Actueel

Nieuws

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten

Een verhuizing is het moment bij uitstek om de inboedelverzekering eens te bekijken. Het kan zijn dat een nieuwe verzekering beter aansluit bij de nieuwe situatie. Daarnaast is het mogelijk om je huidige verzekering mee te nemen naar jouw nieuwe adres. Vaak verandert wel de prijs doordat je in een ander type woning gaat wonen. Dit is belangrijk om te weten.

Tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuizing kunnen spullen beschadigen of zelfs kwijtraken. Bij de meeste verzekeraars is je inboedel verzekerd tijdens de verhuizing. Voordat je gaat verhuizen is het verstandig om dit even na te gaan, want dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Daarnaast kan de dekking per verzekeraar verschillen. Het valt dus aan te raden om de polisvoorwaarden van jouw verzekering onder de loep te nemen voor de verhuizing. Als jij ervoor kiest om bij je huidige verzekeraar te blijven is het verstandig om door te geven dat je bezig bent met verhuizen. Je inboedel staat dan namelijk verspreid over twee adressen en de verzekeraar kan samen met jou naar de juiste dekking kijken.

Verzekering meenemen of nieuw afsluiten?

Veel mensen vinden het makkelijk om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe woonadres. Het enige dat je hoeft te doen is jouw nieuwe adres doorgeven aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt doorgaans contact met je op om de details van de nieuwe woning te bespreken. Afhankelijk van de informatie kan de premie omhoog of omlaag gaan. Ook kan de waarde van de inboedel die je wilt verzekeren stijgen, omdat je nieuwe meubels hebt aangeschaft voor in jouw nieuwbouwwoning. Aan de andere kant is het zo dat de waarde van de inboedel ook kan dalen, omdat je kleiner bent gaan wonen. In veel gevallen kan het ook lonen om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar, omdat je daar een stuk minder betaalt. Houd wel rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekeraar. Deze bedraagt doorgaans één maand.

Samenwonen en de verzekering

Heb je samen met een partner een nieuw huis gekocht en ga je samenwonen? Of ga je samenwonen met vrienden ? Dan wordt jullie inboedel samengevoegd en heb je maar één verzekering nodig. Wanneer jullie al beiden verzekerd waren tegen schade aan de inboedel, kan een iemand deze verzekering dus opzeggen en zichzelf laten bijschrijven op de polis van de ander. Je hebt nu wel meer spullen in je huis, waardoor de verzekerde waarde moet worden verhoogd. Een nieuwe verzekering afsluiten is in dit geval vaak voordeliger dan een van beide door laten lopen, zeker als de verzekering al een paar jaar loopt. Door te vergelijken kun je bekijken wat voor jullie de beste optie is. Op verschillende vaste lasten heb je redelijk wat invloed, niet alleen je verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook de energiekosten .

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch

Steeds meer woningeigenaren in Den Bosch investeren in energiebesparende maatregelen . Door de woning te verduurzamen, dragen zij bij aan een beter milieu. Daarnaast zorgen zij op deze manier voor een lagere energierekening én meer wooncomfort. Om woningeigenaren in de kosten tegemoet te komen, zijn er verschillende subsidies en speciale financieringsmogelijkheden beschikbaar.

Subsidieregeling voor groene daken

Woningeigenaren uit Den Bosch kunnen subsidie aanvragen als zij van plan zijn om een groen dak aan te leggen. Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Deze begroeiing werkt isolerend en koelt af bij hitte. Ook houdt het dak water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool weer minder belast. Particulieren kunnen maximaal €3.000 subsidie krijgen. Per 1 januari 2020 ontvangen VvE's maximaal €15.000. Eigenaren van een monument moeten wel eerst een omgevingsvergunning aanvragen.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De basis van energie besparen is goede isolatie. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren. De bewoners moeten dan meer energie verbruiken om de woning aangenaam te houden. Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis en zorgt voor meer wooncomfort. Vooral spouwmuurisolatie is een makkelijke manier om snel energie te besparen. De investering is vaak binnen vier jaar al terugverdiend! Eigenaren die van plan zijn om minimaal twee isolatiemaatregelen te treffen kunnen daarvoor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Alle huishoudens in Den Bosch moeten in 2050 van het aardgas af zijn. Dat is nodig om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Dat betekent dat aardgas uit de woningen verdwijnt en we op een andere, duurzame manier gaan verwarmen. Dat kan door middel van stadsverwarming, een warmtepomp, een pelletkachel of een zonneboiler. Woningeigenaren die investeren in een zonneboiler of warmtepomp, kunnen een tegemoetkoming krijgen van de overheid.

Energiebespaarlening

Woningeigenaren die niet genoeg spaargeld achter de hand hebben om hun woning te verduurzamen, kunnen hiervoor geld lenen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Eigenaren kunnen maximaal 25.000 euro lenen, met een looptijd van 7, 10 of 15 jaar. Met deze Energiebespaarlening kunnen mensen bijvoorbeeld hun woning isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen kopen. De lening wordt in maandelijkse termijnen terugbetaald, tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie de bewoners gebruiken, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken.

Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Woningeigenaren die van plan zijn om hun woning te verduurzamen, kunnen een hogere hypotheek afsluiten. Zij kunnen maximaal 106 procent van de woningwaarde lenen. Eigenaren krijgen weliswaar hogere hypotheeklasten, maar de energierekening gaat wel flink omlaag. Daarnaast stijgt de waarde van het nieuwe huis, draagt men een steentje bij aan een beter klimaat en zijn ze beter voorbereid op wonen zonder aardgas. Ook is het mogelijk om een persoonlijke of speciale groene lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te treffen. Door te zoeken op ' wat kan ik lenen ', kunnen mensen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Verhuizen tijdens de Coronacrisis Lokaal nieuws donderdag 25 februari 2021

Verhuizen tijdens de Coronacrisis

U vraagt zich natuurlijk af of uw verhuizing nog door kan gaan tijdens deze Coronacrisis. Het korte antwoord is ja, dat kan! de Bresser volgt de instructies op volgens de richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor medewerkers en voor de klanten. Dit vergt een aantal kleine aanpassingen, maar hierdoor kan uw verhuizing gewoon doorgaan en blijft de Bresser op alle fronten beschikbaar voor u.

Verhuizen tijdens de Coronacrisis, het boeken van een verhuizing, of een offerte aanvragen bij de Bresser is vooralsnog gewoon mogelijk. Alles gebeurd met de extra veiligheidsmaatregels. Zoals, medewerkers van de Bresser die ziekte, verkoudheidsverschijnselen hebben mogen niet meer werken, er worden geen handen meer geschud. Ook wassen de verhuizers extra vaak hun handen en de verhuiswagens en ander materieel wordt regelmatig ontsmet.

U kunt als klant ook meehelpen aan een veilige verhuizing tijdens de Coronacrisis. Denk hierbij aan een plek waar verhuizers hun handen kunnen wassen, zowel in het nieuwe als oude pand. Houd tijdens de verhuizing 1.5 meter afstand tussen u en de verhuizers. Help dus liever niet mee met het sjouwwerk, instructies geven waar spullen naartoe moeten is prima. Nodig ook geen vrienden of familie uit voor de verhuizing. Zorg ook dat er wegwerp bekers aanwezig zijn, zodat verhuizers veilig koffie kunnen drinken. Wijs een contactpersoon aan die communiceert met de contactpersoon van de verhuizers. Door uw steentje bij te dragen zal de veiligheid van de verhuizing vergroot worden en is er minder kans op besmetting.

De Bresser neemt ook nog gewoon nieuwe opdrachten aan. En bezoekt locaties waar een opname gepland is hierbij houden onze medewerkers zich aan de veiligheidsmaatregelen volgens het RIVM en de Rijksoverheid. Mocht een fysieke afspraak niet uw voorkeur hebben dan is het ook mogelijk om een opname te plannen via een video survey. Dit houdt in dat alles online  geïnventariseerd  wordt door een van onze taxateurs. En dat de offerte binnen 24 uur bij u binnen is. Zo kan alles doorgaan op een veilige manier.

Uw verhuizing moet u nog altijd binnen 5 dagen na de verhuisdag doorgeven aan uw nieuwe gemeente. Gelukkig kan dit via DigiD, u hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis, het is mogelijk om dit vanuit huis regelen. Mocht u naar het buitenland verhuizen dan moet u wel persoonlijk bij het gemeentehuis verschijnen. Het is niet mogelijk om zomaar bij een gemeentehuis binnen te lopen, het is verstandig om het gemeentehuis te contacten voor een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden tijdens de Coronacrisis? 
U kan ons altijd mailen  info@debresser.nl  of bel 013-528 23 72 dan denken wij graag met u mee, om uw verhuizing mogelijk te maken tijdens deze Coronacrisis.

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws dinsdag 23 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden! Lokaal nieuws woensdag 10 februari 2021

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden!

Gemiddeld bestaan de maandelijkse vaste lasten voor woningeigenaren voor 30% uit de hypotheek. Al met al nemen hypotheeklasten dus een flinke hap uit het huishoudbudget. Veel mensen letten wel op de prijs van boodschappen maar houden zich niet bezig met besparen op de hypotheek. Dit terwijl er meer te winnen valt dan het voordeel van een goedkoper pak hagelslag. Onderzoek of oversluiten, rentemiddelen of andere mogelijkheden in jouw situatie interessant zijn.

Het afsluiten van een hypotheek is een tijdrovende en spannende aangelegenheid. Als het afsluiten eindelijk is gelukt, gaan de papieren vaak met een zucht van verlichting de kast in. Om daar vervolgens te verstoffen. Dit kan je duur komen te staan. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes flink gedaald en de huizenprijzen gestegen. Hier kan je mogelijk van profiteren.  Globaal zijn er vijf manieren om te profiteren van een lagere rente. 

Verkoopstyling van EK vastgoed services maakt je huis verkoopklaar Lokaal nieuws dinsdag 02 februari 2021

Verkoopstyling van EK vastgoed services maakt je huis verkoopklaar

Je hebt je oog laten vallen op een nieuwbouwproject en nu wil je je woning op korte termijn verkopen tegen de hoogst haalbare prijs. Door middel van verkoopstyling van EK vastgoed services is je huis snel verkoopklaar. Emmely Kamphuis zorgt met de juiste accenten voor een goede presentatie. Verkoopstyling in combinatie met goede fotografie zorgen voor een groter bereik op Funda. Dit bevordert de verkoop.

“De praktijk leert dat huizen vaak sneller verkocht worden met deze aanpak”, legt Emmely uit. “Hoe completer het informatiepakket dat je bij Funda aanlevert, hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten. Daardoor valt je woning sneller op, en helemaal als de foto’s de woning aantrekkelijk presenteren. Dat leidt tot meer bezichtigingen, met een grotere kans op potentiële kopers. Die voelen bovendien de hete adem van de concurrentie in de nek, omdat ze weten dat de woning opvalt. Hoe meer bezichtigingen, hoe groter de kans op een betere verkoopprijs. Soms komt die zelfs uit boven de vraagprijs, maar dat kan ik natuurlijk niet garanderen.”

Verkoopstyling

Verkoopstyling en vastgoedfotografie vormen slechts twee van de services die EK vastgoed services aanbiedt. Maar het is wel de core-business van het bedrijf. Hoe het werkt? “Na een persoonlijke kennismaking maken we een afspraak, waarbij we samen door de woning lopen en ik alvast foto’s maak van de huidige situatie. Dat resulteert in een adviesrapport: een to-do lijst waarmee je zelf aan de slag kunt: spullen opruimen, een nieuw kleurtje op de muur, etc. Als die zijn uitgevoerd, maken we een nieuwe afspraak met een van de gecertificeerde vastgoedfotografen met wie ik samenwerk, en eventueel ook een makelaar. Ik verschijn zelf eerder op de afspraak om alles nog eens goed na te lopen en extra accessoires – die ik in voorraad heb – te plaatsen die de uitstraling verder verbeteren. Daarna kijk ik samen met de fotograaf naar de meest geschikte lichtinval alvorens we de foto’s gaan maken.”

Beeldpresentatie

Ook 360 graden-foto’s en een woningvideo worden toegevoegd. Daarnaast wordt de woning ingemeten, er worden plattegronden gemaakt en een meetrapport volgens de – inmiddels verplichte – NEN2580-norm. Zo ontstaat een volledige beeldpresentatie, die ervoor zorgt dat je hoger scoort op de zoekresultaten van Funda. “Geen enkele woning is hetzelfde”, weet Emmely. “Daarom hebben we ook verschillende fotografiepakketten. En natuurlijk krijg je persoonlijk advies over de beste aanpak. En zie je sommige klussen niet zelf zitten, zoals tuinonderhoud of opslag van meubelen, dan kunnen we je helpen met het uitbesteden.”

Belangrijk is dat de klant tijdens dit proces altijd zelf de touwtjes in handen houdt. “Je bepaalt zelf aan hoelang het duurt voordat je de ‘to-do’-lijst hebt uitgevoerd, en je bepaalt ook zelf het tijdstip waarop het huis na de verkoopstyling daadwerkelijk in de verkoop komt. Dat laatste is natuurlijk super als je afspraken wilt vastleggen voor de aankoop van een andere woonruimte. Jij blijft de baas over het proces.”

Interieuradvies

Ook bij het inrichten van een nieuwe woning kan EK vastgoed services een rol spelen. Want naast verkoopstyling biedt Emmely ook interieuradvies. “Het gaat daarbij niet om de bouwkundige aspecten, want ik ben geen architect”, aldus Emmely. “Maar ik kan je wel heel goed op weg helpen om de nieuwe woning om te vormen tot een plek waar je je helemaal thuis voelt.”

Haar interieuradviezen zijn in gradaties beschikbaar: van kleuradvies tot een totale restyling, inclusief het opstellen van een moodboard, hulp bij het opstellen van een shoppinglijst en eventueel een inkoopmiddag. “Ik ga samen met jou in gesprek over je wensen. Samen creëren we een woonstijl die bij je past, waar jij je prettig bij voelt en waar je energie van krijgt. Je kunt aan de hand van mijn tips zelf aan de slag, maar we kunnen ook samen de puntjes op de i zetten.”

Wil je meer weten over de diensten van EK vastgoed services? Neem dan contact op met Emmely voor een persoonlijke kennismaking en advies op maat.

EK vastgoed services
T 06 2759 8775 / info@ekvastgoedservices.nl / www.ekvastgoedservices.nl

 

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Tips voor een ‘zen’ interieur Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Tips voor een ‘zen’ interieur

Thuiskomen is van onschatbare waarde. Maar thuiskomen doe je het liefste in een huis dat voelt als een huis. Een huis waarin geleefd mag worden, maar ook een huis die rust uitstraalt en waar je jezelf even ‘uit’ kunt zetten. Lekker met een glas wijn op de bank nadat de kinderen in bed liggen. Aan ontspanning kun je je alleen overgeven wanneer er kalmte heerst in je huis. Maar hoe maak je van je huis nu die ontspannen plek waar jij zo naar verlangt?

Zorg voor een rustig canvas

Het begint allemaal bij de basis. En meestal is deze basis wit. Wit geeft een ruimtelijk en puur effect, maar zorgt tegelijkertijd voor een uitstraling die steriel en clean oogt.  Wil je de basis toch wit houden? Zorg dan voor wit met een tintje voor meer warmte in je huis. Met warme kleurige tinten en door verschillende materialen te combineren kun je vervolgens je interieur wat gezelliger maken. Kleur geeft een kamer een hele hoop sfeer, maar zorg dat je niet overdrijft. Kies voor een kleurenpalet in de woonkamer dat elkaar ophaalt en laat deze accentkleuren terugkomen in kaarsen, kussens, kleden en beelden.

De geur van uw woning

Elke woning heeft zijn eigen specifieke geur. Wil je je meer ontspannen in jouw eigen woonkamer? Zorg er dan voor dat er een aroma hangt waar jij je relaxt bij voelt. Geurstokjes kunnen wonderen doen, maar regelmatig de bos bloemen op de eettafel vervangen ook. En extra leuk: die bos bloemen zorgen ook nog eens voor dat extra beetje kleur.

Passende raamdecoratie

Raamdecoratie is voor veel mensen een lastig element in een woonkamer. Het is een dure uitgave en het is vrij bepalend voor de uitstraling van de woonkamer. Je wilt geen te opvallende gordijnen – mits je de kleuren in je interieur rustig houd -, maar ziet meer heil in een neutraal gordijn. Met neutrale gordijnen heb je de mogelijkheid van interieur te veranderen wanneer je dat wilt.

Vergeet ook vooral geen hor van Horrengigant aan te schaffen. Waar gordijnen de warmte van de zon tegen kunnen houden in de zomer, kunnen horren fijnstof én vliegen tegenhouden. Door de plaatsing van een hor zorg jij en indirect voor dat je langer kunt genieten van jouw gordijnen. Ze worden immers niet vervuild door vliegen en fijnstof.

Licht in de living

Enkel felle spotjes aan het plafond werken niet sfeer verhogend. Lampen in verschillende sterktestanden doen dit wel. Zet bij je bank eens een lamp neer op hoge poten en zorg voor een mooie bureaulamp voor de eetkamertafel en hang hierboven wat extra sfeerlicht. In een woonkamer met een goed doordacht lichtplan, zul je je eerder ontspannen.

Een rustig ogend huis

Aan overbodige spullen hebben we niets. Volgens de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, houd je spullen die je gelukkig maken en doe je spullen weg die je niets meer doen. Een opruimronde zal wonderen verrichten, maar in werkelijkheid is het pas echt wonderlijk wanneer jij de zorgvuldig opgeruimde ruimte daadwerkelijk opgeruimd kan blijven houden. Zorg voor een goed opbergsysteem. In het bezit van een kelderkast, schuur of garage. Zorg dan voor een stelling waar je opbergdozen kunt plaatsen voor spullen die het daglicht niet per se hoeven te zien.

Invullen van loze ruimtes Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Invullen van loze ruimtes

Loze ruimtes, onhandige hoekjes en een ongelijke vloer. Scheve ogen krijg je ervan. Op de onregelmatige vloer had je wellicht bij plaatsing nog wat invloed kunnen uitoefenen, maar de onbenutte plekken in je woning kreeg je er gratis en voor niets bij. Wat doe je ermee?

Wat moet je er toch mee? Er is werkelijk geen vloer en geen muur recht. Bij het lopen voel je het minimaal, maar om de kasten op hun plek te houden ben je wel continue bezig met wigjes. Het is geen doen, maar het went. Zonde! Want, waarom zou je genoegen nemen met meubels die ondersteund moeten worden. Wigjes zijn niet charmant, ze zijn storend. Wijs ze de deur en lees onderstaande tips om loze of scheve ruimtes optimaal te benutten:


Mooie fauteuil. Wanneer je je slaapkamer hebt ingericht, blijven er in een ruime kamer vaak wat rare hoekjes over. Te klein voor een meubel, maar perfect voor een mooie grote stoel.
Op maat gemaakte kast. Maak gebruik van alle beschikbare ruimte en ontwerp een kast die de ruimte perfect opvult. Ideaal voor een zolder met schuin dak. Een bruikbare opbergruimte is zo gemaakt wanneer u de configurator gebruikt van Kastengigant. Of laat gewoon een vakman langskomen om te zorgen dat  je meer ruimte creëert voor jouw spullen.
Speelhoek voor de kinderen. Een hoekbank, kast, een kleed en een salon- en eettafel. Dat is zo ongeveer de inrichting van de meeste woonkamers. Maak voor de lege ruimte aan de achterkant van de woonkamer een speciale hoek waar je kinderen zich kunnen vermaken. Plaats een speciaal kinderkeukentje of winkeltje voor fantasierijke rollenspellen of zet een kinderbureau waar je kind uren kan knutselen.
Kamerplant. Uit Japans onderzoek blijkt dat een flinke boswandeling de hartslag naar beneden brengt en het groen het stressniveau aanzienlijk laat zakken. Haal het groen in huis en zorg thuis ook voor een rustige natuurlijke plek en vergroot je gevoel van welzijn.
Hoekplanken. Te weinig ruimte aan de keukenkastjes? Dat is niet gek wanneer je bedenkt dat je je potten met pasta, je pannen en servies ergens kwijt moet. Je kookboeken komen dan op de laatste plaats. Met een hoekplank heb je de ruimte om je keukenbijbels uit te stallen.
Keukenkar. Wanneer je aanrecht volstaat en er geen ruimte is om je groenten te snijden, creëer je gewoon een extra werkblad. Plaats een keukenkar in de loze hoek en zet je keukengerei er bij. 
Spiegels. Reflectie voegt diepte toe. In een kleine ruimte is een spiegel een aanwijst. Je vangt er licht mee op en de ruimte wordt optisch groter. Ook perfect om op te hangen in een nis of smalle gang voor meer ruimtelijkheid en afleiding van de scheve muur.  
Schuifdeuren. Ogen de planken aan de muur te rommelig? Met een schuifdeur sluit je de bende buiten en zorg je ook nog eens voor een rechte wand.

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn Lokaal nieuws woensdag 16 december 2020

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn

Voor het eerst sinds maanden is de intentie om een woning te verkopen gestegen. De krapte op de woningmarkt is desondanks nog steeds ongekend. Steeds vaker zijn kopers bereid om water bij de wijn te doen als ze daarmee meer kans op een woning maken. Vooral op het gebied van prijs en ruimte doen kopers concessies.

Maandelijks brengt woningsite Funda een rapport uit over de stand van de woningmarkt. Al enige tijd bleef de koopintentie - plannen om te kopen - groeien, terwijl de verkoopintentie bleef dalen. In november kwam hier een einde aan en is de verkoopintentie met 2,6% gestegen ten opzichte van oktober. Het is te vroeg om van een kantelpunt te spreken. Het gat tussen vraag en aanbod is daarvoor nog te groot. 

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws dinsdag 01 december 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken is niet alleen goed voor het milieu, het kan je maandelijks ook heel wat kosten besparen. Woningen worden gerankt door middel van een energielabel . Hoe minder energie een woning verbruikt, hoe hoger de waarde van de woning. Aan de hand van een energielabel kunnen huurders en kopers in een oogopslag zien of een woning energiezuinig is. Een huis dat in de klasse A valt is erg energiezuinig en dus meer waard dan een huis dat in klasse G valt. Hoe kun jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken? Wij hebben de beste tips hiervoor op een rijtje gezet.

Isoleren 

Een manier waarop je jouw woning een stuk duurzamer kunt maken, is door het huis goed te isoleren. Voorzie je woning van dubbelglas, een vloerisolatie, muurisolatie en vergeet ook het dak niet. Over het algemeen zijn nieuwbouwwoningen al goed geïsoleerd en hoef je bij de aankoop van een nieuwbouwhuis niet veel te doen. Wanneer het huis niet goed is geïsoleerd verbruikt het een stuk meer energie dan nodig is. Zo gaat er bijvoorbeeld veel warmte verloren door tocht, wat ervoor zorgt dat je verwarming vaker aanmoet. Zo verbruik je dus meer energie. En dat kost meer geld. Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat je de thermostaat lager kunt zetten. Daarmee kun je jaarlijks zomaar een paar honderd euro besparen op het energieverbruik. Het isoleren van je woning heb je in veel gevallen binnen enkele jaren terugverdiend.

Groene energie

Nu je je huis zo geïsoleerd hebt, kun je je huis ook voorzien van duurzame energie. Neem groene energie. Dit is energie die opgewekt is uit natuurlijke bronnen zoals windkracht en de zon. Kies voor een energieleverancier die jou kan voorzien van groene stroom. Je kunt online eenvoudig groene energie vergelijken en de beste energieleverancier kiezen.

Zonnepanelen

Wat is er nu duurzamer dan het opwekken van je eigen zonne-energie. Laat zonnepanelen plaatsen op je dak. Met behulp van zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit, wat jouw weer kosten bespaart op de energierekening. Je maakt dan 100% gebruik van een groene energiebron. Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de btw terugkrijgen . Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenten die subsidies verstrekken voor de aanschaf van zonnepanelen. Controleer dus bij jouw gemeente of er een gemeentelijke subsidie bestaat. Het is handig om te weten dat je zonnepanelen mee kunt nemen als je gaat verhuizen .

Inzicht in energieverbruik

Weet jij eigenlijk wel wat je precies verbruikt? Je kunt een stuk duurzamer wonen door inzicht te krijgen in je energieverbruik. Welke elektrische apparaten verbruiken het meest en welke apparaten kunnen beter worden uitgezet wanneer je niet thuis bent? Door inzicht te krijgen in het verbruik kun je beslissen om bijvoorbeeld sommige apparaten de deur uit te doen of een duurzamere variant hiervan aan te schaffen. Daarnaast is het verstandig om alle stekkers uit de stopcontacten te trekken als je niet thuis bent. Ook zo voorkom je onnodig energieverbruik.

Handige energietools

Dankzij handige tools, zoals een slimme thermostaat , kun je eenvoudig jouw energieverbruik inzien en aanpassen. In combinatie met de slimme thermostaat kun je een energieverbruik-app gebruiken, die vaak wordt aangeboden door je energieleverancier. Je ontvangt dan bespaartips én je kunt je thermostaat ook vanaf afstand beheren. Zo verbruik je nooit meer dan nodig. Je kunt de slimme thermostaat zo instellen dat je op werkdagen weinig tot geen energie verbruikt. Zo verspil je dus nooit energie.

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk? Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk?

Nederlanders hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook met de aanleg van een dakkapel, kun je bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast bespaar je meteen ook op de energierekening.

Kies voor duurzame materialen

Een milieuvriendelijke dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal. Materialen met een lange levensduur hoeven minder snel vervangen te worden. Je kunt het beste kiezen voor een dakkapel van kunststof, duurzaam hout of polyester. In veel gevallen zijn de kosten niet eens hoger dan voor ander, minder duurzaam materiaal. Voor een dakkapel van kunststof of duurzaam hout, ben je gemiddeld 3500 euro kwijt. Voor polyester ongeveer 1000 euro meer. Ook de keuze voor een vakman, kan een duurzame keuze zijn. Als je kiest voor een vakman uit de buurt, hoeft hij minder ver te reizen wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Zorg voor goede isolatie

Door een goed geïsoleerde dakkapel wordt er geen warmte verloren en bespaar je ook nog eens flink op de energierekening. Daarnaast profiteer je van meer wooncomfort. Dit komt onder andere omdat je in de winter veel minder hoeft te stoken. Je kunt het beste kiezen voor een kunststof of polyester dakkapel, aangezien deze materialen een hoge isolatiewaarde hebben. Ook de keuze voor het glas is belangrijk. HR++ glas isoleert wel 2,5 keer beter dan dubbel glas. Houd er rekening mee dat een dakkapel slechts een klein gedeelte van de zolder is. Als de rest van de zolder niet goed geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren. Het is dus raadzaam om, bij het aanbrengen van een dakkapel, gelijk de gehele zolder te isoleren.

Zonnepanelen op dakkapel

Een dakkapel leent zich uitstekend voor de plaatsing van zonnepanelen . Zo wek je op een duurzame manier jouw eigen energie op. Een zonnepaneel weegt ongeveer tussen de 10 en 25 kilo per vierkante meter. Het dak moet dit gewicht uiteraard wel kunnen dragen. Als je dit niet zeker weet, kun je het beste contact opnemen met de specialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Subsidie

Een groot voordeel van jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken, is dat je recht hebt op bepaalde subsidies. Deze bouwsubsidie verschilt per gemeente. Het advies is dus om bij jouw gemeente na te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten dat je voor de dakkapel zelf geen subsidie krijgt, maar wel voor de energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ glas en het aanbrengen van dakisolatie.

Energieleveranciers vergelijken

Bij al deze duurzame maatregelen, hoort uiteraard ook een duurzame energieleverancier. Er zijn verschillende aanbieders die groene stroom aanbieden. Wil jij weten welke energieleverancier het beste bij jouw wensen past? Ga energieleveranciers vergelijken en stap direct over op een groene leverancier.

Op gas koken versus op inductie koken Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Op gas koken versus op inductie koken

Het plan is dat in 2050 in Nederland alle woningen aardgasvrij zijn en dat de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent is gereduceerd ten opzichte van 1990. Tegen die tijd moeten we met z’n allen stoken en koken zonder gas. Het roer gaat nu, langzaam aan, om. Waarom over op stroom? Het verkrijgen van gas gebeurt nog steeds niet echt duurzaam. Dit zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het huishouden . Stroom kan tegenwoordig wel duurzaam worden verkregen. Daarom is overgaan van koken op gas naar inductie ook een interessante stap om te maken. Wat valt er over beide varianten te zeggen?

Koken op gas

Misschien ben je helemaal niet zo gelukkig met het idee dat het gas gaat verdwijnen. Waar moet je dan op koken, elektrisch koken lijkt je namelijk helemaal niets. Veel huishoudens hebben momenteel nog een gaskookplaat en zijn hieraan gewend. Het idee dat op een elektrische kookplaat te moeten koken staat sommigen nog niet aan. Wat zijn voordelen van koken op gas?


Gas is goedkoper dan elektriciteit als je kijkt naar de energetische inhoud
Alle pannen werken op gas
De gasplaat is goedkoper in aanschaf
Koken op gas is eenvoudig (en vertrouwd)


De meeste voordeelpunten van koken op gas hebben dus betrekking op de prijs. Maar wie zegt dat de prijs ook echt lager blijft? De prijs van gas is namelijk gekoppeld aan de prijs van de olie en die is aan prijsschommelingen onderhevig. Misschien is de gasprijs in de toekomst wel een stuk hoger. Daarnaast is er nog een ander belangrijk punt waardoor gas helemaal niet de goedkoopste optie hoeft te zijn. Er wordt namelijk nogal wat gas verspild door koken op een gasplaat. Dit door warmte die naast de pan verdwijnt tijdens het koken, en dat is pure verspilling. Daar komt bij dat het koken van bijvoorbeeld een pan water ook nog eens langer duurt als je op gas kookt, juist omdat er zoveel warmte verdwijnt.

Koken op inductie

Elektriciteit wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden op duurzame manieren opgewekt. Met het oog op het feit dat gas ook schaarser wordt, zal elektriciteit in de toekomst waarschijnlijk goedkoper worden dan gas. Bij koken op inductie gaat er ook weinig tot geen energie verloren. Alleen de bodem van de pan wordt verhit. Hierdoor heeft koken op inductie een rendement van 80 tot 90 procent, terwijl dit bij gas op slechts 50 procent ligt. Zodra je de pan van de inductieplaat afhaalt, is de plaat ook afgekoeld. Dus ook hier is uit ook daadwerkelijk uit. Het is algemeen bekend dat hoe beter de kwaliteit van de pannen is, hoe hoger het rendement is. Voor de inductieplaat heb je wel een Perilex-aansluiting nodig. En verbruik je steeds minder gas en meer stroom, kijk dan naar een energiecontract bij een energieleverancier die lage tarieven voor stroom rekent. Hoe lager de kosten dan uitvallen.

Overstappen van gas naar elektriciteit?

Met de komst van de inductieplaat is er een goed alternatief voor koken op gas gevonden. Daarnaast is de plaat nog eens een stuk hygiënischer. Het vlakke glazen oppervlak van de plaat is een stuk eenvoudiger schoon te maken dan de gaskookplaat of het gasfornuis. Maak voor jezelf een berekening qua kosten en besparingen en ontdek of het voor jou interessant is met het oog op de uitgaven.

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten? Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw energiecontract meeverhuizen. Het contract dat jij met de energieleverancier hebt, staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een woonadres. Toch kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Het energieverbruik kan bij een verhuizing namelijk veranderen, en daarmee ook de hoogte van de energierekening.

Verhuizen en energiecontract meenemen

Wil jij jouw huidige energiecontract meenemen bij een verhuizing ? Het enige dat je hoeft te doen is de verhuizing doorgeven aan jouw energieleverancier. Het is verstandig om dit minimaal twee weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft dan voldoende tijd om de verhuizing te regelen en de levering op het nieuwe adres te starten. Vervolgens is het de bedoeling dat je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden doorgeeft. De leverancier bepaalt vervolgens het nieuwe termijnbedrag, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Controleer goed of dit termijnbedrag overeenkomt met wat je daadwerkelijk verbruikt. Je kunt het termijnbedrag meestal tussentijds nog wijzigen. Tot slot ontvang je de eindafrekening van de energie die je verbruikt hebt op je oude adres.

Verhuizen en overstappen naar een andere energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om te controleren of jouw huidige energiecontract nog bij je woonsituatie past. Misschien is jouw nieuwe woning wel een stuk groter en is de gezinssamenstelling veranderd. Je kunt verschillende energieleveranciers vergelijken om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Ben je in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap ongeveer 2 tot 6 weken, na 2 weken bedenktijd. Let op: bij een verhuizing moet je je oude contract wel zelf opzeggen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun pas twee maanden voor de einddatum van je huidige contract worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Anders krijg je een boete. Deze boete kun je alleen krijgen bij een contract met een vaste looptijd. Daarnaast kun je ook (een deel van) de welkomstkorting mislopen. Als je een vast contract hebt met een looptijd die langer dan 2 maanden is, dan krijg je dus waarschijnlijk een overstapboete. Hoe hoog de boete is, hangt volledig af van de resterende looptijd van jouw energiecontract als je overstapt. De hoogte van de overstapboete is per leverancier hetzelfde. Heb je een contract die nog een looptijd heeft van van 2,5 jaar of langer? Dan betaal je in totaal € 250. Is de looptijd 1,5 jaar of korter? Dan betaal je € 100. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?

De nieuwe energieleverancier heeft de meterstanden nodig om de beginstand van de energiemeter te bepalen. De nieuwe energieleverancier neemt hierover contact met je op. Zij geven de meterstanden ook door aan de oude energieleverancier. Zorg ervoor dat je de meterstanden op tijd doorgeeft. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de eindrekening opgemaakt. Als je de meterstanden niet of te laat doorgeeft, dan wordt er een schatting gemaakt. De eindrekening kan dan hoger of lager uitvallen dan je had verwacht.

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken Lokaal nieuws donderdag 17 september 2020

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken

Als je een mooi nieuwbouwhuis koopt en al een koop- of huurwoning hebt, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Je betaalt namelijk je huidige hypotheek of huur door naast de kosten voor de nieuwbouwwoning terwijl je hier nog niet kunt wonen. Met deze tips kun je de dubbele woonlasten beperken.

Hoe zit het met dubbele woonlasten?

Gemiddeld duurt de bouw van een nieuw huis tussen de zes en twaalf maanden. Gedurende deze periode moet je ergens anders wonen. Als dit je eerste koopwoning is, blijf je waarschijnlijk in het huurhuis waar je nu woont. Als je gaat verhuizen vanuit een ander koophuis wil je wellicht in je oude huis blijven wonen totdat je nieuwe woning klaar is. Je betaalt inmiddels wel al rente en aflossing over je hypotheek voor het nieuwe huis, waardoor je met dubbele lasten zit.

Financiële situatie in kaart brengen

Bij nieuwbouw weet je niet precies hoe lang je met de dubbele woonlasten te maken krijgt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het bouwtraject vertraging oploopt. Ook kan het zijn dat jij op een gegeven moment je nieuwe huis in kunt, maar je oude woning nog niet hebt verkocht. Hierdoor is het verstandig om van tevoren goed in kaart te brengen of je gedurende een bepaalde periode de hogere maandlasten kunt en wilt dragen. Kijk ook goed waar je momenteel op kunt besparen, zoals de kosten voor internet en tv , de energierekening , verzekeringen en dergelijken.

Hypotheekrente meefinancieren

Soms is het mogelijk om de hypotheekrente van de nieuwbouwwoning mee te financieren in de hypotheek. Je betaalt de rente dan iedere maand uit het bouwdepot, in plaats van rechtstreeks uit je besteedbaar inkomen. Dit scheelt je de eerste paar maanden in je maandlasten. Wel heeft dit als nadeel dat je een hogere hypotheekschuld hebt over de nieuwbouwwoning en deze hypotheek moet je helemaal aflossen gedurende maximaal 30 jaar. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is dat de rente over dit gedeelte van de hypotheek niet aftrekbaar is. Dit komt doordat je het geld dat je leent niet direct in het huis stopt.

Oude woning verhuren

Als je al in je nieuwbouwhuis bent ingetrokken en je oude woning nog niet verkocht is, is het soms mogelijk om je oude huis te verhuren en zo de dubbele woonlasten te beperken. Dit kan op basis van de Leegstandwet , waarbij de uitgebreide huurbescherming niet geldt. Hierdoor is het mogelijk om de huur makkelijker op te zeggen op het moment dat je het oude huis verkoopt. Wel heb je toestemming nodig van de hypotheekverstrekker en moet je een vergunning krijgen van de gemeente om je woning te kunnen verhuren. In dit geval is de hypotheekrente van de verhuurde woning niet aftrekbaar.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden