Actueel

Nieuws

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening? Lokaal nieuws dinsdag 23 juli 2019

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening?

De energieprijzen stijgen gestaag. Met name omdat we met z'n allen bij moeten dragen aan de energietransitie om klimaatverandering te beperken. Dat voelt iedere Nederlander in de portemonnee. Nu je woning net is opgeleverd en uiteraard volledig is gebouwd naar de hedendaagse duurzaamheidseisen, is het tijd om te kijken naar het interieur. Hoe kun je je woning zo duurzaam mogelijk inrichten en indelen?

De indeling van de woning

Natuurlijk heb je de ligging van je woning niet helemaal in de hand en ook liggen sommige woonfuncties (zoals keuken en badkamer) al vast, maar het loont om te kijken hoe je je woning in gaat delen. Kies voor de vertrekken waar je veel tijd spendeert, zoals de woonkamer, voor de zonnige kant van de woning. Kies voor een ontbijttafel aan de oostzijde van de woning. Zo kan in de winter de verwarming een graad lager. Kies voor slaapkamers zoveel mogelijk de noord of westkant van de woning. Deze zijde heeft de minste zonuren, waardoor de slaapkamer zo koel mogelijk blijft.

Zonwering

Natuurlijk wil je in de zomer ook binnen kunnen zitten en daarom is zonwering belangrijk in een woonkamer die op het zuiden ligt. Zo heb je geen airconditioning nodig in hete zomers. Houd in de zomer deuren en ramen gesloten en trek de gordijnen dicht, zodat het licht van de zon én de warme lucht buiten blijven.

Stoffering en vloerkeuze

Bij het kiezen van een vloer kun je rekening houden met het verbruik van energie . Heb je vloerverwarming, laat je dan goed informeren over de te gebruiken ondervloer om het effect van de vloerverwarming niet te beperken. De ene vloer geleidt warmte, terwijl de andere de warmte van de vloerverwarming zal isoleren. Heb je radiatoren of infraroodverwarming, kies dan voor een vloer die warm aanvoelt, zoals hout of natuurlijk tapijt. Vermijd synthetische materialen, zoals laminaat, omdat deze koud zullen aanvoelen.

Stoffering maakt een woning gezellig en geeft het interieur een warme sfeer. Stoffering maakt de woning ook letterlijk warmer. Door een vloerkleed te leggen in de zithoek en eventueel de eethoek heb je meer gevoel van behaaglijkheid en lekker warme voeten op een winterse dag. Het gevoel van behaaglijkheid zal ervoor zorgen dat de verwarming minder snel aan gaat in het najaar en de winter.

Kies voor gordijnen in plaats van jaloezieën voor een betere akoestiek en een warmere sfeer. Gebruik deze gordijnen ook als isolatielaag bij hitte of kou.

Plaatsing van apparatuur

Een koelkast en een diepvries werken hard om de temperatuur binnenin laag te houden. Het is daarom niet verstandig om deze apparaten op een zonnige plaats te zetten, omdat ze zo vaker moeten aanslaan.

Verander je gedrag

Tot slot is het altijd goed om naar je eigen gedrag te kijken bij het besparen van energie. Houd binnendeuren zoveel mogelijk gesloten. Trek een warme trui, sokken of sloffen aan voordat je de verwarming een graad hoger zet.

Genieten van Bourgondisch Den Bosch Lokaal nieuws dinsdag 16 juli 2019

Genieten van Bourgondisch Den Bosch

Wanneer je net een nieuwbouwwoning hebt gekocht ben je natuurlijk ontzettend druk met verbouwen, verhuizen en inrichten. Maar dit betekent niet dat je niet voldoende tijd vrij moet plannen voor wat ontspanning. We zetten de leukste plaatsen waar je heerlijk, bourgondisch kunt genieten in Den Bosch dan ook even voor je op een rijtje.

1. Heerlijk genieten van sushi

Je kunt heerlijk voor sushi uit eten in Den Bosch . Er zijn verschillende leuke restaurants te vinden waar je voor weinig geld echt bourgondisch kunt genieten van allerlei soorten sushi en bijgerechten. Low budget, en hierdoor ideaal om te combineren met een nieuwe woning! Heb je geen zin om uit eten te gaan? Dan kun je de sushi natuurlijk ook gewoon afhalen en lekker thuis opeten.

2. Bossche bollen en andere toetjes

Als Den Bosch ergens om bekend staat dan zijn het wel de heerlijke bossche bollen. Er zijn dan ook meer dan genoeg geweldige plekjes waar je kunt genieten van een overvloed aan appeltaart en bossche bollen; gecombineerd met een lekkere cappuccino natuurlijk. Bezoek Robbies bijvoorbeeld of een van de andere leuke plekjes waar je even tot rust kunt komen. Hartstikke leuk om er even tussenuit te gaan!

3. Een gezonde maaltijd

Heb je zin in een gezonde maaltijd? Dan hoef je Instagram maar even na te lopen: een van de meest populaire plaatsen is Nomnom, waar je kunt genieten van geweldige gerechten in een gezellig, klein tentje. Laat je tafeltje volzetten met heerlijke tapas zoals pimientos padron (groene pepers), couscous salade en heerlijke soepjes.

4. Lekker wijn drinken

Naast de Bossche bollen kun je in Den Bosch ook prima terecht voor een lekker glaasje wijn. Er zijn maar genoeg leuke wijnbars te vinden zoals onder andere Wijn bij Stijn (een knus, donker wijnbarretje) of wijnbar Dirk. Naast een lekker glas wijn (of meerdere glazen) worden hier ook allerlei leuke hapjes geserveerd waar je samen met een glas wijn van kunt genieten. Waar dit soort wijnbarren vooral om bekend staan is de heerlijke, sfeervolle, ongedwongen sfeer. En ook dat is bourgondisch genieten.

5. Eten én slapen

Wordt er zo actief verbouwd dat je gewoon even een nachtje ergens anders wilt slapen? Bezoek dan een van de vele design hotels die Den Bosch rijk is. Niet alleen zitten deze op een toplocatie, ook kun je er geweldig goed eten. Bezoek the Duke bijvoorbeeld op een van deze geweldige locaties. Zo ben je er toch even lekker samen tussenuit, en kun je de volgende dag weer vol nieuwe energie aan het verbouwen gaan.

Lokaal nieuws woensdag 08 mei 2019

Nieuwe binnendeuren kopen: Waar moet je rekening mee houden?

De binnendeuren worden vaak vergeten bij de verbouwing van het huis. Terwijl het toch veel gebruikt wordt. Daarnaast valt een mooie binnendeur ook positief op. Een goede reden om eens te kijken naar nieuwe binnendeuren . Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur? Daar geven we je hieronder graag antwoord op.

Opdek- of stompe binnendeuren?

Als eerste is het belangrijk om te kijken wat voor type deuren je nodig hebt. Je hebt namelijk stompe binnendeuren en opdek binnendeuren. Het verschil tussen deze twee deuren zit hem in de manier waarop ze in het kozijn vallen:

Een stompe deur valt volledig in het kozijn en zijn alle kanten van de deur plat
Een opdek deur valt gedeeltelijk in het kozijn en steken een beetje uit
Een ander groot verschil tussen deze twee deuren zijn de scharnieren waaraan deze deuren worden afgehangen. Waar een stompe deur aan een normale scharnier wordt afgehangen, hangt een opdek deur aan speciale paumelle scharnieren.

De maten van de binnendeuren

Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste maten van de deur op te meten. In Nederland hebben we in principe standaard afmetingen voor het deurkozijn. Je kunt dus vaak de standaard maten kiezen voor je deur.

De standaard maten voor de hoogte zijn als volgt :

201,5cm
211,5cm
231,5cm
De standaard maten voor de breedte zijn als volgt:

68cm
73cm
78cm
83cm
88cm
93cm
De beschikbare standaard maten zijn afhankelijk van het deurmodel wat je kiest. Het kan dus voor komen dat je gewenste model niet beschikbaar is in jouw maat.

Het kan ook zo zijn dat je een maatwerk deur nodig hebt omdat je een deurkozijn hebt dat niet in de standaard maten valt. Je kunt de maten hiervan als volgt opmeten:

Een opdekdeur meet je als volgt op. De hoogte meet je op door de buitenzijde van de oude deur op te meten mét opdekrand. De breedte meet je op door de binnenzijde van de oude deur op te meten zonder opdekrand.
Een stompe deur meet je als volgt op. Meet hiervoor gewoon de hoogte en de breedte maat van uw oude deur op.
De draairichting van de deuren

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste draairichting van de deur te kiezen. Dit kan je eenvoudig als volgt doen:

Ga aan de kant staan waar de deur naartoe opendraait
Kijk aan welke kant de scharnieren zijn gemonteerd

Zitten ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. Zitten ze aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend

Binnendeur online kopen

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur. Je kunt een binnendeur eenvoudig online bestellen bij Deurengigant . Je kunt de deuren daar zelf samenstellen met een configurator of je kunt gebruik maken van de inmeetservice. Je krijgt dan advies op maat bij jou thuis!

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten? Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw energiecontract meeverhuizen. Het contract dat jij met de energieleverancier hebt, staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een woonadres. Toch kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Het energieverbruik kan bij een verhuizing namelijk veranderen, en daarmee ook de hoogte van de energierekening.

Verhuizen en energiecontract meenemen

Wil jij jouw huidige energiecontract meenemen bij een verhuizing ? Het enige dat je hoeft te doen is de verhuizing doorgeven aan jouw energieleverancier. Het is verstandig om dit minimaal twee weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft dan voldoende tijd om de verhuizing te regelen en de levering op het nieuwe adres te starten. Vervolgens is het de bedoeling dat je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden doorgeeft. De leverancier bepaalt vervolgens het nieuwe termijnbedrag, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Controleer goed of dit termijnbedrag overeenkomt met wat je daadwerkelijk verbruikt. Je kunt het termijnbedrag meestal tussentijds nog wijzigen. Tot slot ontvang je de eindafrekening van de energie die je verbruikt hebt op je oude adres.

Verhuizen en overstappen naar een andere energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om te controleren of jouw huidige energiecontract nog bij je woonsituatie past. Misschien is jouw nieuwe woning wel een stuk groter en is de gezinssamenstelling veranderd. Je kunt verschillende energieleveranciers vergelijken om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Ben je in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap ongeveer 2 tot 6 weken, na 2 weken bedenktijd. Let op: bij een verhuizing moet je je oude contract wel zelf opzeggen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun pas twee maanden voor de einddatum van je huidige contract worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Anders krijg je een boete. Deze boete kun je alleen krijgen bij een contract met een vaste looptijd. Daarnaast kun je ook (een deel van) de welkomstkorting mislopen. Als je een vast contract hebt met een looptijd die langer dan 2 maanden is, dan krijg je dus waarschijnlijk een overstapboete. Hoe hoog de boete is, hangt volledig af van de resterende looptijd van jouw energiecontract als je overstapt. De hoogte van de overstapboete is per leverancier hetzelfde. Heb je een contract die nog een looptijd heeft van van 2,5 jaar of langer? Dan betaal je in totaal € 250. Is de looptijd 1,5 jaar of korter? Dan betaal je € 100. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?

De nieuwe energieleverancier heeft de meterstanden nodig om de beginstand van de energiemeter te bepalen. De nieuwe energieleverancier neemt hierover contact met je op. Zij geven de meterstanden ook door aan de oude energieleverancier. Zorg ervoor dat je de meterstanden op tijd doorgeeft. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de eindrekening opgemaakt. Als je de meterstanden niet of te laat doorgeeft, dan wordt er een schatting gemaakt. De eindrekening kan dan hoger of lager uitvallen dan je had verwacht.

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws dinsdag 05 maart 2019

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Evenementen

05 sep
Start verkoop event
Princenlant fase 4

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden