Actueel

Nieuws

Op gas koken versus op inductie koken Lokaal nieuws vrijdag 21 december 2018

Op gas koken versus op inductie koken

Het plan is dat in 2050 in Nederland alle woningen aardgasvrij zijn en dat de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent is gereduceerd ten opzichte van 1990. Tegen die tijd moeten we met z’n allen stoken en koken zonder gas. Het roer gaat nu, langzaam aan, om. Waarom over op stroom? Het verkrijgen van gas gebeurt nog steeds niet echt duurzaam. Dit zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het huishouden . Stroom kan tegenwoordig wel duurzaam worden verkregen. Daarom is overgaan van koken op gas naar inductie ook een interessante stap om te maken. Wat valt er over beide varianten te zeggen?

Koken op gas

Misschien ben je helemaal niet zo gelukkig met het idee dat het gas gaat verdwijnen. Waar moet je dan op koken, elektrisch koken lijkt je namelijk helemaal niets. Veel huishoudens hebben momenteel nog een gaskookplaat en zijn hieraan gewend. Het idee dat op een elektrische kookplaat te moeten koken staat sommigen nog niet aan. Wat zijn voordelen van koken op gas?

Gas is goedkoper dan elektriciteit als je kijkt naar de energetische inhoud
Alle pannen werken op gas
De gasplaat is goedkoper in aanschaf
Koken op gas is eenvoudig (en vertrouwd)
De meeste voordeelpunten van koken op gas hebben dus betrekking op de prijs. Maar wie zegt dat de prijs ook echt lager blijft? De prijs van gas is namelijk gekoppeld aan de prijs van de olie en die is aan prijsschommelingen onderhevig. Misschien is de gasprijs in de toekomst wel een stuk hoger. Daarnaast is er nog een ander belangrijk punt waardoor gas helemaal niet de goedkoopste optie hoeft te zijn. Er wordt namelijk nogal wat gas verspild door koken op een gasplaat. Dit door warmte die naast de pan verdwijnt tijdens het koken, en dat is pure verspilling. Daar komt bij dat het koken van bijvoorbeeld een pan water ook nog eens langer duurt als je op gas kookt, juist omdat er zoveel warmte verdwijnt.

Koken op inductie

Elektriciteit wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden op duurzame manieren opgewekt. Met het oog op het feit dat gas ook schaarser wordt, zal elektriciteit in de toekomst waarschijnlijk goedkoper worden dan gas. Bij koken op inductie gaat er ook weinig tot geen energie verloren. Alleen de bodem van de pan wordt verhit. Hierdoor heeft koken op inductie een rendement van 80 tot 90 procent, terwijl dit bij gas op slechts 50 procent ligt. Zodra je de pan van de inductieplaat afhaalt, is de plaat ook afgekoeld. Dus ook hier is uit ook daadwerkelijk uit. Het is algemeen bekend dat hoe beter de kwaliteit van de pannen is, hoe hoger het rendement is. Voor de inductieplaat heb je wel een Perilex-aansluiting nodig. En verbruik je steeds minder gas en meer stroom, kijk dan naar een energiecontract bij een energieleverancier die lage tarieven voor stroom rekent. Hoe lager de kosten dan uitvallen.

Overstappen van gas naar elektriciteit?

Met de komst van de inductieplaat is er een goed alternatief voor koken op gas gevonden. Daarnaast is de plaat nog eens een stuk hygiënischer. Het vlakke glazen oppervlak van de plaat is een stuk eenvoudiger schoon te maken dan de gaskookplaat of het gasfornuis. Maak voor jezelf een berekening qua kosten en besparingen en ontdek of het voor jou interessant is met het oog op de uitgaven.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

4 tips voor het mooi wegwerken van kabels Lokaal nieuws woensdag 28 november 2018

4 tips voor het mooi wegwerken van kabels

Eindelijk is het dan zo ver! Je hebt die ideale nieuwbouwwoning in Den Haag na een lange zoektocht gevonden. De papieren zijn getekend, en je bent klaar om over te huizen. Een nieuwe keuken, nieuwe bank en natuurlijk een nieuwe tv: die grote woonkamer kan gerust een breed scherm gebruiken. Je sluit je internet en tv bij Telfort af, en stuit dan ineens op het volgende probleem: de kabels. Internet en tv hebben nu eenmaal kabels nodig om te kunnen functioneren. De moderne technieken zijn nog niet zo ver gevorderd dat het allemaal draadloos kan, dus ga je op zoek naar manieren welke die vervelende kabels wegwerken . Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de vier handigste tips voor je op een rijtje gezet. Heb jij binnen een paar uurtjes een kabelvrije woning!

1. Een extra muurtje

Ken je het spanplafond? Het spanplafond is een strak doek dat over het originele plafond wordt gespannen. Ideaal om scheuren en vlekken te verbergen, maar nog idealer om mooie lampjes achter weg te werken. Je kunt hetzelfde doen met de kabels van televisie of computer. Door een extra muurtje toe te voegen onder televisie of bureau, zorg je ervoor dat de kabels direct onzichtbaar zijn, en alles er strak en overzichtelijk uitziet.

2. Maak er een design item van

Het wegwerken van kabels kan een flinke klus zijn. Maar waarom zou je ze verstoppen als je ze ook juist als een USP van je woning kunt gebruiken? Laat de kabels bijvoorbeeld in unieke vormen over de muur lopen totdat ze het aansluitpunt bereiken. Of gebruik specifieke decoratie (gemaakt voor kabels) om de kabels wat op te leuken.

3. Kabeldozen en andere oplossingen

Naast kabeldozen zijn er tientallen design oplossingen op de markt die ervoor zorgen dat jij jouw kabels op een overzichtelijke manier op kunt bergen. Monteer bijvoorbeeld een systeem aan je muur of onder het bureau waar je vervolgens alle kabels in door kunt laten lopen. Geen mens die het ziet, en al je kabels zijn netjes (en overzichtelijk) weggewerkt.

4. Door de hele ruimte

Je kent ze vast wel, die kleine haakjes die je in de plinten van de vloeren kunt steken. Deze haakjes zijn natuurlijk bedoeld om kabels doorheen te laten lopen. Zo bovenop die nieuwe vloerisolatie ! Op deze manier kun je de kabels in de woning heel gemakkelijk van punt A, helemaal naar punt B aan de andere kant van de kamer laten lopen.

Lokaal nieuws maandag 15 oktober 2018

Kantoorruimte in Bosch bedrijfspand

Bossche bollen, Brabantse gezelligheid en carnaval. Bij Den Bosch denkt de overgrote meerderheid aan de meest uiteenlopende varianten van vrijetijdsbesteding. Maar wist je dat Den Bosch ook op werkdagen een ideale uitvalsbasis is? Via SKEPP huur je makkelijk verschillende soorten kantoorruimte in Den Bosch . Het is maar net wat jij voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een moderne werkplek waarbij je wel gemakkelijk het gezellige centrum in loopt? Dan de kantoorkamer op het Stationsplein misschien iets voor jou. Deze kantoorruimte in Den Bosch beschikt over een sociaal hart in het gebouw met een receptie en 24/7 toegang. Daarbij zijn er voldoende vergaderplekken en is er airconditioning en wifi. Van plan om naar je werk te fietsen? Er is een fietsenstalling aanwezig. Het kan maar zo klinken als jouw droomkantoor. Zo niet? Dan kies je misschien een van de andere kantoorruimten in Den Bosch uit het assortiment van SKEPP.

Afvinken maar!

Klinkt bovenstaande niet als jouw ideale werklocatie? Dan klik je rustig verder. Het aanbod bij SKEPP is breed. Daarbij maakt SKEPP onderscheid in soorten kantoorruimten en de bijbehorende prijs. Ben je op zoek naar slechts een kantoorkamer, of werk je liever vanuit een conventionele kantoorruimte in Den Bosch? Bij SKEPP kun je vrijwel alle kanten op. Kamers zijn soms erg gewild, op de website van SKEPP zul je dan ook zien dat mooie kantoorruimtes in Den Bosch snel verhuurd zijn. Ben je daarom op zoek naar een specifieke ruimte? Zorg dan wel dat je er snel bij bent. Op dit moment zijn er 19 volledige kantoorpanden en 69 kantoorruimten in Den Bosch beschikbaar. Bij SKEPP zijn de kantoorruimtes in prijscategorieën verdeeld. Dit maakt de zoektocht direct al een stuk makkelijker. Hieronder zie je welke soorten locaties SKEPP onderscheidt:

• Virtuele kantoorruimte - vanaf €49,- p.m.
• Flexplekken - vanaf €99,- p.m.
• Werkplekken - vanaf €149,- p.m.
• Kantoorkamers - vanaf €249,- p.m.
• Conventionele kantoorruimte - vanaf €749,- p.m.

Daarna vink je simpelweg af waar jouw kantoorruimte in Den Bosch aan moet voldoen. Bijvoorbeeld of jouw kantoor moet beschikken over een centrale receptie met beantwoording van telefoon of dat er een kast of kluis aanwezig moet zijn.

Huren via SKEPP

Niets is fijner dan werken vanuit jouw eigen kantoorruimte. Een plaats die je kunt inrichten zoals je wilt en waar je jouw klanten op je eigen manier kunt ontvangen. Toch is het fijn om het uitzoeken van de geschikte kantoorruimte over te laten aan iemand die de verhuur van kantoren kent. SKEPP kent kantoorruimtes voor ieder budget. Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk. Daarnaast zijn er continu vastgoedconsulenten online tot je beschikking. Hen kun je te allen tijde je vragen stellen, binnen maximaal een uur ben je voorzien van deskundig advies. Veel ondernemers gingen je al voor en beoordeelden de service van SKEPP met een 9.2. Deze ondernemers zijn inmiddels voorzien van een passend kantoor via SKEPP en werken al vanuit de kantoorruimte van hun keuze. Misschien jij straks ook, een heerlijk idee toch?

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk? Lokaal nieuws dinsdag 02 oktober 2018

Hoe maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk?

Nederlanders hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook met de aanleg van een dakkapel, kun je bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast bespaar je meteen ook op de energierekening.

Kies voor duurzame materialen

Een milieuvriendelijke dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal. Materialen met een lange levensduur hoeven minder snel vervangen te worden. Je kunt het beste kiezen voor een dakkapel van kunststof, duurzaam hout of polyester. In veel gevallen zijn de kosten niet eens hoger dan voor ander, minder duurzaam materiaal. Voor een dakkapel van kunststof of duurzaam hout, ben je gemiddeld 3500 euro kwijt. Voor polyester ongeveer 1000 euro meer. Ook de keuze voor een vakman, kan een duurzame keuze zijn. Als je kiest voor een vakman uit de buurt, hoeft hij minder ver te reizen wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Zorg voor goede isolatie

Door een goed geïsoleerde dakkapel wordt er geen warmte verloren en bespaar je ook nog eens flink op de energierekening. Daarnaast profiteer je van meer wooncomfort. Dit komt onder andere omdat je in de winter veel minder hoeft te stoken. Je kunt het beste kiezen voor een kunststof of polyester dakkapel, aangezien deze materialen een hoge isolatiewaarde hebben. Ook de keuze voor het glas is belangrijk. HR++ glas isoleert wel 2,5 keer beter dan dubbel glas. Houd er rekening mee dat een dakkapel slechts een klein gedeelte van de zolder is. Als de rest van de zolder niet goed geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren. Het is dus raadzaam om, bij het aanbrengen van een dakkapel, gelijk de gehele zolder te isoleren.

Zonnepanelen op dakkapel

Een dakkapel leent zich uitstekend voor de plaatsing van zonnepanelen . Zo wek je op een duurzame manier jouw eigen energie op. Een zonnepaneel weegt ongeveer tussen de 10 en 25 kilo per vierkante meter. Het dak moet dit gewicht uiteraard wel kunnen dragen. Als je dit niet zeker weet, kun je het beste contact opnemen met de specialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Subsidie

Een groot voordeel van jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken, is dat je recht hebt op bepaalde subsidies. Deze bouwsubsidie verschilt per gemeente. Het advies is dus om bij jouw gemeente na te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten dat je voor de dakkapel zelf geen subsidie krijgt, maar wel voor de energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ glas en het aanbrengen van dakisolatie.

Energieleveranciers vergelijken

Bij al deze duurzame maatregelen, hoort uiteraard ook een duurzame energieleverancier. Er zijn verschillende aanbieders die groene stroom aanbieden. Wil jij weten welke energieleverancier het beste bij jouw wensen past? Ga energieleveranciers vergelijken en stap direct over op een groene leverancier.

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken Lokaal nieuws woensdag 29 augustus 2018

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken

Je huis zo energiezuinig mogelijk maken is niet alleen goed voor het milieu, het kan je maandelijks ook heel wat kosten besparen. Woningen worden gerankt door middel van een energielabel . Hoe minder energie een woning verbruikt, hoe hoger de waarde van de woning. Aan de hand van een energielabel kunnen huurders en kopers in een oogopslag zien of een woning energiezuinig is. Een huis dat in de klasse A valt is erg energiezuinig en dus meer waard dan een huis dat in klasse G valt. Hoe kun jouw huis zo energiezuinig mogelijk maken? Wij hebben de beste tips hiervoor op een rijtje gezet.

Isoleren 

Een manier waarop je jouw woning een stuk duurzamer kunt maken, is door het huis goed te isoleren. Voorzie je woning van dubbelglas, een vloerisolatie, muurisolatie en vergeet ook het dak niet. Over het algemeen zijn nieuwbouwwoningen al goed geïsoleerd en hoef je bij de aankoop van een nieuwbouwhuis niet veel te doen. Wanneer het huis niet goed is geïsoleerd verbruikt het een stuk meer energie dan nodig is. Zo gaat er bijvoorbeeld veel warmte verloren door tocht, wat ervoor zorgt dat je verwarming vaker aanmoet. Zo verbruik je dus meer energie. En dat kost meer geld. Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat je de thermostaat lager kunt zetten. Daarmee kun je jaarlijks zomaar een paar honderd euro besparen op het energieverbruik. Het isoleren van je woning heb je in veel gevallen binnen enkele jaren terugverdiend.

Groene energie

Nu je je huis zo geïsoleerd hebt, kun je je huis ook voorzien van duurzame energie. Neem groene energie. Dit is energie die opgewekt is uit natuurlijke bronnen zoals windkracht en de zon. Kies voor een energieleverancier die jou kan voorzien van groene stroom. Je kunt online eenvoudig groene energie vergelijken en de beste energieleverancier kiezen.

Zonnepanelen

Wat is er nu duurzamer dan het opwekken van je eigen zonne-energie. Laat zonnepanelen plaatsen op je dak. Met behulp van zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit, wat jouw weer kosten bespaart op de energierekening. Je maakt dan 100% gebruik van een groene energiebron. Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de btw terugkrijgen . Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenten die subsidies verstrekken voor de aanschaf van zonnepanelen. Controleer dus bij jouw gemeente of er een gemeentelijke subsidie bestaat. Het is handig om te weten dat je zonnepanelen mee kunt nemen als je gaat verhuizen .

Inzicht in energieverbruik

Weet jij eigenlijk wel wat je precies verbruikt? Je kunt een stuk duurzamer wonen door inzicht te krijgen in je energieverbruik. Welke elektrische apparaten verbruiken het meest en welke apparaten kunnen beter worden uitgezet wanneer je niet thuis bent? Door inzicht te krijgen in het verbruik kun je beslissen om bijvoorbeeld sommige apparaten de deur uit te doen of een duurzamere variant hiervan aan te schaffen. Daarnaast is het verstandig om alle stekkers uit de stopcontacten te trekken als je niet thuis bent. Ook zo voorkom je onnodig energieverbruik.

Handige energietools

Dankzij handige tools, zoals een slimme thermostaat , kun je eenvoudig jouw energieverbruik inzien en aanpassen. In combinatie met de slimme thermostaat kun je een energieverbruik-app gebruiken, die vaak wordt aangeboden door je energieleverancier. Je ontvangt dan bespaartips én je kunt je thermostaat ook vanaf afstand beheren. Zo verbruik je nooit meer dan nodig. Je kunt de slimme thermostaat zo instellen dat je op werkdagen weinig tot geen energie verbruikt. Zo verspil je dus nooit energie.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden