Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Actueel

Nieuws

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

De voordelen van een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 09 maart 2023

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Ben jij voornemens een huis te gaan kopen? Dan heb je de keuze tussen een nieuwbouwwoning of een bestaande woning. Waar je vaak bij een bestaande woning nog het nodige moet doen, is dit bij een nieuwbouwhuis natuurlijk niet het geval. Sterker nog, als het goed is, dan is het volledig naar jullie smaak gebouwd. Mits je natuurlijk te maken hebt met projectbouw, dan kan het zijn dat er bepaalde voorwaarden zijn gesteld vanuit de aannemer zelf. Los daarvan, biedt ook dan een nieuwbouwwoning allerlei voordelen. Welke dit zijn, hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Alles nieuw en fris

Het grootste voordeel aan het laten bouwen van een huis, is dat alles nieuw is. Toch is een container huren Den Bosch een verstandige keuze. Ondanks het feit dat er namelijk geen ‘oude’ materialen zijn, heb je natuurlijk wel te maken met restafval van bijvoorbeeld hout etc. Bij een nieuwbouwwoning is er geen sprake van achterstallig onderhoud of verborgen gebreken, omdat alles nog niet eerder gebruikt is. Hierdoor kan men direct genieten van een frisse en moderne woning zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over mogelijke problemen in de toekomst. Bovendien kan men bij een nieuwbouwwoning vaak zelf bepalen welke afwerking en materialen er gebruikt worden. Hierdoor kan men de woning helemaal naar eigen smaak en wensen laten bouwen. Ook heeft men vaak meer keuzemogelijkheden bij de indeling van de woning. Men kan bijvoorbeeld bepalen waar de keuken, de badkamer en de slaapkamers komen.

Energiezuinig

Geld besparen dat willen we toch graag allemaal. Met een nieuwbouwwoning weet je in ieder geval wel zeker dat je huis energiezuinig is. Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de laatste bouwtechnieken en met moderne materialen die beter isoleren. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en dat de woning minder energie nodig heeft om op te warmen. Daarnaast worden bij nieuwbouwwoningen vaak energiebesparende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het installeren van een warmtepomp of het gebruik van een hoogrendementsketel. Hierdoor zijn de energiekosten van een nieuwbouwwoning vaak lager dan bij een oudere woning. Dus ga je verhuizen, dan is een huisraad container huren een goede eerste stap om alle oude spullen weg te gooien en helemaal nieuw te beginnen.

Weinig tot geen onderhoudskosten

Omdat alles nieuw is, zijn er minder snel problemen met bijvoorbeeld lekkages of kapotte apparaten. Daarnaast zijn de materialen die bij de bouw van een nieuwbouwwoning worden gebruikt van hoge kwaliteit en hebben zij een lange levensduur. Dit betekent dat men voorlopig niet snel kosten hoeft te maken voor onderhoud of reparaties. Bovendien is het bij nieuwbouwwoningen vaak mogelijk om een garantie af te sluiten. Hierdoor is men verzekerd van een goede service en hulp bij eventuele problemen. Dit geeft een extra gevoel van zekerheid en rust. Dus ben je voornemens een huis te gaan kopen, dan is het zeker de moeite waard om je ook eens te verdiepen in het laten bouwen van een huis. In verhouding ben je dan misschien wel wat meer kwijt voor hetzelfde perceel, maar uiteindelijk bepaal je tot aan het laatste stopcontact in welke stijl je het wilt hebben.

 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden