzekering

Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker zekerheid dat de hypotheek wordt afbetaald als jij of je partner komt te overlijden. Daarnaast is deze verzekering ook een geruststelling voor de achterblijvers. Want zij krijgen dan een uitkering waarmee ze de hypotheek kunnen blijven betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Ook een rechtsbijstandverzekering kan nuttig zijn als je een koopwoning hebt. Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je een conflict krijgt met de buren of met een aannemer. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp.

Woonlastenverzekering

Het is ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten. Deze verzekering kan handig zijn als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. De verzekering garandeert in dat geval namelijk de betaling van (een deel van) je hypotheek. Deze verzekering kun je samen met de hypotheek afsluiten. De premie van deze verzekering is erg hoog. Het is dus verstandig om vooraf uit te zoeken of het voordeliger is om deze verzekering te nemen, of het verlies met je eigen spaargeld op te vangen. Soms bieden werkgevers ook al een (collectieve) verzekering aan. Het is verstandig om dit eerst na te gaan.

Bouwverzekering particulieren

Tot slot is het handig om een bouwverzekering voor particulieren af te sluiten. Deze verzekering dekt de materiële schade die ontstaat tijdens de bouw van jouw nieuwbouwwoning. Denk hierbij aan diefstal van bouwmaterialen of scheuren in de muren van de woning van de buren door heiwerkzaamheden. Vaak hebben aannemers een eigen bouwverzekering (CAR-verzekering). Toch is het verstandig om ook zelf een bouwverzekering af te sluiten. Op deze manier zijn alle partijen die aan jouw opdracht werken meeverzekerd.

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken

Als je een mooi nieuwbouwhuis koopt en al een koop- of huurwoning hebt, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Je betaalt namelijk je huidige hypotheek of huur door naast de kosten voor de nieuwbouwwoning terwijl je hier nog niet kunt wonen. Met deze tips kun je de dubbele woonlasten beperken.

Hoe zit het met dubbele woonlasten?

Gemiddeld duurt de bouw van een nieuw huis tussen de zes en twaalf maanden. Gedurende deze periode moet je ergens anders wonen. Als dit je eerste koopwoning is, blijf je waarschijnlijk in het huurhuis waar je nu woont. Als je gaat verhuizen vanuit een ander koophuis wil je wellicht in je oude huis blijven wonen totdat je nieuwe woning klaar is. Je betaalt inmiddels wel al rente en aflossing over je hypotheek voor het nieuwe huis, waardoor je met dubbele lasten zit.

Financiële situatie in kaart brengen

Bij nieuwbouw weet je niet precies hoe lang je met de dubbele woonlasten te maken krijgt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het bouwtraject vertraging oploopt. Ook kan het zijn dat jij op een gegeven moment je nieuwe huis in kunt, maar je oude woning nog niet hebt verkocht. Hierdoor is het verstandig om van tevoren goed in kaart te brengen of je gedurende een bepaalde periode de hogere maandlasten kunt en wilt dragen. Kijk ook goed waar je momenteel op kunt besparen, zoals de kosten voor internet en tv , de energierekening , verzekeringen en dergelijken.

Hypotheekrente meefinancieren

Soms is het mogelijk om de hypotheekrente van de nieuwbouwwoning mee te financieren in de hypotheek. Je betaalt de rente dan iedere maand uit het bouwdepot, in plaats van rechtstreeks uit je besteedbaar inkomen. Dit scheelt je de eerste paar maanden in je maandlasten. Wel heeft dit als nadeel dat je een hogere hypotheekschuld hebt over de nieuwbouwwoning en deze hypotheek moet je helemaal aflossen gedurende maximaal 30 jaar. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is dat de rente over dit gedeelte van de hypotheek niet aftrekbaar is. Dit komt doordat je het geld dat je leent niet direct in het huis stopt.

Oude woning verhuren

Als je al in je nieuwbouwhuis bent ingetrokken en je oude woning nog niet verkocht is, is het soms mogelijk om je oude huis te verhuren en zo de dubbele woonlasten te beperken. Dit kan op basis van de Leegstandwet , waarbij de uitgebreide huurbescherming niet geldt. Hierdoor is het mogelijk om de huur makkelijker op te zeggen op het moment dat je het oude huis verkoopt. Wel heb je toestemming nodig van de hypotheekverstrekker en moet je een vergunning krijgen van de gemeente om je woning te kunnen verhuren. In dit geval is de hypotheekrente van de verhuurde woning niet aftrekbaar.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 17 maart 2021

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente

Vooral door het oversluiten van hypotheken draait de hypotheekmarkt nog steeds op volle toeren. Dit blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In februari zijn er ruim tien procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand in 2020. Het gaat om ongeveer 45.000 aanvragen. Het hypotheek oversluiten blijft populair door de extreem lage hypotheekrente, doorstromers zijn minder vertegenwoordigd.

Ongeveer een derde (13.000) van de hypotheekaanvragen zijn gedaan door oversluiters. In februari 2020 lag de gemiddelde hypotheeksom van deze groep nog op €234.000. Afgelopen februari is dit met 7,1 procent gestegen naar €252.000. Huiseigenaren kozen bij het hypotheek oversluiten relatief vaak voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment: 

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten

Een verhuizing is het moment bij uitstek om de inboedelverzekering eens te bekijken. Het kan zijn dat een nieuwe verzekering beter aansluit bij de nieuwe situatie. Daarnaast is het mogelijk om je huidige verzekering mee te nemen naar jouw nieuwe adres. Vaak verandert wel de prijs doordat je in een ander type woning gaat wonen. Dit is belangrijk om te weten.

Tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuizing kunnen spullen beschadigen of zelfs kwijtraken. Bij de meeste verzekeraars is je inboedel verzekerd tijdens de verhuizing. Voordat je gaat verhuizen is het verstandig om dit even na te gaan, want dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Daarnaast kan de dekking per verzekeraar verschillen. Het valt dus aan te raden om de polisvoorwaarden van jouw verzekering onder de loep te nemen voor de verhuizing. Als jij ervoor kiest om bij je huidige verzekeraar te blijven is het verstandig om door te geven dat je bezig bent met verhuizen. Je inboedel staat dan namelijk verspreid over twee adressen en de verzekeraar kan samen met jou naar de juiste dekking kijken.

Verzekering meenemen of nieuw afsluiten?

Veel mensen vinden het makkelijk om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe woonadres. Het enige dat je hoeft te doen is jouw nieuwe adres doorgeven aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt doorgaans contact met je op om de details van de nieuwe woning te bespreken. Afhankelijk van de informatie kan de premie omhoog of omlaag gaan. Ook kan de waarde van de inboedel die je wilt verzekeren stijgen, omdat je nieuwe meubels hebt aangeschaft voor in jouw nieuwbouwwoning. Aan de andere kant is het zo dat de waarde van de inboedel ook kan dalen, omdat je kleiner bent gaan wonen. In veel gevallen kan het ook lonen om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar, omdat je daar een stuk minder betaalt. Houd wel rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekeraar. Deze bedraagt doorgaans één maand.

Samenwonen en de verzekering

Heb je samen met een partner een nieuw huis gekocht en ga je samenwonen? Of ga je samenwonen met vrienden ? Dan wordt jullie inboedel samengevoegd en heb je maar één verzekering nodig. Wanneer jullie al beiden verzekerd waren tegen schade aan de inboedel, kan een iemand deze verzekering dus opzeggen en zichzelf laten bijschrijven op de polis van de ander. Je hebt nu wel meer spullen in je huis, waardoor de verzekerde waarde moet worden verhoogd. Een nieuwe verzekering afsluiten is in dit geval vaak voordeliger dan een van beide door laten lopen, zeker als de verzekering al een paar jaar loopt. Door te vergelijken kun je bekijken wat voor jullie de beste optie is. Op verschillende vaste lasten heb je redelijk wat invloed, niet alleen je verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook de energiekosten .

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch

Steeds meer woningeigenaren in Den Bosch investeren in energiebesparende maatregelen . Door de woning te verduurzamen, dragen zij bij aan een beter milieu. Daarnaast zorgen zij op deze manier voor een lagere energierekening én meer wooncomfort. Om woningeigenaren in de kosten tegemoet te komen, zijn er verschillende subsidies en speciale financieringsmogelijkheden beschikbaar.

Subsidieregeling voor groene daken

Woningeigenaren uit Den Bosch kunnen subsidie aanvragen als zij van plan zijn om een groen dak aan te leggen. Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Deze begroeiing werkt isolerend en koelt af bij hitte. Ook houdt het dak water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool weer minder belast. Particulieren kunnen maximaal €3.000 subsidie krijgen. Per 1 januari 2020 ontvangen VvE's maximaal €15.000. Eigenaren van een monument moeten wel eerst een omgevingsvergunning aanvragen.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De basis van energie besparen is goede isolatie. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren. De bewoners moeten dan meer energie verbruiken om de woning aangenaam te houden. Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis en zorgt voor meer wooncomfort. Vooral spouwmuurisolatie is een makkelijke manier om snel energie te besparen. De investering is vaak binnen vier jaar al terugverdiend! Eigenaren die van plan zijn om minimaal twee isolatiemaatregelen te treffen kunnen daarvoor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Alle huishoudens in Den Bosch moeten in 2050 van het aardgas af zijn. Dat is nodig om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Dat betekent dat aardgas uit de woningen verdwijnt en we op een andere, duurzame manier gaan verwarmen. Dat kan door middel van stadsverwarming, een warmtepomp, een pelletkachel of een zonneboiler. Woningeigenaren die investeren in een zonneboiler of warmtepomp, kunnen een tegemoetkoming krijgen van de overheid.

Energiebespaarlening

Woningeigenaren die niet genoeg spaargeld achter de hand hebben om hun woning te verduurzamen, kunnen hiervoor geld lenen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Eigenaren kunnen maximaal 25.000 euro lenen, met een looptijd van 7, 10 of 15 jaar. Met deze Energiebespaarlening kunnen mensen bijvoorbeeld hun woning isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen kopen. De lening wordt in maandelijkse termijnen terugbetaald, tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie de bewoners gebruiken, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken.

Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Woningeigenaren die van plan zijn om hun woning te verduurzamen, kunnen een hogere hypotheek afsluiten. Zij kunnen maximaal 106 procent van de woningwaarde lenen. Eigenaren krijgen weliswaar hogere hypotheeklasten, maar de energierekening gaat wel flink omlaag. Daarnaast stijgt de waarde van het nieuwe huis, draagt men een steentje bij aan een beter klimaat en zijn ze beter voorbereid op wonen zonder aardgas. Ook is het mogelijk om een persoonlijke of speciale groene lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te treffen. Door te zoeken op ' wat kan ik lenen ', kunnen mensen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Verhuizen tijdens de Coronacrisis Lokaal nieuws donderdag 25 februari 2021

Verhuizen tijdens de Coronacrisis

U vraagt zich natuurlijk af of uw verhuizing nog door kan gaan tijdens deze Coronacrisis. Het korte antwoord is ja, dat kan! de Bresser volgt de instructies op volgens de richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor medewerkers en voor de klanten. Dit vergt een aantal kleine aanpassingen, maar hierdoor kan uw verhuizing gewoon doorgaan en blijft de Bresser op alle fronten beschikbaar voor u.

Verhuizen tijdens de Coronacrisis, het boeken van een verhuizing, of een offerte aanvragen bij de Bresser is vooralsnog gewoon mogelijk. Alles gebeurd met de extra veiligheidsmaatregels. Zoals, medewerkers van de Bresser die ziekte, verkoudheidsverschijnselen hebben mogen niet meer werken, er worden geen handen meer geschud. Ook wassen de verhuizers extra vaak hun handen en de verhuiswagens en ander materieel wordt regelmatig ontsmet.

U kunt als klant ook meehelpen aan een veilige verhuizing tijdens de Coronacrisis. Denk hierbij aan een plek waar verhuizers hun handen kunnen wassen, zowel in het nieuwe als oude pand. Houd tijdens de verhuizing 1.5 meter afstand tussen u en de verhuizers. Help dus liever niet mee met het sjouwwerk, instructies geven waar spullen naartoe moeten is prima. Nodig ook geen vrienden of familie uit voor de verhuizing. Zorg ook dat er wegwerp bekers aanwezig zijn, zodat verhuizers veilig koffie kunnen drinken. Wijs een contactpersoon aan die communiceert met de contactpersoon van de verhuizers. Door uw steentje bij te dragen zal de veiligheid van de verhuizing vergroot worden en is er minder kans op besmetting.

De Bresser neemt ook nog gewoon nieuwe opdrachten aan. En bezoekt locaties waar een opname gepland is hierbij houden onze medewerkers zich aan de veiligheidsmaatregelen volgens het RIVM en de Rijksoverheid. Mocht een fysieke afspraak niet uw voorkeur hebben dan is het ook mogelijk om een opname te plannen via een video survey. Dit houdt in dat alles online  geïnventariseerd  wordt door een van onze taxateurs. En dat de offerte binnen 24 uur bij u binnen is. Zo kan alles doorgaan op een veilige manier.

Uw verhuizing moet u nog altijd binnen 5 dagen na de verhuisdag doorgeven aan uw nieuwe gemeente. Gelukkig kan dit via DigiD, u hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis, het is mogelijk om dit vanuit huis regelen. Mocht u naar het buitenland verhuizen dan moet u wel persoonlijk bij het gemeentehuis verschijnen. Het is niet mogelijk om zomaar bij een gemeentehuis binnen te lopen, het is verstandig om het gemeentehuis te contacten voor een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden tijdens de Coronacrisis? 
U kan ons altijd mailen  info@debresser.nl  of bel 013-528 23 72 dan denken wij graag met u mee, om uw verhuizing mogelijk te maken tijdens deze Coronacrisis.

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws dinsdag 23 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden! Lokaal nieuws woensdag 10 februari 2021

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden!

Gemiddeld bestaan de maandelijkse vaste lasten voor woningeigenaren voor 30% uit de hypotheek. Al met al nemen hypotheeklasten dus een flinke hap uit het huishoudbudget. Veel mensen letten wel op de prijs van boodschappen maar houden zich niet bezig met besparen op de hypotheek. Dit terwijl er meer te winnen valt dan het voordeel van een goedkoper pak hagelslag. Onderzoek of oversluiten, rentemiddelen of andere mogelijkheden in jouw situatie interessant zijn.

Het afsluiten van een hypotheek is een tijdrovende en spannende aangelegenheid. Als het afsluiten eindelijk is gelukt, gaan de papieren vaak met een zucht van verlichting de kast in. Om daar vervolgens te verstoffen. Dit kan je duur komen te staan. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes flink gedaald en de huizenprijzen gestegen. Hier kan je mogelijk van profiteren.  Globaal zijn er vijf manieren om te profiteren van een lagere rente. 

Verkoopstyling van EK vastgoed services maakt je huis verkoopklaar Lokaal nieuws dinsdag 02 februari 2021

Verkoopstyling van EK vastgoed services maakt je huis verkoopklaar

Je hebt je oog laten vallen op een nieuwbouwproject en nu wil je je woning op korte termijn verkopen tegen de hoogst haalbare prijs. Door middel van verkoopstyling van EK vastgoed services is je huis snel verkoopklaar. Emmely Kamphuis zorgt met de juiste accenten voor een goede presentatie. Verkoopstyling in combinatie met goede fotografie zorgen voor een groter bereik op Funda. Dit bevordert de verkoop.

“De praktijk leert dat huizen vaak sneller verkocht worden met deze aanpak”, legt Emmely uit. “Hoe completer het informatiepakket dat je bij Funda aanlevert, hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten. Daardoor valt je woning sneller op, en helemaal als de foto’s de woning aantrekkelijk presenteren. Dat leidt tot meer bezichtigingen, met een grotere kans op potentiële kopers. Die voelen bovendien de hete adem van de concurrentie in de nek, omdat ze weten dat de woning opvalt. Hoe meer bezichtigingen, hoe groter de kans op een betere verkoopprijs. Soms komt die zelfs uit boven de vraagprijs, maar dat kan ik natuurlijk niet garanderen.”

Verkoopstyling

Verkoopstyling en vastgoedfotografie vormen slechts twee van de services die EK vastgoed services aanbiedt. Maar het is wel de core-business van het bedrijf. Hoe het werkt? “Na een persoonlijke kennismaking maken we een afspraak, waarbij we samen door de woning lopen en ik alvast foto’s maak van de huidige situatie. Dat resulteert in een adviesrapport: een to-do lijst waarmee je zelf aan de slag kunt: spullen opruimen, een nieuw kleurtje op de muur, etc. Als die zijn uitgevoerd, maken we een nieuwe afspraak met een van de gecertificeerde vastgoedfotografen met wie ik samenwerk, en eventueel ook een makelaar. Ik verschijn zelf eerder op de afspraak om alles nog eens goed na te lopen en extra accessoires – die ik in voorraad heb – te plaatsen die de uitstraling verder verbeteren. Daarna kijk ik samen met de fotograaf naar de meest geschikte lichtinval alvorens we de foto’s gaan maken.”

Beeldpresentatie

Ook 360 graden-foto’s en een woningvideo worden toegevoegd. Daarnaast wordt de woning ingemeten, er worden plattegronden gemaakt en een meetrapport volgens de – inmiddels verplichte – NEN2580-norm. Zo ontstaat een volledige beeldpresentatie, die ervoor zorgt dat je hoger scoort op de zoekresultaten van Funda. “Geen enkele woning is hetzelfde”, weet Emmely. “Daarom hebben we ook verschillende fotografiepakketten. En natuurlijk krijg je persoonlijk advies over de beste aanpak. En zie je sommige klussen niet zelf zitten, zoals tuinonderhoud of opslag van meubelen, dan kunnen we je helpen met het uitbesteden.”

Belangrijk is dat de klant tijdens dit proces altijd zelf de touwtjes in handen houdt. “Je bepaalt zelf aan hoelang het duurt voordat je de ‘to-do’-lijst hebt uitgevoerd, en je bepaalt ook zelf het tijdstip waarop het huis na de verkoopstyling daadwerkelijk in de verkoop komt. Dat laatste is natuurlijk super als je afspraken wilt vastleggen voor de aankoop van een andere woonruimte. Jij blijft de baas over het proces.”

Interieuradvies

Ook bij het inrichten van een nieuwe woning kan EK vastgoed services een rol spelen. Want naast verkoopstyling biedt Emmely ook interieuradvies. “Het gaat daarbij niet om de bouwkundige aspecten, want ik ben geen architect”, aldus Emmely. “Maar ik kan je wel heel goed op weg helpen om de nieuwe woning om te vormen tot een plek waar je je helemaal thuis voelt.”

Haar interieuradviezen zijn in gradaties beschikbaar: van kleuradvies tot een totale restyling, inclusief het opstellen van een moodboard, hulp bij het opstellen van een shoppinglijst en eventueel een inkoopmiddag. “Ik ga samen met jou in gesprek over je wensen. Samen creëren we een woonstijl die bij je past, waar jij je prettig bij voelt en waar je energie van krijgt. Je kunt aan de hand van mijn tips zelf aan de slag, maar we kunnen ook samen de puntjes op de i zetten.”

Wil je meer weten over de diensten van EK vastgoed services? Neem dan contact op met Emmely voor een persoonlijke kennismaking en advies op maat.

EK vastgoed services
T 06 2759 8775 / info@ekvastgoedservices.nl / www.ekvastgoedservices.nl

 

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Invullen van loze ruimtes Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Invullen van loze ruimtes

Loze ruimtes, onhandige hoekjes en een ongelijke vloer. Scheve ogen krijg je ervan. Op de onregelmatige vloer had je wellicht bij plaatsing nog wat invloed kunnen uitoefenen, maar de onbenutte plekken in je woning kreeg je er gratis en voor niets bij. Wat doe je ermee?

Wat moet je er toch mee? Er is werkelijk geen vloer en geen muur recht. Bij het lopen voel je het minimaal, maar om de kasten op hun plek te houden ben je wel continue bezig met wigjes. Het is geen doen, maar het went. Zonde! Want, waarom zou je genoegen nemen met meubels die ondersteund moeten worden. Wigjes zijn niet charmant, ze zijn storend. Wijs ze de deur en lees onderstaande tips om loze of scheve ruimtes optimaal te benutten:


Mooie fauteuil. Wanneer je je slaapkamer hebt ingericht, blijven er in een ruime kamer vaak wat rare hoekjes over. Te klein voor een meubel, maar perfect voor een mooie grote stoel.
Op maat gemaakte kast. Maak gebruik van alle beschikbare ruimte en ontwerp een kast die de ruimte perfect opvult. Ideaal voor een zolder met schuin dak. Een bruikbare opbergruimte is zo gemaakt wanneer u de configurator gebruikt van Kastengigant. Of laat gewoon een vakman langskomen om te zorgen dat  je meer ruimte creëert voor jouw spullen.
Speelhoek voor de kinderen. Een hoekbank, kast, een kleed en een salon- en eettafel. Dat is zo ongeveer de inrichting van de meeste woonkamers. Maak voor de lege ruimte aan de achterkant van de woonkamer een speciale hoek waar je kinderen zich kunnen vermaken. Plaats een speciaal kinderkeukentje of winkeltje voor fantasierijke rollenspellen of zet een kinderbureau waar je kind uren kan knutselen.
Kamerplant. Uit Japans onderzoek blijkt dat een flinke boswandeling de hartslag naar beneden brengt en het groen het stressniveau aanzienlijk laat zakken. Haal het groen in huis en zorg thuis ook voor een rustige natuurlijke plek en vergroot je gevoel van welzijn.
Hoekplanken. Te weinig ruimte aan de keukenkastjes? Dat is niet gek wanneer je bedenkt dat je je potten met pasta, je pannen en servies ergens kwijt moet. Je kookboeken komen dan op de laatste plaats. Met een hoekplank heb je de ruimte om je keukenbijbels uit te stallen.
Keukenkar. Wanneer je aanrecht volstaat en er geen ruimte is om je groenten te snijden, creëer je gewoon een extra werkblad. Plaats een keukenkar in de loze hoek en zet je keukengerei er bij. 
Spiegels. Reflectie voegt diepte toe. In een kleine ruimte is een spiegel een aanwijst. Je vangt er licht mee op en de ruimte wordt optisch groter. Ook perfect om op te hangen in een nis of smalle gang voor meer ruimtelijkheid en afleiding van de scheve muur.  
Schuifdeuren. Ogen de planken aan de muur te rommelig? Met een schuifdeur sluit je de bende buiten en zorg je ook nog eens voor een rechte wand.

Tips voor een ‘zen’ interieur Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Tips voor een ‘zen’ interieur

Thuiskomen is van onschatbare waarde. Maar thuiskomen doe je het liefste in een huis dat voelt als een huis. Een huis waarin geleefd mag worden, maar ook een huis die rust uitstraalt en waar je jezelf even ‘uit’ kunt zetten. Lekker met een glas wijn op de bank nadat de kinderen in bed liggen. Aan ontspanning kun je je alleen overgeven wanneer er kalmte heerst in je huis. Maar hoe maak je van je huis nu die ontspannen plek waar jij zo naar verlangt?

Zorg voor een rustig canvas

Het begint allemaal bij de basis. En meestal is deze basis wit. Wit geeft een ruimtelijk en puur effect, maar zorgt tegelijkertijd voor een uitstraling die steriel en clean oogt.  Wil je de basis toch wit houden? Zorg dan voor wit met een tintje voor meer warmte in je huis. Met warme kleurige tinten en door verschillende materialen te combineren kun je vervolgens je interieur wat gezelliger maken. Kleur geeft een kamer een hele hoop sfeer, maar zorg dat je niet overdrijft. Kies voor een kleurenpalet in de woonkamer dat elkaar ophaalt en laat deze accentkleuren terugkomen in kaarsen, kussens, kleden en beelden.

De geur van uw woning

Elke woning heeft zijn eigen specifieke geur. Wil je je meer ontspannen in jouw eigen woonkamer? Zorg er dan voor dat er een aroma hangt waar jij je relaxt bij voelt. Geurstokjes kunnen wonderen doen, maar regelmatig de bos bloemen op de eettafel vervangen ook. En extra leuk: die bos bloemen zorgen ook nog eens voor dat extra beetje kleur.

Passende raamdecoratie

Raamdecoratie is voor veel mensen een lastig element in een woonkamer. Het is een dure uitgave en het is vrij bepalend voor de uitstraling van de woonkamer. Je wilt geen te opvallende gordijnen – mits je de kleuren in je interieur rustig houd -, maar ziet meer heil in een neutraal gordijn. Met neutrale gordijnen heb je de mogelijkheid van interieur te veranderen wanneer je dat wilt.

Vergeet ook vooral geen hor van Horrengigant aan te schaffen. Waar gordijnen de warmte van de zon tegen kunnen houden in de zomer, kunnen horren fijnstof én vliegen tegenhouden. Door de plaatsing van een hor zorg jij en indirect voor dat je langer kunt genieten van jouw gordijnen. Ze worden immers niet vervuild door vliegen en fijnstof.

Licht in de living

Enkel felle spotjes aan het plafond werken niet sfeer verhogend. Lampen in verschillende sterktestanden doen dit wel. Zet bij je bank eens een lamp neer op hoge poten en zorg voor een mooie bureaulamp voor de eetkamertafel en hang hierboven wat extra sfeerlicht. In een woonkamer met een goed doordacht lichtplan, zul je je eerder ontspannen.

Een rustig ogend huis

Aan overbodige spullen hebben we niets. Volgens de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, houd je spullen die je gelukkig maken en doe je spullen weg die je niets meer doen. Een opruimronde zal wonderen verrichten, maar in werkelijkheid is het pas echt wonderlijk wanneer jij de zorgvuldig opgeruimde ruimte daadwerkelijk opgeruimd kan blijven houden. Zorg voor een goed opbergsysteem. In het bezit van een kelderkast, schuur of garage. Zorg dan voor een stelling waar je opbergdozen kunt plaatsen voor spullen die het daglicht niet per se hoeven te zien.

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn Lokaal nieuws woensdag 16 december 2020

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn

Voor het eerst sinds maanden is de intentie om een woning te verkopen gestegen. De krapte op de woningmarkt is desondanks nog steeds ongekend. Steeds vaker zijn kopers bereid om water bij de wijn te doen als ze daarmee meer kans op een woning maken. Vooral op het gebied van prijs en ruimte doen kopers concessies.

Maandelijks brengt woningsite Funda een rapport uit over de stand van de woningmarkt. Al enige tijd bleef de koopintentie - plannen om te kopen - groeien, terwijl de verkoopintentie bleef dalen. In november kwam hier een einde aan en is de verkoopintentie met 2,6% gestegen ten opzichte van oktober. Het is te vroeg om van een kantelpunt te spreken. Het gat tussen vraag en aanbod is daarvoor nog te groot. 

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws dinsdag 01 december 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden