Actueel

Nieuws

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten Lokaal nieuws dinsdag 04 augustus 2020

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten

Een verhuizing is het moment bij uitstek om de inboedelverzekering eens te bekijken. Het kan zijn dat een nieuwe verzekering beter aansluit bij de nieuwe situatie. Daarnaast is het mogelijk om je huidige verzekering mee te nemen naar jouw nieuwe adres. Vaak verandert wel de prijs doordat je in een ander type woning gaat wonen. Dit is belangrijk om te weten.

Tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuizing kunnen spullen beschadigen of zelfs kwijtraken. Bij de meeste verzekeraars is je inboedel verzekerd tijdens de verhuizing. Voordat je gaat verhuizen is het verstandig om dit even na te gaan, want dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Daarnaast kan de dekking per verzekeraar verschillen. Het valt dus aan te raden om de polisvoorwaarden van jouw verzekering onder de loep te nemen voor de verhuizing. Als jij ervoor kiest om bij je huidige verzekeraar te blijven is het verstandig om door te geven dat je bezig bent met verhuizen. Je inboedel staat dan namelijk verspreid over twee adressen en de verzekeraar kan samen met jou naar de juiste dekking kijken.

Verzekering meenemen of nieuw afsluiten?

Veel mensen vinden het makkelijk om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe woonadres. Het enige dat je hoeft te doen is jouw nieuwe adres doorgeven aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt doorgaans contact met je op om de details van de nieuwe woning te bespreken. Afhankelijk van de informatie kan de premie omhoog of omlaag gaan. Ook kan de waarde van de inboedel die je wilt verzekeren stijgen, omdat je nieuwe meubels hebt aangeschaft voor in jouw nieuwbouwwoning. Aan de andere kant is het zo dat de waarde van de inboedel ook kan dalen, omdat je kleiner bent gaan wonen. In veel gevallen kan het ook lonen om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar, omdat je daar een stuk minder betaalt. Houd wel rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekeraar. Deze bedraagt doorgaans één maand.

Samenwonen en de verzekering

Heb je samen met een partner een nieuw huis gekocht en ga je samenwonen? Of ga je samenwonen met vrienden ? Dan wordt jullie inboedel samengevoegd en heb je maar één verzekering nodig. Wanneer jullie al beiden verzekerd waren tegen schade aan de inboedel, kan een iemand deze verzekering dus opzeggen en zichzelf laten bijschrijven op de polis van de ander. Je hebt nu wel meer spullen in je huis, waardoor de verzekerde waarde moet worden verhoogd. Een nieuwe verzekering afsluiten is in dit geval vaak voordeliger dan een van beide door laten lopen, zeker als de verzekering al een paar jaar loopt. Door te vergelijken kun je bekijken wat voor jullie de beste optie is. Op verschillende vaste lasten heb je redelijk wat invloed, niet alleen je verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook de energiekosten .

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Genieten van Bourgondisch Den Bosch Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Genieten van Bourgondisch Den Bosch

Wanneer je net een nieuwbouwwoning hebt gekocht ben je natuurlijk ontzettend druk met verbouwen, verhuizen en inrichten. Maar dit betekent niet dat je niet voldoende tijd vrij moet plannen voor wat ontspanning. We zetten de leukste plaatsen waar je heerlijk, bourgondisch kunt genieten in Den Bosch dan ook even voor je op een rijtje.

1. Heerlijk genieten van sushi

Je kunt heerlijk voor sushi uit eten in Den Bosch . Er zijn verschillende leuke restaurants te vinden waar je voor weinig geld echt bourgondisch kunt genieten van allerlei soorten sushi en bijgerechten. Low budget, en hierdoor ideaal om te combineren met een nieuwe woning! Heb je geen zin om uit eten te gaan? Dan kun je de sushi natuurlijk ook gewoon afhalen en lekker thuis opeten.

2. Bossche bollen en andere toetjes

Als Den Bosch ergens om bekend staat dan zijn het wel de heerlijke bossche bollen. Er zijn dan ook meer dan genoeg geweldige plekjes waar je kunt genieten van een overvloed aan appeltaart en bossche bollen; gecombineerd met een lekkere cappuccino natuurlijk. Bezoek Robbies bijvoorbeeld of een van de andere leuke plekjes waar je even tot rust kunt komen. Hartstikke leuk om er even tussenuit te gaan!

3. Een gezonde maaltijd

Heb je zin in een gezonde maaltijd? Dan hoef je Instagram maar even na te lopen: een van de meest populaire plaatsen is Nomnom, waar je kunt genieten van geweldige gerechten in een gezellig, klein tentje. Laat je tafeltje volzetten met heerlijke tapas zoals pimientos padron (groene pepers), couscous salade en heerlijke soepjes.

4. Lekker wijn drinken

Naast de Bossche bollen kun je in Den Bosch ook prima terecht voor een lekker glaasje wijn. Er zijn maar genoeg leuke wijnbars te vinden zoals onder andere Wijn bij Stijn (een knus, donker wijnbarretje) of wijnbar Dirk. Naast een lekker glas wijn (of meerdere glazen) worden hier ook allerlei leuke hapjes geserveerd waar je samen met een glas wijn van kunt genieten. Waar dit soort wijnbarren vooral om bekend staan is de heerlijke, sfeervolle, ongedwongen sfeer. En ook dat is bourgondisch genieten.

5. Eten én slapen

Wordt er zo actief verbouwd dat je gewoon even een nachtje ergens anders wilt slapen? Bezoek dan een van de vele design hotels die Den Bosch rijk is. Niet alleen zitten deze op een toplocatie, ook kun je er geweldig goed eten. Bezoek the Duke bijvoorbeeld op een van deze geweldige locaties. Zo ben je er toch even lekker samen tussenuit, en kun je de volgende dag weer vol nieuwe energie aan het verbouwen gaan.

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken is niet alleen goed voor het milieu, het kan je maandelijks ook heel wat kosten besparen. Woningen worden gerankt door middel van een energielabel . Hoe minder energie een woning verbruikt, hoe hoger de waarde van de woning. Aan de hand van een energielabel kunnen huurders en kopers in een oogopslag zien of een woning energiezuinig is. Een huis dat in de klasse A valt is erg energiezuinig en dus meer waard dan een huis dat in klasse G valt. Hoe kun jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken? Wij hebben de beste tips hiervoor op een rijtje gezet.

Isoleren 

Een manier waarop je jouw woning een stuk duurzamer kunt maken, is door het huis goed te isoleren. Voorzie je woning van dubbelglas, een vloerisolatie, muurisolatie en vergeet ook het dak niet. Over het algemeen zijn nieuwbouwwoningen al goed geïsoleerd en hoef je bij de aankoop van een nieuwbouwhuis niet veel te doen. Wanneer het huis niet goed is geïsoleerd verbruikt het een stuk meer energie dan nodig is. Zo gaat er bijvoorbeeld veel warmte verloren door tocht, wat ervoor zorgt dat je verwarming vaker aanmoet. Zo verbruik je dus meer energie. En dat kost meer geld. Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat je de thermostaat lager kunt zetten. Daarmee kun je jaarlijks zomaar een paar honderd euro besparen op het energieverbruik. Het isoleren van je woning heb je in veel gevallen binnen enkele jaren terugverdiend.

Groene energie

Nu je je huis zo geïsoleerd hebt, kun je je huis ook voorzien van duurzame energie. Neem groene energie. Dit is energie die opgewekt is uit natuurlijke bronnen zoals windkracht en de zon. Kies voor een energieleverancier die jou kan voorzien van groene stroom. Je kunt online eenvoudig groene energie vergelijken en de beste energieleverancier kiezen.

Zonnepanelen

Wat is er nu duurzamer dan het opwekken van je eigen zonne-energie. Laat zonnepanelen plaatsen op je dak. Met behulp van zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit, wat jouw weer kosten bespaart op de energierekening. Je maakt dan 100% gebruik van een groene energiebron. Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de btw terugkrijgen . Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenten die subsidies verstrekken voor de aanschaf van zonnepanelen. Controleer dus bij jouw gemeente of er een gemeentelijke subsidie bestaat. Het is handig om te weten dat je zonnepanelen mee kunt nemen als je gaat verhuizen .

Inzicht in energieverbruik

Weet jij eigenlijk wel wat je precies verbruikt? Je kunt een stuk duurzamer wonen door inzicht te krijgen in je energieverbruik. Welke elektrische apparaten verbruiken het meest en welke apparaten kunnen beter worden uitgezet wanneer je niet thuis bent? Door inzicht te krijgen in het verbruik kun je beslissen om bijvoorbeeld sommige apparaten de deur uit te doen of een duurzamere variant hiervan aan te schaffen. Daarnaast is het verstandig om alle stekkers uit de stopcontacten te trekken als je niet thuis bent. Ook zo voorkom je onnodig energieverbruik.

Handige energietools

Dankzij handige tools, zoals een slimme thermostaat , kun je eenvoudig jouw energieverbruik inzien en aanpassen. In combinatie met de slimme thermostaat kun je een energieverbruik-app gebruiken, die vaak wordt aangeboden door je energieleverancier. Je ontvangt dan bespaartips én je kunt je thermostaat ook vanaf afstand beheren. Zo verbruik je nooit meer dan nodig. Je kunt de slimme thermostaat zo instellen dat je op werkdagen weinig tot geen energie verbruikt. Zo verspil je dus nooit energie.

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk? Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk?

Nederlanders hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook met de aanleg van een dakkapel, kun je bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast bespaar je meteen ook op de energierekening.

Kies voor duurzame materialen

Een milieuvriendelijke dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal. Materialen met een lange levensduur hoeven minder snel vervangen te worden. Je kunt het beste kiezen voor een dakkapel van kunststof, duurzaam hout of polyester. In veel gevallen zijn de kosten niet eens hoger dan voor ander, minder duurzaam materiaal. Voor een dakkapel van kunststof of duurzaam hout, ben je gemiddeld 3500 euro kwijt. Voor polyester ongeveer 1000 euro meer. Ook de keuze voor een vakman, kan een duurzame keuze zijn. Als je kiest voor een vakman uit de buurt, hoeft hij minder ver te reizen wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Zorg voor goede isolatie

Door een goed geïsoleerde dakkapel wordt er geen warmte verloren en bespaar je ook nog eens flink op de energierekening. Daarnaast profiteer je van meer wooncomfort. Dit komt onder andere omdat je in de winter veel minder hoeft te stoken. Je kunt het beste kiezen voor een kunststof of polyester dakkapel, aangezien deze materialen een hoge isolatiewaarde hebben. Ook de keuze voor het glas is belangrijk. HR++ glas isoleert wel 2,5 keer beter dan dubbel glas. Houd er rekening mee dat een dakkapel slechts een klein gedeelte van de zolder is. Als de rest van de zolder niet goed geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren. Het is dus raadzaam om, bij het aanbrengen van een dakkapel, gelijk de gehele zolder te isoleren.

Zonnepanelen op dakkapel

Een dakkapel leent zich uitstekend voor de plaatsing van zonnepanelen . Zo wek je op een duurzame manier jouw eigen energie op. Een zonnepaneel weegt ongeveer tussen de 10 en 25 kilo per vierkante meter. Het dak moet dit gewicht uiteraard wel kunnen dragen. Als je dit niet zeker weet, kun je het beste contact opnemen met de specialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Subsidie

Een groot voordeel van jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken, is dat je recht hebt op bepaalde subsidies. Deze bouwsubsidie verschilt per gemeente. Het advies is dus om bij jouw gemeente na te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten dat je voor de dakkapel zelf geen subsidie krijgt, maar wel voor de energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ glas en het aanbrengen van dakisolatie.

Energieleveranciers vergelijken

Bij al deze duurzame maatregelen, hoort uiteraard ook een duurzame energieleverancier. Er zijn verschillende aanbieders die groene stroom aanbieden. Wil jij weten welke energieleverancier het beste bij jouw wensen past? Ga energieleveranciers vergelijken en stap direct over op een groene leverancier.

Op gas koken versus op inductie koken Lokaal nieuws vrijdag 06 maart 2020

Op gas koken versus op inductie koken

Het plan is dat in 2050 in Nederland alle woningen aardgasvrij zijn en dat de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent is gereduceerd ten opzichte van 1990. Tegen die tijd moeten we met z’n allen stoken en koken zonder gas. Het roer gaat nu, langzaam aan, om. Waarom over op stroom? Het verkrijgen van gas gebeurt nog steeds niet echt duurzaam. Dit zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het huishouden . Stroom kan tegenwoordig wel duurzaam worden verkregen. Daarom is overgaan van koken op gas naar inductie ook een interessante stap om te maken. Wat valt er over beide varianten te zeggen?

Koken op gas

Misschien ben je helemaal niet zo gelukkig met het idee dat het gas gaat verdwijnen. Waar moet je dan op koken, elektrisch koken lijkt je namelijk helemaal niets. Veel huishoudens hebben momenteel nog een gaskookplaat en zijn hieraan gewend. Het idee dat op een elektrische kookplaat te moeten koken staat sommigen nog niet aan. Wat zijn voordelen van koken op gas?


Gas is goedkoper dan elektriciteit als je kijkt naar de energetische inhoud
Alle pannen werken op gas
De gasplaat is goedkoper in aanschaf
Koken op gas is eenvoudig (en vertrouwd)


De meeste voordeelpunten van koken op gas hebben dus betrekking op de prijs. Maar wie zegt dat de prijs ook echt lager blijft? De prijs van gas is namelijk gekoppeld aan de prijs van de olie en die is aan prijsschommelingen onderhevig. Misschien is de gasprijs in de toekomst wel een stuk hoger. Daarnaast is er nog een ander belangrijk punt waardoor gas helemaal niet de goedkoopste optie hoeft te zijn. Er wordt namelijk nogal wat gas verspild door koken op een gasplaat. Dit door warmte die naast de pan verdwijnt tijdens het koken, en dat is pure verspilling. Daar komt bij dat het koken van bijvoorbeeld een pan water ook nog eens langer duurt als je op gas kookt, juist omdat er zoveel warmte verdwijnt.

Koken op inductie

Elektriciteit wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden op duurzame manieren opgewekt. Met het oog op het feit dat gas ook schaarser wordt, zal elektriciteit in de toekomst waarschijnlijk goedkoper worden dan gas. Bij koken op inductie gaat er ook weinig tot geen energie verloren. Alleen de bodem van de pan wordt verhit. Hierdoor heeft koken op inductie een rendement van 80 tot 90 procent, terwijl dit bij gas op slechts 50 procent ligt. Zodra je de pan van de inductieplaat afhaalt, is de plaat ook afgekoeld. Dus ook hier is uit ook daadwerkelijk uit. Het is algemeen bekend dat hoe beter de kwaliteit van de pannen is, hoe hoger het rendement is. Voor de inductieplaat heb je wel een Perilex-aansluiting nodig. En verbruik je steeds minder gas en meer stroom, kijk dan naar een energiecontract bij een energieleverancier die lage tarieven voor stroom rekent. Hoe lager de kosten dan uitvallen.

Overstappen van gas naar elektriciteit?

Met de komst van de inductieplaat is er een goed alternatief voor koken op gas gevonden. Daarnaast is de plaat nog eens een stuk hygiënischer. Het vlakke glazen oppervlak van de plaat is een stuk eenvoudiger schoon te maken dan de gaskookplaat of het gasfornuis. Maak voor jezelf een berekening qua kosten en besparingen en ontdek of het voor jou interessant is met het oog op de uitgaven.

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten? Lokaal nieuws vrijdag 06 maart 2020

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw energiecontract meeverhuizen. Het contract dat jij met de energieleverancier hebt, staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een woonadres. Toch kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Het energieverbruik kan bij een verhuizing namelijk veranderen, en daarmee ook de hoogte van de energierekening.

Verhuizen en energiecontract meenemen

Wil jij jouw huidige energiecontract meenemen bij een verhuizing ? Het enige dat je hoeft te doen is de verhuizing doorgeven aan jouw energieleverancier. Het is verstandig om dit minimaal twee weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft dan voldoende tijd om de verhuizing te regelen en de levering op het nieuwe adres te starten. Vervolgens is het de bedoeling dat je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden doorgeeft. De leverancier bepaalt vervolgens het nieuwe termijnbedrag, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Controleer goed of dit termijnbedrag overeenkomt met wat je daadwerkelijk verbruikt. Je kunt het termijnbedrag meestal tussentijds nog wijzigen. Tot slot ontvang je de eindafrekening van de energie die je verbruikt hebt op je oude adres.

Verhuizen en overstappen naar een andere energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om te controleren of jouw huidige energiecontract nog bij je woonsituatie past. Misschien is jouw nieuwe woning wel een stuk groter en is de gezinssamenstelling veranderd. Je kunt verschillende energieleveranciers vergelijken om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Ben je in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap ongeveer 2 tot 6 weken, na 2 weken bedenktijd. Let op: bij een verhuizing moet je je oude contract wel zelf opzeggen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun pas twee maanden voor de einddatum van je huidige contract worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Anders krijg je een boete. Deze boete kun je alleen krijgen bij een contract met een vaste looptijd. Daarnaast kun je ook (een deel van) de welkomstkorting mislopen. Als je een vast contract hebt met een looptijd die langer dan 2 maanden is, dan krijg je dus waarschijnlijk een overstapboete. Hoe hoog de boete is, hangt volledig af van de resterende looptijd van jouw energiecontract als je overstapt. De hoogte van de overstapboete is per leverancier hetzelfde. Heb je een contract die nog een looptijd heeft van van 2,5 jaar of langer? Dan betaal je in totaal € 250. Is de looptijd 1,5 jaar of korter? Dan betaal je € 100. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?

De nieuwe energieleverancier heeft de meterstanden nodig om de beginstand van de energiemeter te bepalen. De nieuwe energieleverancier neemt hierover contact met je op. Zij geven de meterstanden ook door aan de oude energieleverancier. Zorg ervoor dat je de meterstanden op tijd doorgeeft. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de eindrekening opgemaakt. Als je de meterstanden niet of te laat doorgeeft, dan wordt er een schatting gemaakt. De eindrekening kan dan hoger of lager uitvallen dan je had verwacht.

Tips voor een ‘zen’ interieur Lokaal nieuws maandag 02 maart 2020

Tips voor een ‘zen’ interieur

Thuiskomen is van onschatbare waarde. Maar thuiskomen doe je het liefste in een huis dat voelt als een huis. Een huis waarin geleefd mag worden, maar ook een huis die rust uitstraalt en waar je jezelf even ‘uit’ kunt zetten. Lekker met een glas wijn op de bank nadat de kinderen in bed liggen. Aan ontspanning kun je je alleen overgeven wanneer er kalmte heerst in je huis. Maar hoe maak je van je huis nu die ontspannen plek waar jij zo naar verlangt?

Zorg voor een rustig canvas

Het begint allemaal bij de basis. En meestal is deze basis wit. Wit geeft een ruimtelijk en puur effect, maar zorgt tegelijkertijd voor een uitstraling die steriel en clean oogt.  Wil je de basis toch wit houden? Zorg dan voor wit met een tintje voor meer warmte in je huis. Met warme kleurige tinten en door verschillende materialen te combineren kun je vervolgens je interieur wat gezelliger maken. Kleur geeft een kamer een hele hoop sfeer, maar zorg dat je niet overdrijft. Kies voor een kleurenpalet in de woonkamer dat elkaar ophaalt en laat deze accentkleuren terugkomen in kaarsen, kussens, kleden en beelden.

De geur van uw woning

Elke woning heeft zijn eigen specifieke geur. Wil je je meer ontspannen in jouw eigen woonkamer? Zorg er dan voor dat er een aroma hangt waar jij je relaxt bij voelt. Geurstokjes kunnen wonderen doen, maar regelmatig de bos bloemen op de eettafel vervangen ook. En extra leuk: die bos bloemen zorgen ook nog eens voor dat extra beetje kleur.

Passende raamdecoratie

Raamdecoratie is voor veel mensen een lastig element in een woonkamer. Het is een dure uitgave en het is vrij bepalend voor de uitstraling van de woonkamer. Je wilt geen te opvallende gordijnen – mits je de kleuren in je interieur rustig houd -, maar ziet meer heil in een neutraal gordijn. Met neutrale gordijnen heb je de mogelijkheid van interieur te veranderen wanneer je dat wilt.

Vergeet ook vooral geen hor van Horrengigant aan te schaffen. Waar gordijnen de warmte van de zon tegen kunnen houden in de zomer, kunnen horren fijnstof én vliegen tegenhouden. Door de plaatsing van een hor zorg jij en indirect voor dat je langer kunt genieten van jouw gordijnen. Ze worden immers niet vervuild door vliegen en fijnstof.

Licht in de living

Enkel felle spotjes aan het plafond werken niet sfeer verhogend. Lampen in verschillende sterktestanden doen dit wel. Zet bij je bank eens een lamp neer op hoge poten en zorg voor een mooie bureaulamp voor de eetkamertafel en hang hierboven wat extra sfeerlicht. In een woonkamer met een goed doordacht lichtplan, zul je je eerder ontspannen.

Een rustig ogend huis

Aan overbodige spullen hebben we niets. Volgens de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, houd je spullen die je gelukkig maken en doe je spullen weg die je niets meer doen. Een opruimronde zal wonderen verrichten, maar in werkelijkheid is het pas echt wonderlijk wanneer jij de zorgvuldig opgeruimde ruimte daadwerkelijk opgeruimd kan blijven houden. Zorg voor een goed opbergsysteem. In het bezit van een kelderkast, schuur of garage. Zorg dan voor een stelling waar je opbergdozen kunt plaatsen voor spullen die het daglicht niet per se hoeven te zien.

Lokaal nieuws woensdag 26 februari 2020

Besparen op uw energierekening is eenvoudig


Het is best eenvoudig om zelf te besparen op uw energierekening. Ik zal proberen een paar zaken op een rijtje te zetten zodat u nu al kunt beginnen met sparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen de tijd niet nemen om te onderzoeken welke besparingen eenvoudig te realiseren zijn, en ook wat overstappen naar een andere leverancier kan opleveren. Het is tenslotte zonde om uw geld te besteden waar dat niet nodig is.
Verlichting
Vervang uw lampen zonder verlies van comfort en stijl met nieuwe, energiezuinige LED lampen. Deze gaan maar liefst 50 keer zo lang mee als traditionele gloeilampen, en gebruiken al gauw zo’n 75% minder stroom. Dat is dus dubbelop besparen, zowel op de lange termijn als op korte termijn. Denk verder ook aan alle “stand-by” apparatuur overal in huis, zoals laptops, monitors, printers enzovoort. Die kunnen allemaal uitgeschakeld worden als u ze niet gebruikt. Tip: Doe alle stekkers in dezelfde stopcontactenstrip (met schakelaar), zodat u met één druk op de knop alle apparatuur uitschakelt voor u naar bed gaat. Maar let ook op wat u betaalt! Energie vergelijken helpt ook goed om geld te besparen.
Verwarming
Niemand wil graag de verwarming lager zetten en we willen allemaal comfortabel leven. En toch zijn er op het gebied van centrale verwarming slimme manieren om uw huis te verwarmen. Zelfs als het buiten koud is, kunt u binnen zorgen voor minder hoge stookkosten. Dat zit namelijk zo. Gelukkig hebben we in Nederland grote ramen in onze huizen. Als de zon schijnt en het is buiten koud, zorg dan dat de zon volop naar binnen kan schijnen. Dus doe de gordijnen open! Dat scheelt echt op uw stookkosten, zelfs als u dubbele beglazing heeft. Voel maar eens aan de binnenkant van uw raam als de zon erop schijnt. Dat scheelt alweer!
Energieleverancier met de laagste tarieven
Het grootste bedrag van uw energierekening wordt veroorzaakt door uw verbruik. Het slim kiezen van een energieleverancier is een snelle en eenvoudige manier om te besparen. Het is een naadloze overstap die u meteen geld oplevert. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden