Actueel

Nieuws

Op gas koken versus op inductie koken Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Op gas koken versus op inductie koken

Het plan is dat in 2050 in Nederland alle woningen aardgasvrij zijn en dat de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent is gereduceerd ten opzichte van 1990. Tegen die tijd moeten we met z’n allen stoken en koken zonder gas. Het roer gaat nu, langzaam aan, om. Waarom over op stroom? Het verkrijgen van gas gebeurt nog steeds niet echt duurzaam. Dit zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het huishouden . Stroom kan tegenwoordig wel duurzaam worden verkregen. Daarom is overgaan van koken op gas naar inductie ook een interessante stap om te maken. Wat valt er over beide varianten te zeggen?

Koken op gas

Misschien ben je helemaal niet zo gelukkig met het idee dat het gas gaat verdwijnen. Waar moet je dan op koken, elektrisch koken lijkt je namelijk helemaal niets. Veel huishoudens hebben momenteel nog een gaskookplaat en zijn hieraan gewend. Het idee dat op een elektrische kookplaat te moeten koken staat sommigen nog niet aan. Wat zijn voordelen van koken op gas?


Gas is goedkoper dan elektriciteit als je kijkt naar de energetische inhoud
Alle pannen werken op gas
De gasplaat is goedkoper in aanschaf
Koken op gas is eenvoudig (en vertrouwd)


De meeste voordeelpunten van koken op gas hebben dus betrekking op de prijs. Maar wie zegt dat de prijs ook echt lager blijft? De prijs van gas is namelijk gekoppeld aan de prijs van de olie en die is aan prijsschommelingen onderhevig. Misschien is de gasprijs in de toekomst wel een stuk hoger. Daarnaast is er nog een ander belangrijk punt waardoor gas helemaal niet de goedkoopste optie hoeft te zijn. Er wordt namelijk nogal wat gas verspild door koken op een gasplaat. Dit door warmte die naast de pan verdwijnt tijdens het koken, en dat is pure verspilling. Daar komt bij dat het koken van bijvoorbeeld een pan water ook nog eens langer duurt als je op gas kookt, juist omdat er zoveel warmte verdwijnt.

Koken op inductie

Elektriciteit wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden op duurzame manieren opgewekt. Met het oog op het feit dat gas ook schaarser wordt, zal elektriciteit in de toekomst waarschijnlijk goedkoper worden dan gas. Bij koken op inductie gaat er ook weinig tot geen energie verloren. Alleen de bodem van de pan wordt verhit. Hierdoor heeft koken op inductie een rendement van 80 tot 90 procent, terwijl dit bij gas op slechts 50 procent ligt. Zodra je de pan van de inductieplaat afhaalt, is de plaat ook afgekoeld. Dus ook hier is uit ook daadwerkelijk uit. Het is algemeen bekend dat hoe beter de kwaliteit van de pannen is, hoe hoger het rendement is. Voor de inductieplaat heb je wel een Perilex-aansluiting nodig. En verbruik je steeds minder gas en meer stroom, kijk dan naar een energiecontract bij een energieleverancier die lage tarieven voor stroom rekent. Hoe lager de kosten dan uitvallen.

Overstappen van gas naar elektriciteit?

Met de komst van de inductieplaat is er een goed alternatief voor koken op gas gevonden. Daarnaast is de plaat nog eens een stuk hygiënischer. Het vlakke glazen oppervlak van de plaat is een stuk eenvoudiger schoon te maken dan de gaskookplaat of het gasfornuis. Maak voor jezelf een berekening qua kosten en besparingen en ontdek of het voor jou interessant is met het oog op de uitgaven.

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten? Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Verhuizen en het energiecontract: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw energiecontract meeverhuizen. Het contract dat jij met de energieleverancier hebt, staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een woonadres. Toch kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Het energieverbruik kan bij een verhuizing namelijk veranderen, en daarmee ook de hoogte van de energierekening.

Verhuizen en energiecontract meenemen

Wil jij jouw huidige energiecontract meenemen bij een verhuizing ? Het enige dat je hoeft te doen is de verhuizing doorgeven aan jouw energieleverancier. Het is verstandig om dit minimaal twee weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft dan voldoende tijd om de verhuizing te regelen en de levering op het nieuwe adres te starten. Vervolgens is het de bedoeling dat je binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden doorgeeft. De leverancier bepaalt vervolgens het nieuwe termijnbedrag, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Controleer goed of dit termijnbedrag overeenkomt met wat je daadwerkelijk verbruikt. Je kunt het termijnbedrag meestal tussentijds nog wijzigen. Tot slot ontvang je de eindafrekening van de energie die je verbruikt hebt op je oude adres.

Verhuizen en overstappen naar een andere energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om te controleren of jouw huidige energiecontract nog bij je woonsituatie past. Misschien is jouw nieuwe woning wel een stuk groter en is de gezinssamenstelling veranderd. Je kunt verschillende energieleveranciers vergelijken om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Ben je in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap ongeveer 2 tot 6 weken, na 2 weken bedenktijd. Let op: bij een verhuizing moet je je oude contract wel zelf opzeggen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun pas twee maanden voor de einddatum van je huidige contract worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Anders krijg je een boete. Deze boete kun je alleen krijgen bij een contract met een vaste looptijd. Daarnaast kun je ook (een deel van) de welkomstkorting mislopen. Als je een vast contract hebt met een looptijd die langer dan 2 maanden is, dan krijg je dus waarschijnlijk een overstapboete. Hoe hoog de boete is, hangt volledig af van de resterende looptijd van jouw energiecontract als je overstapt. De hoogte van de overstapboete is per leverancier hetzelfde. Heb je een contract die nog een looptijd heeft van van 2,5 jaar of langer? Dan betaal je in totaal € 250. Is de looptijd 1,5 jaar of korter? Dan betaal je € 100. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?

De nieuwe energieleverancier heeft de meterstanden nodig om de beginstand van de energiemeter te bepalen. De nieuwe energieleverancier neemt hierover contact met je op. Zij geven de meterstanden ook door aan de oude energieleverancier. Zorg ervoor dat je de meterstanden op tijd doorgeeft. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de eindrekening opgemaakt. Als je de meterstanden niet of te laat doorgeeft, dan wordt er een schatting gemaakt. De eindrekening kan dan hoger of lager uitvallen dan je had verwacht.

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken Lokaal nieuws donderdag 17 september 2020

Dubbele woonlasten nieuwbouw beperken

Als je een mooi nieuwbouwhuis koopt en al een koop- of huurwoning hebt, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Je betaalt namelijk je huidige hypotheek of huur door naast de kosten voor de nieuwbouwwoning terwijl je hier nog niet kunt wonen. Met deze tips kun je de dubbele woonlasten beperken.

Hoe zit het met dubbele woonlasten?

Gemiddeld duurt de bouw van een nieuw huis tussen de zes en twaalf maanden. Gedurende deze periode moet je ergens anders wonen. Als dit je eerste koopwoning is, blijf je waarschijnlijk in het huurhuis waar je nu woont. Als je gaat verhuizen vanuit een ander koophuis wil je wellicht in je oude huis blijven wonen totdat je nieuwe woning klaar is. Je betaalt inmiddels wel al rente en aflossing over je hypotheek voor het nieuwe huis, waardoor je met dubbele lasten zit.

Financiële situatie in kaart brengen

Bij nieuwbouw weet je niet precies hoe lang je met de dubbele woonlasten te maken krijgt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het bouwtraject vertraging oploopt. Ook kan het zijn dat jij op een gegeven moment je nieuwe huis in kunt, maar je oude woning nog niet hebt verkocht. Hierdoor is het verstandig om van tevoren goed in kaart te brengen of je gedurende een bepaalde periode de hogere maandlasten kunt en wilt dragen. Kijk ook goed waar je momenteel op kunt besparen, zoals de kosten voor internet en tv , de energierekening , verzekeringen en dergelijken.

Hypotheekrente meefinancieren

Soms is het mogelijk om de hypotheekrente van de nieuwbouwwoning mee te financieren in de hypotheek. Je betaalt de rente dan iedere maand uit het bouwdepot, in plaats van rechtstreeks uit je besteedbaar inkomen. Dit scheelt je de eerste paar maanden in je maandlasten. Wel heeft dit als nadeel dat je een hogere hypotheekschuld hebt over de nieuwbouwwoning en deze hypotheek moet je helemaal aflossen gedurende maximaal 30 jaar. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is dat de rente over dit gedeelte van de hypotheek niet aftrekbaar is. Dit komt doordat je het geld dat je leent niet direct in het huis stopt.

Oude woning verhuren

Als je al in je nieuwbouwhuis bent ingetrokken en je oude woning nog niet verkocht is, is het soms mogelijk om je oude huis te verhuren en zo de dubbele woonlasten te beperken. Dit kan op basis van de Leegstandwet , waarbij de uitgebreide huurbescherming niet geldt. Hierdoor is het mogelijk om de huur makkelijker op te zeggen op het moment dat je het oude huis verkoopt. Wel heb je toestemming nodig van de hypotheekverstrekker en moet je een vergunning krijgen van de gemeente om je woning te kunnen verhuren. In dit geval is de hypotheekrente van de verhuurde woning niet aftrekbaar.

Nieuwbouwwoning in Den Bosch: verplichte verzekeringen Lokaal nieuws donderdag 03 september 2020

Nieuwbouwwoning in Den Bosch: verplichte verzekeringen

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! De voorpret kan beginnen: verhuizen, inrichten en verbouwen. Tussen alle bezigheden door, mag je ook de verzekeringen niet vergeten. Er zijn een aantal verplichte verzekeringen en een aantal aanbevolen verzekeringen. We zetten de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje.

Opstal- en inboedelverzekering

Allereerst is de opstalverzekering erg belangrijk. Deze verzekering is ook verplicht voor alle woningeigenaren. Deze verzekering dekt schade aan jouw woning door bijvoorbeeld water, inbraak en brand. Het gaat dan om zaken die aard- en nagelvast aan het huis zitten, zoals het dak of de keuken. Als je ook wil dat jouw meubels verzekerd zijn, dan zou je ook nog een inboedelverzekering kunnen afsluiten. Het is handig om de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Dit is niet alleen makkelijk, maar vaak ook goedkoper.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn jij en je gezin verzekerd tegen schade die jullie onbedoeld veroorzaken bij anderen. Bijvoorbeeld wanneer je iemand per ongeluk verwond of wanneer je per ongeluk iemand zijn spullen beschadigt. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. De kosten kunnen anders erg hoog oplopen

Overlijdensrisicoverzekering

Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker zekerheid dat de hypotheek wordt afbetaald als jij of je partner komt te overlijden. Daarnaast is deze verzekering ook een geruststelling voor de achterblijvers. Want zij krijgen dan een uitkering waarmee ze de hypotheek kunnen blijven betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Ook een rechtsbijstandverzekering kan nuttig zijn als je een koopwoning hebt. Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je een conflict krijgt met de buren of met een aannemer. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp.

Woonlastenverzekering

Het is ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten. Deze verzekering kan handig zijn als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. De verzekering garandeert in dat geval namelijk de betaling van (een deel van) je hypotheek. Deze verzekering kun je samen met de hypotheek afsluiten. De premie van deze verzekering is erg hoog. Het is dus verstandig om vooraf uit te zoeken of het voordeliger is om deze verzekering te nemen, of het verlies met je eigen spaargeld op te vangen. Soms bieden werkgevers ook al een (collectieve) verzekering aan. Het is verstandig om dit eerst na te gaan.

Bouwverzekering particulieren

Tot slot is het handig om een bouwverzekering voor particulieren af te sluiten. Deze verzekering dekt de materiële schade die ontstaat tijdens de bouw van jouw nieuwbouwwoning. Denk hierbij aan diefstal van bouwmaterialen of scheuren in de muren van de woning van de buren door heiwerkzaamheden. Vaak hebben aannemers een eigen bouwverzekering (CAR-verzekering). Toch is het verstandig om ook zelf een bouwverzekering af te sluiten. Op deze manier zijn alle partijen die aan jouw opdracht werken meeverzekerd.

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening? Lokaal nieuws dinsdag 01 september 2020

Stijgende energieprijzen: Hoe draagt het interieur bij aan een lagere energierekening?

De energieprijzen stijgen gestaag. Met name omdat we met z'n allen bij moeten dragen aan de energietransitie om klimaatverandering te beperken. Dat voelt iedere Nederlander in de portemonnee. Nu je woning net is opgeleverd en uiteraard volledig is gebouwd naar de hedendaagse duurzaamheidseisen, is het tijd om te kijken naar het interieur. Hoe kun je je woning zo duurzaam mogelijk inrichten en indelen?

De indeling van de woning

Natuurlijk heb je de ligging van je woning niet helemaal in de hand en ook liggen sommige woonfuncties (zoals keuken en badkamer) al vast, maar het loont om te kijken hoe je je woning in gaat delen. Kies voor de vertrekken waar je veel tijd spendeert, zoals de woonkamer, voor de zonnige kant van de woning. Kies voor een ontbijttafel aan de oostzijde van de woning. Zo kan in de winter de verwarming een graad lager. Kies voor slaapkamers zoveel mogelijk de noord of westkant van de woning. Deze zijde heeft de minste zonuren, waardoor de slaapkamer zo koel mogelijk blijft.

Zonwering

Natuurlijk wil je in de zomer ook binnen kunnen zitten en daarom is zonwering belangrijk in een woonkamer die op het zuiden ligt. Zo heb je geen airconditioning nodig in hete zomers. Houd in de zomer deuren en ramen gesloten en trek de gordijnen dicht, zodat het licht van de zon én de warme lucht buiten blijven.

Stoffering en vloerkeuze

Bij het kiezen van een vloer kun je rekening houden met het verbruik van energie . Heb je vloerverwarming, laat je dan goed informeren over de te gebruiken ondervloer om het effect van de vloerverwarming niet te beperken. De ene vloer geleidt warmte, terwijl de andere de warmte van de vloerverwarming zal isoleren. Heb je radiatoren of infraroodverwarming, kies dan voor een vloer die warm aanvoelt, zoals hout of natuurlijk tapijt. Vermijd synthetische materialen, zoals laminaat, omdat deze koud zullen aanvoelen.

Stoffering maakt een woning gezellig en geeft het interieur een warme sfeer. Stoffering maakt de woning ook letterlijk warmer. Door een vloerkleed te leggen in de zithoek en eventueel de eethoek heb je meer gevoel van behaaglijkheid en lekker warme voeten op een winterse dag. Het gevoel van behaaglijkheid zal ervoor zorgen dat de verwarming minder snel aan gaat in het najaar en de winter.

Kies voor gordijnen in plaats van jaloezieën voor een betere akoestiek en een warmere sfeer. Gebruik deze gordijnen ook als isolatielaag bij hitte of kou.

Plaatsing van apparatuur

Een koelkast en een diepvries werken hard om de temperatuur binnenin laag te houden. Het is daarom niet verstandig om deze apparaten op een zonnige plaats te zetten, omdat ze zo vaker moeten aanslaan.

Verander je gedrag

Tot slot is het altijd goed om naar je eigen gedrag te kijken bij het besparen van energie. Houd binnendeuren zoveel mogelijk gesloten. Trek een warme trui, sokken of sloffen aan voordat je de verwarming een graad hoger zet.

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch Lokaal nieuws woensdag 19 augustus 2020

Subsidies en leningen voor energiebesparing in Den Bosch

Steeds meer woningeigenaren in Den Bosch investeren in energiebesparende maatregelen . Door de woning te verduurzamen, dragen zij bij aan een beter milieu. Daarnaast zorgen zij op deze manier voor een lagere energierekening én meer wooncomfort. Om woningeigenaren in de kosten tegemoet te komen, zijn er verschillende subsidies en speciale financieringsmogelijkheden beschikbaar.

Subsidieregeling voor groene daken

Woningeigenaren uit Den Bosch kunnen subsidie aanvragen als zij van plan zijn om een groen dak aan te leggen. Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Deze begroeiing werkt isolerend en koelt af bij hitte. Ook houdt het dak water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool weer minder belast. Particulieren kunnen maximaal €3.000 subsidie krijgen. Per 1 januari 2020 ontvangen VvE's maximaal €15.000. Eigenaren van een monument moeten wel eerst een omgevingsvergunning aanvragen.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De basis van energie besparen is goede isolatie. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren. De bewoners moeten dan meer energie verbruiken om de woning aangenaam te houden. Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis en zorgt voor meer wooncomfort. Vooral spouwmuurisolatie is een makkelijke manier om snel energie te besparen. De investering is vaak binnen vier jaar al terugverdiend! Eigenaren die van plan zijn om minimaal twee isolatiemaatregelen te treffen kunnen daarvoor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Alle huishoudens in Den Bosch moeten in 2050 van het aardgas af zijn. Dat is nodig om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Dat betekent dat aardgas uit de woningen verdwijnt en we op een andere, duurzame manier gaan verwarmen. Dat kan door middel van stadsverwarming, een warmtepomp, een pelletkachel of een zonneboiler. Woningeigenaren die investeren in een zonneboiler of warmtepomp, kunnen een tegemoetkoming krijgen van de overheid.

Energiebespaarlening

Woningeigenaren die niet genoeg spaargeld achter de hand hebben om hun woning te verduurzamen, kunnen hiervoor geld lenen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Eigenaren kunnen maximaal 25.000 euro lenen, met een looptijd van 7, 10 of 15 jaar. Met deze Energiebespaarlening kunnen mensen bijvoorbeeld hun woning isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen kopen. De lening wordt in maandelijkse termijnen terugbetaald, tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie de bewoners gebruiken, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken.

Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Woningeigenaren die van plan zijn om hun woning te verduurzamen, kunnen een hogere hypotheek afsluiten. Zij kunnen maximaal 106 procent van de woningwaarde lenen. Eigenaren krijgen weliswaar hogere hypotheeklasten, maar de energierekening gaat wel flink omlaag. Daarnaast stijgt de waarde van het nieuwe huis, draagt men een steentje bij aan een beter klimaat en zijn ze beter voorbereid op wonen zonder aardgas. Ook is het mogelijk om een persoonlijke of speciale groene lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te treffen. Door te zoeken op ' wat kan ik lenen ', kunnen mensen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten Lokaal nieuws dinsdag 04 augustus 2020

Verhuizen en inboedelverzekering: belangrijk om te weten

Een verhuizing is het moment bij uitstek om de inboedelverzekering eens te bekijken. Het kan zijn dat een nieuwe verzekering beter aansluit bij de nieuwe situatie. Daarnaast is het mogelijk om je huidige verzekering mee te nemen naar jouw nieuwe adres. Vaak verandert wel de prijs doordat je in een ander type woning gaat wonen. Dit is belangrijk om te weten.

Tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuizing kunnen spullen beschadigen of zelfs kwijtraken. Bij de meeste verzekeraars is je inboedel verzekerd tijdens de verhuizing. Voordat je gaat verhuizen is het verstandig om dit even na te gaan, want dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Daarnaast kan de dekking per verzekeraar verschillen. Het valt dus aan te raden om de polisvoorwaarden van jouw verzekering onder de loep te nemen voor de verhuizing. Als jij ervoor kiest om bij je huidige verzekeraar te blijven is het verstandig om door te geven dat je bezig bent met verhuizen. Je inboedel staat dan namelijk verspreid over twee adressen en de verzekeraar kan samen met jou naar de juiste dekking kijken.

Verzekering meenemen of nieuw afsluiten?

Veel mensen vinden het makkelijk om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe woonadres. Het enige dat je hoeft te doen is jouw nieuwe adres doorgeven aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt doorgaans contact met je op om de details van de nieuwe woning te bespreken. Afhankelijk van de informatie kan de premie omhoog of omlaag gaan. Ook kan de waarde van de inboedel die je wilt verzekeren stijgen, omdat je nieuwe meubels hebt aangeschaft voor in jouw nieuwbouwwoning. Aan de andere kant is het zo dat de waarde van de inboedel ook kan dalen, omdat je kleiner bent gaan wonen. In veel gevallen kan het ook lonen om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar, omdat je daar een stuk minder betaalt. Houd wel rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekeraar. Deze bedraagt doorgaans één maand.

Samenwonen en de verzekering

Heb je samen met een partner een nieuw huis gekocht en ga je samenwonen? Of ga je samenwonen met vrienden ? Dan wordt jullie inboedel samengevoegd en heb je maar één verzekering nodig. Wanneer jullie al beiden verzekerd waren tegen schade aan de inboedel, kan een iemand deze verzekering dus opzeggen en zichzelf laten bijschrijven op de polis van de ander. Je hebt nu wel meer spullen in je huis, waardoor de verzekerde waarde moet worden verhoogd. Een nieuwe verzekering afsluiten is in dit geval vaak voordeliger dan een van beide door laten lopen, zeker als de verzekering al een paar jaar loopt. Door te vergelijken kun je bekijken wat voor jullie de beste optie is. Op verschillende vaste lasten heb je redelijk wat invloed, niet alleen je verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook de energiekosten .

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Uniek concept voor tijdelijke opslagruimte

Als je je spullen ergens tijdelijk moet opslaan, ben je vaak gebonden aan beperkte mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je spullen tijdelijk opbergen bij familie en vrienden. Helaas is dat meestal niet mogelijk, dus zul je elders een goede oplossing moeten zoeken. Heb je geen zin in torenhoge kosten? Dan zal dit unieke concept voor tijdelijke opslagruimte je zeker aanspreken!

Uniek: de container komt bij je thuis

Als je opslagruimte huurt, moet je je spullen erheen brengen. En later moet je er weer heen om ze op te halen. Dat zijn meestal heel wat ritjes met onhandige spullen. Heb je geen zin in gedoe? Het box to go concept werkt een stuk praktischer. Er wordt door het bedrijf een grote container bij je thuis gebracht. Die staat bijvoorbeeld op de oprit of tijdelijk buiten op straat. Je kunt al je spullen er gemakkelijk in doen. Dankzij de grote deuren passen ook je grote meubels er gewoon in. Vervolgens wordt de container afgesloten en weggebracht. Als je je spullen terug wilt hebben, krijg je ze geleverd op het gewenste adres. Heb je een nieuwbouw woning gekocht , dan worden ze daar afgeleverd als je dat wilt.

Voordeliger dan gewone opslagruimte

Een gewone opslagruimte is op een vaste plaats in een gebouw. Het is totaal niet flexibel qua indeling. Terwijl het box to go concept juist wél flexibel is. De boxen kunnen gemakkelijk worden gestapeld en zo efficiënt mogelijk weggezet. Een voordeel is dat de boxen wel in een verwarmd gebouw staan, waardoor er dus geen weersinvloeden zijn. Omdat de boxen  zo efficiënt kunnen worden neergezet, zijn de kosten ook lager. Je betaalt doorgaans minder per maand terwijl je je inboedel toch een veilige plek geeft.

Twee vestigingen

Het box to go concept is nog vrij nieuw. Er zijn momenteel twee vestigingen: een in Oss en een in Apeldoorn. De regio’s die daarmee bestreken worden zijn vrij groot. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen gebruikmaken van box to go in Den Bosch . Woon je verder bij de vestigingen vandaan, dan kun je er ook gebruik van maken. Alleen betaal je dan wel een kleine meerprijs over de extra kilometers die afgelegd moeten worden. Toch is het zelfs dan nog vaak voordeliger dan gebruikmaken van een verhuisservice of gewone opslag.

Box to go is een uniek concept als het gaat om tijdelijke opslag. Je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt je veel sjouwwerk bespaart. Je hoeft geen kar of verhuisauto te regelen om je spullen weg te brengen. De container wordt bij je aan huis bezorgd en weer afgehaald. Super praktisch als jij je spullen tijdelijk wilt opslaan. Wist je trouwens dat er drie verschillende formaten mogelijk zijn? Voor een kleine opslag kies je voor 9 kubieke meter. Heb je meer spullen, dan is 13 kubieke meter een beter idee. En voor grote hoeveelheden is er nog de 15 kubieke meter, waarin je sowieso alles kwijt kunt!

Genieten van Bourgondisch Den Bosch Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Genieten van Bourgondisch Den Bosch

Wanneer je net een nieuwbouwwoning hebt gekocht ben je natuurlijk ontzettend druk met verbouwen, verhuizen en inrichten. Maar dit betekent niet dat je niet voldoende tijd vrij moet plannen voor wat ontspanning. We zetten de leukste plaatsen waar je heerlijk, bourgondisch kunt genieten in Den Bosch dan ook even voor je op een rijtje.

1. Heerlijk genieten van sushi

Je kunt heerlijk voor sushi uit eten in Den Bosch . Er zijn verschillende leuke restaurants te vinden waar je voor weinig geld echt bourgondisch kunt genieten van allerlei soorten sushi en bijgerechten. Low budget, en hierdoor ideaal om te combineren met een nieuwe woning! Heb je geen zin om uit eten te gaan? Dan kun je de sushi natuurlijk ook gewoon afhalen en lekker thuis opeten.

2. Bossche bollen en andere toetjes

Als Den Bosch ergens om bekend staat dan zijn het wel de heerlijke bossche bollen. Er zijn dan ook meer dan genoeg geweldige plekjes waar je kunt genieten van een overvloed aan appeltaart en bossche bollen; gecombineerd met een lekkere cappuccino natuurlijk. Bezoek Robbies bijvoorbeeld of een van de andere leuke plekjes waar je even tot rust kunt komen. Hartstikke leuk om er even tussenuit te gaan!

3. Een gezonde maaltijd

Heb je zin in een gezonde maaltijd? Dan hoef je Instagram maar even na te lopen: een van de meest populaire plaatsen is Nomnom, waar je kunt genieten van geweldige gerechten in een gezellig, klein tentje. Laat je tafeltje volzetten met heerlijke tapas zoals pimientos padron (groene pepers), couscous salade en heerlijke soepjes.

4. Lekker wijn drinken

Naast de Bossche bollen kun je in Den Bosch ook prima terecht voor een lekker glaasje wijn. Er zijn maar genoeg leuke wijnbars te vinden zoals onder andere Wijn bij Stijn (een knus, donker wijnbarretje) of wijnbar Dirk. Naast een lekker glas wijn (of meerdere glazen) worden hier ook allerlei leuke hapjes geserveerd waar je samen met een glas wijn van kunt genieten. Waar dit soort wijnbarren vooral om bekend staan is de heerlijke, sfeervolle, ongedwongen sfeer. En ook dat is bourgondisch genieten.

5. Eten én slapen

Wordt er zo actief verbouwd dat je gewoon even een nachtje ergens anders wilt slapen? Bezoek dan een van de vele design hotels die Den Bosch rijk is. Niet alleen zitten deze op een toplocatie, ook kun je er geweldig goed eten. Bezoek the Duke bijvoorbeeld op een van deze geweldige locaties. Zo ben je er toch even lekker samen tussenuit, en kun je de volgende dag weer vol nieuwe energie aan het verbouwen gaan.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden