energie vergelijken

Actueel

Nieuws

HPL platen zorgen voor minder onderhoudskosten van uw woning Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

HPL platen zorgen voor minder onderhoudskosten van uw woning

HPL platen is een afkorting van High Pressure Laminate platen. De productiemethode van deze kunststof platen geschiedt door verhitting en onder extreem hoge druk. Hierdoor ontstaan stijve en harde platen die vaak ook nog worden voorzien van een gekleurde en UV-beschermende toplaag. HPL platen kenmerken zich, naast hun hardheid en stijfheid, door hun duurzaamheid en elektrisch isolerende eigenschappen. Daarnaast zijn HPL platen prima te bewerken. Het zagen, boren en frezen kan geschieden met standaard gereedschappen. Hierbij dient men wel rekening te houden met de hardheid van de platen. Zo is bijvoorbeeld bij het zagen van HPL een ander zaagblad nodig dan bij het zagen van zachtere kunststoffen. De toepassingsgebieden van HPL platen liggen vooral op bouwkundig terrein. Voorbeelden hiervan zijn: wandbekleding, balkons, dakkapellen, interieurs, boeiboorden en geventileerde gevels.  Afhankelijk van de gewenste duurzaamheid kan er een specifiek HPL type worden ingezet.

Het gebruik van HPL platen zorgt voor minder onderhoudskosten

De meeste HPL uitvoeringen zijn duurzaam van kwaliteit en kleurecht. Hierdoor kunnen de onderhoudskosten van een woning verminderd worden. Dit doordat er minder geschilderd en schoongemaakt hoeft te worden.

Een breed assortiment

HPL platen zijn leverbaar in een groot aantal uitvoeringen, oppervlaktestructuren, designs, kleuren, dikten en maatvoeringen. Daarnaast komen HPL platen in de markt voor onder vele merknamen, waarvan Trespa® een veel gebruikt merk is. Andere bekende merknamen zijn: Resoplan, Kronoart® en Vikures. Hieronder een korte presentatie van de toonaangevende merken Trespa® en Kronoart®.

Trespa®

De productie van Trespa® platen is gebaseerd op de unieke EBC-technologie, oftewel Electron Beam Curing. Deze productiemethode zorgt ervoor dat het oppervlak van de Trespa® platen voor een deel wordt geïntegreerd in de kern van de plaat. In tegenstelling tot andere HPL platen worden Trespa®  platen samengesteld uit houtvezels. Deze worden, samen met thermohardende harsen, samengeperst tot een plaat. Hierdoor ontstaat een zeer maatvaste plaat met een dicht oppervlak. Door dit dichte oppervlak kan vuil niet makkelijk aanhechten waardoor de plaat eenvoudig te reinigen is.

Kronoart®

Het productieproces van Kronoart® platen is gebaseerd op een laminatieproces met omstandigheden van zeer hoge druk, dit in combinatie met een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaan platen die zeer stabiel en sterk zijn. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en bevat een duurzame vernis. Hierdoor krijgen externe invloeden zoals het weer, vocht, schimmels en licht minder kans om de plaat aan te tasten. Kronoart® is een architectonische HPL plaat voor geveltoepassingen die de nieuwste technische prestaties combineert met esthetische vrijheid.

Huren vs een huis bouwen: wat is beter? Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

Huren vs een huis bouwen: wat is beter?

Als het gaat om het debat over het kopen of het bouwen van een huis, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je voor een van de twee opties kiest, terwijl je ook nog zou kunnen kiezen voor het huren van huurwoningen Den Bosch . De vastgoedmarkt evolueert voortdurend en is onderhevig aan een aantal marktdynamieken. Overheidsbeleid zoals huisbelastingen en economische crises zoals huizenrecessie hebben vaak invloed op het consumentengedrag en de besluitvorming. Onderstaand kun je meer lezen over de discussie over huurwoningen versus het bouwen van nieuwe huizen.

Redenen om een huis te bouwen

De beslissing om een ​​huis te bouwen gaat vaak gepaard met uitdagingen zoals het vinden van een goede huizenbouwer, het kopen van land en de kosten van het hele bouwproces. Het bezitten van een op maat gemaakte woning, gebouwd op de juiste locatie met het gewenste aantal kamers, zijn enkele van de dingen die de meeste mensen nastreven bij het bouwen van hun eigen huis. Bij het bouwen van je huis kun je de kwaliteit van de constructie controleren en zelfs je eigen ontwerpspecificaties opnemen. Op deze manier krijg je wat je wilt zonder te veel geld uit te geven aan een aantal high-end huizen die op de onroerendgoedmarkt staan. Door een nieuw huis te bouwen, heb je de mogelijkheid om het gebouw te personaliseren; van de vloerpatronen, dakbedekking tot het interieurontwerp.

Het bouwen van een nieuw huis, in tegenstelling tot het kopen van een nieuw huis, daagt je denkwijze uit en geeft je tal van mogelijkheden om inspiratie op te doen. Omdat je niet kiest wat iemand anders heeft gebouwd, kun je iets nieuws aan de markt of community toevoegen dat nog nooit iemand heeft gedaan. Het is ook gemakkelijk om exact aan je normen te voldoen wanneer je een huis bouwt in vergelijking met het kopen van een huis en het vervolgens renoveren. Het andere voordeel van het bouwen van een nieuw huis is dat het een investering op lange termijn is.

Redenen om een huis te huren

De meeste mensen die economisch conservatief zijn en de typische cashflow en valutacirculatie waarderen, zouden ervoor kiezen om een ​​huis te huren. Er zijn verschillende andere redenen waarom je misschien wilt huren; een daarvan is de moeilijkheid om het geld in te zamelen om een ​​nieuw huis te bouwen. Het bouwen van een huis kost veel geld, van het kopen van land en bouwmaterialen tot het betalen van aannemers.

Door een huurwoning Eindhoven te huren bespaar je op de totale bouwkosten en heb je de vrijheid om te verhuizen wanneer je maar wilt. Ook geniet je van een comfortabel verblijf zonder zorgen over onderhouds- en reparatiekosten. Zodra je huurt, zijn de dalende markten en belastingaanslagen geen van je zorgen. Integendeel, verhuurders kunnen het onroerend goed verkopen of de huur verhogen, waardoor je veel ongemakken ervaart. Dit kan betekenen dat je meerdere keren moet verhuizen voordat je de perfecte huurwoning vindt. Bij huren gaat het belastingvoordeel en het eigen vermogen naar de verhuurder.

Een make over voor je tuin met direct resultaat? Zo doe je dat! Lokaal nieuws donderdag 25 november 2021

Een make over voor je tuin met direct resultaat? Zo doe je dat!

De zomer ligt op de loer en dat betekent dat we allemaal weer lekker in de tuin of op het balkon gaan zitten. Heerlijk wakker worden met een kopje koffie in de tuin of juist een lekkere lunchbreak in de buitenlucht! Maar wat nou als jouw tuin nog helemaal niet klaar is voor al dit gezelschap en het er nog wat grijs en droog uitziet? Er zijn meerdere manieren om je tuin een make over te geven met direct resultaat. We geven je alvast wat voorbeelden!

Kunstgras

Als je gemakkelijk wat meer groen in je tuin wilt is een grasmat een goed idee. Dit heeft een rustgevende uitstraling en voegt direct een flinke dosis summerfeeling toe aan je balkon of tuin. Het enige probleem met een grasmat of een gazon aanleggen is dat het veel tijd en moeite kost om deze te zaaien. Daarnaast moet je ook geduld hebben, want deze zal niet binnen aanzienlijke tijd vol groeien. Om die reden is kunstgras een fantastisch alternatief! Je hoeft deze enkel af te meten en uit te rollen. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van een echte grasmat en kun je kiezen uit heel veel soorten. Daarom kun je met kunstgras snel genieten van je tuin zonder de extra inspanningen.

Koop zomerbloeiers

Wanneer je meer groen in je tuin wilt kun je diverse soorten planten kopen. Maar veel planten hebben toch wat tijd nodig om mooi op hun plek te groeien en hier moet je dus wat geduld voor hebben. Klimplanten hebben bijvoorbeeld echt wel een aantal jaar nodig om zich mooi te settelen in jouw tuin en geven je dus geen direct resultaat. Je kunt wel kijken naar zomerbloeiers. Deze kosten vaak niet zo veel – mede doordat ze vaak maar één jaar meegaan – en staan vaak al in bloei wanneer je ze koopt. Je hoeft ze enkel te planten en wat water te geven en dan heb je direct een kleurrijke tuin. Ideaal!

Regel wat sfeerverlichting

Een donkere tuin in de zomerse avonduren is niet echt uitnodigend en vrijwel sfeerloos. Met verlichting in je tuin kun je een enorm verschil maken wat betreft de ambiance en hier hoef je niet de hele tuin voor om te gooien. Kijk bijvoorbeeld naar leuke elektrische fakkels op zonne-energie of richt een spot op een mooi kunstwerk in je tuin. Zo kun je er in het donker ook van genieten en dit biedt direct resultaat!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden