Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws woensdag 08 mei 2019

Nieuwe binnendeuren kopen: Waar moet je rekening mee houden?

De binnendeuren worden vaak vergeten bij de verbouwing van het huis. Terwijl het toch veel gebruikt wordt. Daarnaast valt een mooie binnendeur ook positief op. Een goede reden om eens te kijken naar nieuwe binnendeuren . Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur? Daar geven we je hieronder graag antwoord op.

Opdek- of stompe binnendeuren?

Als eerste is het belangrijk om te kijken wat voor type deuren je nodig hebt. Je hebt namelijk stompe binnendeuren en opdek binnendeuren. Het verschil tussen deze twee deuren zit hem in de manier waarop ze in het kozijn vallen:

Een stompe deur valt volledig in het kozijn en zijn alle kanten van de deur plat
Een opdek deur valt gedeeltelijk in het kozijn en steken een beetje uit
Een ander groot verschil tussen deze twee deuren zijn de scharnieren waaraan deze deuren worden afgehangen. Waar een stompe deur aan een normale scharnier wordt afgehangen, hangt een opdek deur aan speciale paumelle scharnieren.

De maten van de binnendeuren

Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste maten van de deur op te meten. In Nederland hebben we in principe standaard afmetingen voor het deurkozijn. Je kunt dus vaak de standaard maten kiezen voor je deur.

De standaard maten voor de hoogte zijn als volgt :

201,5cm
211,5cm
231,5cm
De standaard maten voor de breedte zijn als volgt:

68cm
73cm
78cm
83cm
88cm
93cm
De beschikbare standaard maten zijn afhankelijk van het deurmodel wat je kiest. Het kan dus voor komen dat je gewenste model niet beschikbaar is in jouw maat.

Het kan ook zo zijn dat je een maatwerk deur nodig hebt omdat je een deurkozijn hebt dat niet in de standaard maten valt. Je kunt de maten hiervan als volgt opmeten:

Een opdekdeur meet je als volgt op. De hoogte meet je op door de buitenzijde van de oude deur op te meten mét opdekrand. De breedte meet je op door de binnenzijde van de oude deur op te meten zonder opdekrand.
Een stompe deur meet je als volgt op. Meet hiervoor gewoon de hoogte en de breedte maat van uw oude deur op.
De draairichting van de deuren

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste draairichting van de deur te kiezen. Dit kan je eenvoudig als volgt doen:

Ga aan de kant staan waar de deur naartoe opendraait
Kijk aan welke kant de scharnieren zijn gemonteerd

Zitten ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. Zitten ze aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend

Binnendeur online kopen

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe binnendeur. Je kunt een binnendeur eenvoudig online bestellen bij Deurengigant . Je kunt de deuren daar zelf samenstellen met een configurator of je kunt gebruik maken van de inmeetservice. Je krijgt dan advies op maat bij jou thuis!

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten? Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw energiecontract meeverhuizen. Het contract dat jij met de energieleverancier hebt, staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een woonadres. Toch kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Het energieverbruik kan bij een verhuizing namelijk veranderen, en daarmee ook de hoogte van de energierekening.

Verhuizen en energiecontract meenemen

Wil jij jouw huidige energiecontract meenemen bij een verhuizing ? Het enige dat je hoeft te doen is de verhuizing doorgeven aan jouw energieleverancier. Het is verstandig om dit minimaal twee weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft dan voldoende tijd om de verhuizing te regelen en de levering op het nieuwe adres te starten. Vervolgens is het de bedoeling dat je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden doorgeeft. De leverancier bepaalt vervolgens het nieuwe termijnbedrag, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Controleer goed of dit termijnbedrag overeenkomt met wat je daadwerkelijk verbruikt. Je kunt het termijnbedrag meestal tussentijds nog wijzigen. Tot slot ontvang je de eindafrekening van de energie die je verbruikt hebt op je oude adres.

Verhuizen en overstappen naar een andere energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om te controleren of jouw huidige energiecontract nog bij je woonsituatie past. Misschien is jouw nieuwe woning wel een stuk groter en is de gezinssamenstelling veranderd. Je kunt verschillende energieleveranciers vergelijken om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Ben je in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap ongeveer 2 tot 6 weken, na 2 weken bedenktijd. Let op: bij een verhuizing moet je je oude contract wel zelf opzeggen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun pas twee maanden voor de einddatum van je huidige contract worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Anders krijg je een boete. Deze boete kun je alleen krijgen bij een contract met een vaste looptijd. Daarnaast kun je ook (een deel van) de welkomstkorting mislopen. Als je een vast contract hebt met een looptijd die langer dan 2 maanden is, dan krijg je dus waarschijnlijk een overstapboete. Hoe hoog de boete is, hangt volledig af van de resterende looptijd van jouw energiecontract als je overstapt. De hoogte van de overstapboete is per leverancier hetzelfde. Heb je een contract die nog een looptijd heeft van van 2,5 jaar of langer? Dan betaal je in totaal € 250. Is de looptijd 1,5 jaar of korter? Dan betaal je € 100. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?

De nieuwe energieleverancier heeft de meterstanden nodig om de beginstand van de energiemeter te bepalen. De nieuwe energieleverancier neemt hierover contact met je op. Zij geven de meterstanden ook door aan de oude energieleverancier. Zorg ervoor dat je de meterstanden op tijd doorgeeft. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de eindrekening opgemaakt. Als je de meterstanden niet of te laat doorgeeft, dan wordt er een schatting gemaakt. De eindrekening kan dan hoger of lager uitvallen dan je had verwacht.

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws dinsdag 05 maart 2019

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden