energie vergelijken

Tuinenrijk

Den Bosch - 's-Hertogenbosch
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Tuinenrijk, zoooveel groen!
Groen kleurt je leven. Het geeft rust, energie en nodigt uit om het buitenleven op te zoeken. Dit alles komt samen in Tuinenrijk, een centraal gelegen woonwijk in de Groote Wielen in Rosmalen. De wijk wordt voorzien van binnentuinen die met speelse ommetjes worden verbonden. Je waant je in een parkachtige woonomgeving waar ontmoeting en ontspanning elkaars paden kruisen. In Tuinenrijk woon je tussen groen en water. Kinderen kunnen vrij spelen en de parkeerplaatsen zijn zoveel als mogelijk uit het zicht.

De woningtypen
Tussen het vele groen van Tuinenrijk is ruimte voor ca. 128 woningen met een eigentijdse uitstraling en veel detaillering. Het gaat om een mix van grote en kleine rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen, voorzien van eigen parkeergelegenheid of je kunt parkeren in een van het parkeerhoven. Dankzij de centrale ligging zijn voorzieningen, zoals winkels en een school, op loopafstand.

Tuinenrijk fase 1a
In het eerste deelplan van Tuinenrijk worden 42 eengezinswoningen gebouwd rondom een grote binnentuin. Zo geniet je niet alleen van je eigen achtertuin maar is de binnentuin een verlengde van je privé buitenruimte waar kinderen lekker kunnen spelen in een beschutte omgeving.

Groen op meerdere manieren...
Niet alleen het groene binnenterrein en de directe omgeving zijn groen maar ook de woningen zelf. Deze duurzame woningen voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) norm en worden als 1e woningen in de wijk De Groote Wielen voorzien van een bodemwarmtepomp.
Dit houdt in geen gas, veel comfort in de vorm van gelijkmatige verwarming in de winter maar ook vloerkoeling in de zomer. Maar ook geen geluidsoverlast van een buitenunit zoals gebruikelijk bij een lucht-waterwarmtepomp. Maar ook een warmte-terugwin-installatie voor de ventilatie en eigen pv-panelen dragen hieraan bij.

Klimaatadaptief en natuurlijkinclusief
We kijken in Tuinenrijk ook naar het veranderende klimaat. Het regenwater wat normaal gesproken via het riool wegloopt wordt in Tuinenrijk afgevoerd naar o.a. de openbare ruimte en de collectieve binnentuin. Ook verlaagt de groene binnentuin de kans op hittestress en draagt bij aan meer biodiversiteit. Ook proberen we met het ontwerp van de woningen bij te dragen aan een natuurlijke zonwering door pergola's te maken die zorgen voor een natuurlijke zonwering.

De planning
Meer informatie over de definitieve inrichting van het plan en de woningtypen zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 beschikbaar zijn. Ook kunnen wij je dan nader informeren over de grootte van de woningen en een indicatie van de VON prijs.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Tuinenrijk? Schrijf je dan nu in. We informeren je zodra er meer informatie beschikbaar is.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Tuinenrijk
Start (voor)verkoop
21-07-2022
Koopwoningen
128
Type woningen
Geschakeld, Tussenwoning, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Bosch.

Aanmelden