Actueel

Nieuws

In 4 stappen op weg naar je ideale huis Lokaal nieuws maandag 11 juni 2018

In 4 stappen op weg naar je ideale huis

Veel mensen zitten met hetzelfde probleem. Hun huis is niet helemaal naar hun zin. Maar ze weten niet wat ze moeten veranderen. Ben je al geholpen met een nieuw behang, of moet er meer gebeuren nu je toch over het huis aan het nadenken bent. Misschien breekt er een nieuwe fase aan, bijvoorbeeld omdat je een nieuw huis hebt gekocht, of vanwege je opgroeiende kinderen.

Je ideale huis

Ook jij kunt een huis krijgen wat helemaal naar je zin is. Ga er eens goed voor zitten om uit te zoeken wat je wil. Misschien heb je het nu erg druk en komt het niet uit. Maar bedenk: dit loont de moeite. Want ondertussen breng je zoveel uren door in een huis wat je misschien helemaal niet meer zo prettig vindt.

Het is tijd om inzicht te krijgen

In 4 stappen word je duidelijk wat je met je huis wil:

Beschrijf al je (woon-)wensen. Noteer alles wat je belangrijk vindt. Wat zou je graag willen? Hoe moet het eruit zien, welke sfeer heeft het, wat kun je er allemaal doen?
Heb je kinderen, vraag hun dan ook wat ze fijn vinden. Of graag zouden willen. Nu is het moment om overal aan te denken
Denk ook aan de toekomst, als de kinderen groter worden. Of als ze over een tijdje het huis uit gaan. Maak de plannen voor de inrichting meteen geschikt voor de komende jaren
Stel jezelf de vraag: kan dit (nu of op een later moment) worden gerealiseerd in dit huis? En hoe dan? Of kun je beter op zoek naar een ander huis?
Weet jij wat je wil?

Ook, of beter gezegd, juíst als je nog niet precies weet wat je wilt, kun je een interieur ontwerper inschakelen die met je meedenkt. Door de vragen die hij of zij stelt wordt jullie vanzelf duidelijk wat je wil en wat je het beste kunt doen. Ga je het groots aanpakken? Of is het voldoende om wat kleine aanpassingen te doen met een paar goed gekozen nieuwe items?

Kom je er zelf niet uit, vraag dan het gratis telefonische Prachtige Plek gesprek aan. Het zal heel verhelderend zijn. www.gewooncaat.nl

Of kom naar het gratis inloopspreekuur. Hierin kom je te weten wat ik voor je kan betekenen op het gebied van interieur advies. Elke 3e dinsdagavond van de maand van 19.30-21.00 uur in klooster Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77 in Berkel-Enschot, ingang bibliotheek. Een afspraak maken is mogelijk. LET OP: er is geen spreekuur in juli.

Lokaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Toenemende spanning op huizenmarkt in Tilburg, Den Bosch en Oss

De spanning op de woningmarkt in Den Bosch, Tilburg en Oss is verder toegenomen. In zowel Den Bosch als in Tilburg waren er vrijwel net zoveel aan- en verkopen als er huizen te koop stonden. Daardoor stegen ook de verkoopprijzen.

Regionaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Toenemende spanning op huizenmarkt in Tilburg, Den Bosch en Oss

De spanning op de woningmarkt in Den Bosch, Tilburg en Oss is verder toegenomen. In zowel Den Bosch als in Tilburg waren er vrijwel net zoveel aan- en verkopen als er huizen te koop stonden. Daardoor stegen ook de verkoopprijzen.

Regionaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Toenemende spanning op huizenmarkt in Tilburg, Den Bosch en Oss

De spanning op de woningmarkt in Den Bosch, Tilburg en Oss is verder toegenomen. In zowel Den Bosch als in Tilburg waren er vrijwel net zoveel aan- en verkopen als er huizen te koop stonden. Daardoor stegen ook de verkoopprijzen.

Regionaal nieuws zaterdag 21 april 2018

Zo staat de huizenmarkt in Tilburg er op dit moment voor

De vraag die een heleboel Tilburgers bezig houdt: hoe zit het op dit moment met de huizenmarkt? Is het echt zo dramatisch of valt het mee? We vertellen je daarom wat meer over de huidige situatie op de huizenmarkt in Tilburg.

Hypotheekrente van meer dan 4 procent? Overweeg oversluiten Lokaal nieuws dinsdag 17 april 2018

Hypotheekrente van meer dan 4 procent? Overweeg oversluiten

Betaal jij nog een hypotheekrente van meer dan 4 procent? Door over te sluiten of door rentemiddeling kun je de maandlasten verlagen.

De hypotheekrentes zijn nu laag, maar daar heb je niets aan als je nog vast zit aan een rentevast periode. Oversluiten kan de oplossing zijn.

Huiseigenaren die in een periode met hogere hypotheekrentes hebben gekozen voor een langlopende rentevast periode, betalen nu mogelijk nog een hypotheekrente van 4 procent of meer. ABN Amro was benieuwd hoe huiseigenaren de hoogte van de hypotheekrente beleven. Een derde van de huiseigenaren vindt de hypotheekrente die ze verschuldigd zijn over de hypotheekschuld hoog. Een paar jaren geleden werd een hypotheekrente van 4 procent voor tien jaar vast als zeer laag ervaren. Nu niet meer. Ongeveer 7 op de 10 huizenbezitters met een hypotheekrente van 4 procent of hoger overweegt nu om over te sluiten.

Wat is een hoge en wat is een lage hypotheekrente?

Historisch gezien is een hypotheekrente van 4 procent voor een rentevast periode van 10 jaar echt niet hoog. Maar het is begrijpelijk dat huiseigenaren dat nu wel zo voelen. Als je nu kiest voor een rentevast periode van 10 jaar, komt de hypotheekrente iets boven de 2 procent uit. Eigenlijk vreemd want een aantal jaren geleden werd er al gesproken over historisch lage hypotheekrentes. Daarna is het nog flink verder gezakt. Sinds begin dit jaar zijn de hypotheekrentes iets gestegen, maar er worden ook alweer verlagingen doorgevoerd.

Wat voor jou de beste oplossing is, kunnen wij samen met jou bepalen. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken met ons om de opties te bespreken.

Is oversluiten van de hypotheek verstandig?

Je kunt niet zomaar de oude hypotheek inruilen voor een nieuwe. Je hebt namelijk een overeenkomst gesloten met de huidige bank. Met een rentevast periode van 10 jaren, zit je dus 10 jaren vast aan de huidige geldverstrekker. Je kunt de overeenkomst verbreken, maar daar brengt de geldverstrekker wel een boeterente voor in rekening. Maar laat je hier niet door afschrikken. Je krijgt er namelijk een lagere hypotheekrente voor terug. Eigenlijk wordt het renteverschil tussen de tarieven van toen en nu met elkaar verrekend. De boeterente kan hoog oplopen, maar in de loop der jaren verdien je dit terug door lagere maandlasten. Een deel van 10 of 15 procent van de hypotheekschuld is ook nog eens boetevrij af te lossen.

Niet oversluiten en toch profiteren van de lage hypotheekrente

Oversluiten heeft een nadeel. Namelijk de kosten voor het oversluiten en de boeterente. Ook als je hier geen behoefte aan hebt, kun je profiteren van de lage hypotheekrentes van dit moment, namelijk met rentemiddeling. De huidige rentevast periode wordt dan vermengd met een nieuwe rentevast periode tegen de huidige rentes. Je zet de hypotheekrente dan weer voor een langere periode vast, maar tegen een lagere rente.

Wat voor jou de beste oplossing is, kunnen wij samen met jou bepalen. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken met ons om de opties te bespreken. Klik hier om in contact te komen.

Hoe is de verlichting bij jou in de woonkamer? Lokaal nieuws vrijdag 06 april 2018

Hoe is de verlichting bij jou in de woonkamer?

Eindelijk is het zaterdagavond. Gezellig! Sara en Job krijgen goede vrienden te eten. Job heeft net hun kleine kinderen naar bed gebracht. Sara is al druk bezig in de keuken. Job komt binnen. ‘Saar, het valt me weer op. We hebben zo’n slecht licht in de woonkamer. Het is zo ongezellig. Het is of te donker of te licht in huis. De sfeer komt eigenlijk alleen door de kaarsen.’ Saar zucht: ‘Ja, ik weet het. Zo ongezellig. We moeten echt eens iets aan de verlichting doen.‘

De juiste verlichting op de juiste plaats

Zij zijn niet de enigen met dat probleem. Wonen en gezellig thuis zijn is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. En goede verlichting is een heel belangrijke factor hierin. Het is een echte sfeermaker. Met de juiste verlichting op de juiste plaats voelt een huis veel prettiger, veel warmer. Minder vermoeiend. Bovendien functioneert alles en iedereen veel beter als de verlichting goed is geregeld.

Nu klopt het

Hoe zou het zijn als dat allemaal klopt? Je leest heerlijk ontspannen, bij goed licht een boek. Of je zit samen met je gezin lekker op de bank in gezellig sfeerlicht. Je stoort je niet meer aan dat slechte licht. En natuurlijk heb je mooie, goed gekozen armaturen die prachtig passen in jouw huis.

Ook jouw huis kan heerlijk sfeervol aanvoelen, waar aan elke functie is gedacht: goed werklicht, fijn sfeerlicht en natuurlijk goede basisverlichting zodat als je ’s avonds thuiskomt, je met een druk op de knop meteen voldoende prettig licht hebt.

De juiste verlichting, hoe doe je dat?

Deze tips helpen je de goede keuzes te maken :
– Zorg dat de indeling van je huis goed is. Maak dan een lichtplan of laat het maken en koop pas dan de armaturen met de juiste soort verlichting die hierbij passen.
– Koop je een nieuw huis of ga je verbouwen? Laat al in de beginfase een lichtplan maken door een specialist. Nu kun je nog de beste plaatsen en mogelijkheden voor verlichting laten bekijken.
– Zorg dat de gekozen armaturen passen bij de rest van je interieur. Een mooi armatuur is een echte toevoeging voor je huis.

Maak een afspraak voor een gratis Prachtige Plek gesprek met mij en we bekijken of ik je hierbij kan helpen.

Regionaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Casade gaat zes Waalwijkse flats vervangen door nieuwbouw

Wooncorporatie Casade gaat in de komende vijf jaar 240 Waalwijkse appartementen slopen, met daarvoor nieuwbouw in de plaats.

Regionaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Redding Blauwe Gebouw in Tilburg onhaalbaar, nieuwbouw moet daar wel kleiner

Redding van het Blauwe Gebouw op de hoek van de Besterdring en de Burgemeester Broxlaan is definitief geen haalbare kaart.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden